Schuimbeton | Schuimbeton met vloerverwarming

Woodstock gebruikt schuimbeton als isolatie?

Schuimbeton is licht in gewicht, goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te construeren als isolatiemiddel. Dit isolatiemateriaal heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het product van nu. Met de ontwikkeling van nieuwe technologieën, betere en kleinere pompen en de ontwikkeling van chemische en biologische schuimvormers, blijft schuimbeton zich vernieuwen.

Schuimbeton is een innovatieve bouwmethode die steeds meer wordt toegepast in de bouw- en infrastructuurindustrie. Het is een soort beton dat wordt gemaakt van cement, water en biologische schuimmiddelen, waardoor het licht, sterk en duurzaam is.

Woodstock Vloeren biedt kwalitatief hoogwaardige schuimbetonstortingen voor een breed scala aan toepassingen. Onze jarenlange ervaring in combinatie met onze gespecialiseerde apparatuur garandeert de beste resultaten voor elke klus. Een cementdekvloer is eventueel een goede dekvloer voor bovenop het schuimbeton.

Waarom Woodstock Vloeren?

Woodstock Vloeren is een vloerenbedrijf gevestigd in Obdam, maar werkt in heel Nederland. Dit bedrijf is vooral gespecialiseerd in de verkoop van isolatievloeren, zoals schuimbeton. Het bedrijf biedt ook een breed scala aan andere vloeren, waaronder PVC-vloeren, lamelparket, visgraatvloeren en gietvloeren.

Naast de verkoop van vloeren biedt Woodstock Vloeren ook verschillende diensten aan, zoals het leggen en afwerken van magnesietvloeren. Het bedrijf heeft een team van ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van vloeren en het afwerken van deze vloeren met bijvoorbeeld egaline en impregneer.

Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer kunt u contact opnemen met Woodstock Vloeren voor meer informatie en gratis advies over welke vloer het beste bij uw wensen past.

Schuimbeton storten

Schuimbeton van Woodstock Vloeren wordt aangebracht met een pomp.

Als wij Schuimbeton komen brengen betekent dat: parkeren voor de deur! Dit houdt dus in dat wij de auto dicht bij de ingang of deur van een gebouw of woning parkeren. Echter, in sommige gebieden kan parkeren voor de deur beperkt of verboden zijn, bijvoorbeeld in gebieden waar sprake is van een hoge verkeersdrukte of waar er parkeerrestricties gelden.

Het is daarom altijd belangrijk om de verkeersregels en -borden in acht te nemen en te kijken waar het is toegestaan om te parkeren, zodat dit goed verloopt.

Schuimbeton kosten 2024

Schuimbeton is een relatief goedkoop product. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat de prijs kan variëren. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de afmetingen van de ruimte. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio en het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Het beste is om contact op te nemen met Woodstock Vloeren voor een actuele offerte.

Over het algemeen wordt de prijs van kruipruimte-isolatie berekend per vierkante meter (m3) in plaats van per meter (m2), omdat de dikte van de isolatielaag meestal niet zo groot is in vergelijking met de breedte en lengte van de kruipruimte. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de kruipruimte, de toegankelijkheid, het type Schuimbeton als isolatiemateriaal en de arbeidskosten.

Overzicht kosten schuimbeton

Voorrijkosten Aantal kuub Prijs per kuub Totale kosten */**
€450,- t/m €850,- 10 m3 €80,- t/m €100,- €1250,- €1850,-
€450,- t/m €850,- 20 m3 €80,- t/m €100,- €2050,- t/m €2850,-
€450,- t/m €850,- 30 m3 €80,- t/m €100,- €2850,- t/m €3850
€450,- t/m €850,- 40 m3 €80,- t/m €100,- €3650,- t/m €4850,-
€450,- t/m €850,- 50 m3 €80,- t/m €100,- €4450,- t/m €5850,-
€450,- t/m €850,- 60 m3 €80,- t/m €100,- €5250,- t/m €6850,-

De prijs van schuimbeton is 95, – per m3 en vaste kosten zijn zeker 659, – per klus.

Wat is het voordeel van schuimbeton?

 1. Laag volumegewicht ten opzichte van normaal beton
 2. Gesloten cellenstructuur, waardoor het redelijke isolerende eigenschappen heeft (van 400-500 kg/m3 geldt: een laag van 35 cm geeft een R-waarde van ca. 3,5 m2K/W)
 3. Monolithisch
 4. Vrij hoge sterkte
 5. Goede vorst-dooi-weerstand
 6. Relatief goedkoop
 7. Duurzaam (lange levensduur, rot niet, schimmelt niet)
 8. Zelf-nivellerend en redelijk goed vullend in alle hoeken en gaten (het mengsel is behoorlijk vloeibaar)
 9. Zaagbaar en nagelbaar
 10. Goed beloopbaar na 2 tot 3 dagen (let op: de droogtijd is de mede afhankelijk van de dikte van de laag, de temperatuur van de omgeving en de luchtvochtigheid)
 11. Makkelijk verwerkbaar (ARBO)
 12. Volledig recyclebaar
 13. De ISDE subsidie voor isolatie 2024. Hiervoor komt u in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. Isoleren van uw woning kent vele voordelen zoals een lagere energiekosten en CO2-uitstoot. Daarnaast wordt uw huis voorbereid op aardgasvrij en energieneutraal wonen. Van een slechte naar goede isolatie kan €1.900,- per jaar schelen aan energiekosten.

Het is licht, goedkoop, duurzaam en gebruiksvriendelijk, maar heeft in sommige gevallen ook nadelen. Om u volledig te kunnen informeren, zetten we hier ook de nadelen van schuimbeton.

Voordelen van schuimbeton

Wat is isolatiewaarde van schuimbeton?

Schuimbeton van Woodstock Vloeren heeft een zeer hoge isolatiewaarde voor vloerverwarming.
Dit luchtige product bestaat voor 70% uit lucht en is daardoor zeer licht van gewicht, met een zeer hoge isolatiewaarde.
Elke 10 cm levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 in het bouwbesluit. Met 50 cm heb je dus een goede isolerende ondervloer.

Lees hoe isolatiewaarde van jouw huis kan verhogen?

Isolatiemateriaal Schuimbeton

Dit product is onbrandbaar en toegestaan als isolatiemateriaal dat wordt gebruikt voor verdiepingsvloeren, in de kruipruimten en als spouwmuurisolatie.

Bekijk detail toelichting van vloerisolatie op het kostenoverzicht.

wat is schuimbeton

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Het isoleren van een vochtige kruipruimte is een effectieve oplossing om vochtproblemen in huis aan te pakken. Schuimbeton is een lichtgewicht en isolerend materiaal dat speciaal is ontworpen voor het isoleren van kruipruimtes.

Schuimbeton heeft uitstekende thermische eigenschappen, waardoor het een goede isolator is. Dit betekent dat warmteverlies via de vloer wordt verminderd, waardoor uw energierekening omlaag kan gaan.

Het proces van het isoleren van een kruipruimte is relatief eenvoudig en snel. Het schuimbeton wordt geïnjecteerd in de ruimte onder de vloer, waar het uitzet en zich verspreidt om alle holtes op te vullen. Hierdoor ontstaat er een naadloze laag die zorgt voor optimale isolatie.

Relevante informatie over isolatie van kruipruimte

!!! Aandachtspunten bij het aanbrengen van schuimbeton

! Melding bij de gemeente

Als je met Woodstock Vloeren zakendoet, bijvoorbeeld het isoleren van de kruipruimte, het aanbrengen van een dekvloer of vloerverwarming, dan is het raadzaam om hiervan een melding bij de gemeente te doen. De spullen voor het uitvoeren van de werkzaamheden hebben 2 tot 3 parkeerplekken nodig. Hoewel het kleine vrachtwagentjes met een laag gewicht zijn, hebben ze best wel wat ruimte nodig.

Daarom is het verstandig om bij de gemeente een melding te doen van de geplande werkzaamheden, met daarbij de datum. Op deze manier kunnen we mogelijke overlast zoveel mogelijk voorkomen.

! Bewaren e-mail

Het kan gebeuren dat andere bedrijven bezig zijn met werkzaamheden in uw straat op hetzelfde moment dat wij aan de slag gaan.

Dit kan leiden tot situaties waarin wegen geblokkeerd zijn of ontoegankelijk worden. Daarom is het altijd verstandig om een melding bij de gemeente te doen over de werkzaamheden die Woodstock Vloeren bij u uitvoert. Vergeet niet de e-mail die u naar de gemeente stuurt te bewaren en uit te printen.

Als er tijdens onze werkzaamheden vragen zijn van buren, andere mensen of zelfs overheidsinstanties, kunt u deze e-mail overleggen. Dit voorkomt een hoop gedoe tijdens de uitvoering van het werk.

! Informeer de buren

Houd er rekening mee dat Woodstock Vloeren altijd streeft naar minimale overlast. Tijdens de werkzaamheden kunnen er wel slangen over de weg liggen. Het is raadzaam om uw buren hierover van tevoren te informeren, zodat ze op de hoogte zijn.

! Extra watertappunt

Vraag bij uw buren of u gebruik kunt maken van een extra watertappunt. Dit is belangrijk voor het geval dat uw eigen watervoorziening niet voldoende water levert.

Schuimbeton met vloerverwarming

Voor vloerverwarming is het belangrijk om te kiezen voor isolatie van Schuimbeton omdat deze een lage warmteweerstand heeft, zodat de warmte van de vloerverwarming zo efficiënt mogelijk wordt overgedragen aan de vloer erboven. Naast Schuimbeton zijn er ook andere geschikte isolatiematerialen voor vloerverwarming die Woodstock Vloeren gebruikt zoals polystyreen (EPS), geëxtrudeerd polystyreen (XPS), polyurethaan (PUR) en geëxpandeerd perlite (zeer duurzaam).

Polystyreen (EPS) en geëxtrudeerd polystyreen (XPS) zijn populaire keuzes vanwege hun goede isolatie-eigenschappen, lage warmteweerstand en relatief lage kosten. Polyurethaan (PUR) is duurder, maar biedt uitstekende isolatie-eigenschappen en heeft bovendien een hogere druksterkte dan EPS of XPS.

Over het algemeen is het belangrijk om te zorgen voor voldoende isolatie onder de vloerverwarming om te voorkomen dat er warmte verloren gaat richting de grond. De juiste isolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer, de ondergrond en het gewenste isolatieniveau. Ook hierin is het daarom raadzaam om advies in te winnen van Woodstock Vloeren op het gebied van vloerverwarming en isolatie om de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

Wat kost schuimbeton in combinatie met vloerverwarming?

De kosten van schuimbeton in combinatie met vloerverwarming kan variëren. Het hangt onder andere af van hoe de vloerverwarming wordt aangebracht. Zo is er vloerverwarming op netten, maar ook vloerverwarming op noppenplaten.

Woodstock Vloeren past vaak noppenplaten toe. De reden voor het gebruik van geïsoleerde noppenplaten is dat het rendement van de vloerverwarming daarmee verhoogd wordt.

Een schuimbetonlaag tussen de 40 en 50 cm heeft een Rd-waarde van 3,5. Door geïsoleerde noppenplaat toe te passen, gaat de Rd-waarde naar 4,5. De geïsoleerde noppenplaat levert namelijk een extra Rd-waarde op van 0,80, waardoor de Rd-waarde van het totale pakket – schuimbeton + noppenplaat, omhoog gaat.

Bekijk relevante informatie op de pagina Vloerisolatie kosten.

schuimbeton met vloerverwarming kosten

Een ander voordeel om te kiezen voor vloerverwarming van Woodstock Vloeren zijn de lage kosten. Woodstock Vloeren is de goedkoopste in vloerverwarming. Door de vloerverwarming te combineren met schuimbeton is het totale pakket enorm goedkoop. Daarom is het altijd verstandig om een offerte aan te vragen bij Woodstock Vloeren.

Naast de kosten van het aanbrengen van vloerverwarming, is ook de terugverdientijd van vloerverwarming belangrijk. We hebben diverse staffels en rekensommen die u hieronder kunt terugvinden. Hieruit kunt u eenvoudig opmaken wat vloerverwarming kost en wat het uiteindelijk oplevert. Of, met andere woorden, wanneer is de investering terug verdiend.

Schuimbeton afwerken

De afwerking van een schuimbetonvloer maakt de vloerverwarming compleet.  Voor de aanleg van vloerverwarming is een goede randafwerking erg belangrijk. Het komt wel eens voor dat deze afwerking onbewust niet goed gedaan wordt, waardoor schuimbeton hier en daar (in)zakt. Randfoam wordt geplaatst boven de schuimbetonvloer. Dit zorgt niet alleen voor een koudebrug, maar ook dat als de dekvloer geplaatst wordt over de vloerverwarming er ruimte is voor uitzetten en krimpen van het materiaal.

De vloer is pas echt helemaal af als je de juiste randfoam op de juiste manier geplaatst is voor de aanleg van vloerverwarming. Het is dus beter om de vloerverwarming  en het schuimbeton door één partij te laten uitvoeren.  Woodstock Vloeren biedt u die mogelijkheid om deze producten gecombineerd te verzorgen.  

Renovatievloer schuimbeton

Houten vloeren egaliseren

Het is mogelijk om een houten vloer te egaliseren door gebruik te maken van schuimbeton. Eerst storten we een schuimbeton laag. Daar overheen komt anhydriet of egaline. Zo maak je een houten vloer vlak en hoef je deze niet te verwijderen.

De schuimbetonvloer die op hout wordt geplaatst moet wel 5 tot 10 cm dik zijn. Dit maakt het wel een dikere laag dan bijvoorbeeld egaline. Lees ook over Houten vloer vervangen door schuimbeton.

Oude vloer renoveren met schuimbeton

Schuimbeton is een zeer goed isolatiemateriaal dat Woodstock Vloeren gebruikt voor de oude houten vloer renovatie. Helaas zijn er oude houten vloeren van slechte kwaliteit. Woodstock vloeren bied uitkomst:

Het slopen van de oude houten vloer.
– Waterdichte bak maken van folie en de randfoam (kantstrook) op de juiste manier aanbrengen.
– Het storten van de schuimbetonvloer. Woodstock vloeren gebruikt het milieuvriendelijkste schuimbeton zonder palmolie.
– Vloerverwarming eventueel op een geïsoleerde noppenplaat om zo de isolatiewaarde van 3,5 rd of hoger te halen.
– De cement- of gipsgebonden dekvloer. Voordeel van onze sneldrogende cementdekvloer is dat we snel een woonvloer kunnen installeren.
– De eindvloer aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: PVC, gietvloer of anders naar keuze.

Woodstock is uniek in zijn dienstverlening omdat zij het totale vloeren pakket aanbieden.

Renovatievloer van schuimbeton: wat is er nodig?

Om een verzakte Schuimbetonvloer te repareren, kan het nodig zijn om de vloer op te breken en de vloer te herstellen. Dit kan een kostbare en tijdrovende klus zijn, afhankelijk van de omvang van de schade en de moeilijkheid van de reparatie.
Als je vermoedt dat je een verzakte vloer hebt, is het raadzaam om een professionele inspectie te laten uitvoeren door Woodstock Vloeren om de omvang van de schade en de noodzakelijke reparaties te bepalen.

Vloer renovatieprojecten

Bent u op zoek naar advies? Onze specialisten kunnen u adviseren bij uw renovatieproject. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze kan maken. U kunt contact opnemen via onze website of direct een e-mail sturen naar Jos, hij is onze specialist in renovatievloeren.

Woodstock is uniek in zijn dienstverlening omdat zij het totale vloeren pakket aanbieden.

Relevante informatie over vloerrenovatie

Toepassingen van schuimbeton

Schuimbeton is een erg veelzijdig product: het is op veel verschillende manieren te gebruiken.

Toepassingen:

– Als bodemafsluiter
– Een onderlaag voor vloerverwarming
– Dakafschotlaag
– Een renovatievloer bij vervanging van houten balkenvloer
– Rioolvulling
– Het opvullen van kruipruimtes
– Als uitvulmateriaal
– Als vulling rondom zwembaden
– Een basis voor het aanbrengen van een anhydriet gietvloer of woonbeton

Lees meer Waar wordt schuimbeton voor gebruikt?

Kruipruimte fundering

Fundering met schuimbeton

Het is een ideale oplossing voor het bouwen van een stevige en duurzame fundering en biedt een goede thermische isolatie, waardoor je kruipruimte geïsoleerd blijft. Ook is deze fundering zeer licht en gemakkelijk te verwerken. Met deze techniek kun je dus eenvoudig een betrouwbare fundering maken die jarenlang meegaat.

Lees hier welke problemen met schuimbeton opgelost kunnen worden?

Betonvloer maken
Betonvloer maken

Schuimbeton is licht, duurzaam en volledig recyclebaar

CO2-opslag in schuimbeton

Woodstock vloeren maakt zijn schuimbeton zelf op de werkplek, waardoor er minder CO2 uitstoot is.

Bij schuimbeton vindt CO2-opslag plaats, de CO2 die ontstaat word in de verbranding monter afgevangen. Vervolgens gaat de CO2 via een pijpleiding naar een compressor. Lees meer over CO2-opslag op onderstaande knop te klikken.

CO2 huis

FAQ

Waarom zand in kruipruimte?

Advies van Woodstock Vloeren

Gebruik nooit zand om de kruipruimte aan te vullen maar stort eerst een (lichte) werkvloer van schuimbeton. Vraag Woodstock Vloeren voor advies. Zand is inderdaad zwaar en kan problemen veroorzaken wanneer het wordt gebruikt op grond. Grond is van soms van nature erg zacht en waterrijk en heeft de neiging om te krimpen en uit te zetten naarmate de waterstand verandert. Als zand wordt toegevoegd, kan dit extra gewicht toevoegen aan de grond en de laag samenpersen of verlagen, waardoor het risico op bodemdaling en verzakking toeneemt.

In plaats van zand wordt daarom aangeraden om bijvoorbeeld te werken met lichtgewicht isolatiematerialen zoals Schuimbeton van Woodstock Vloeren.

Woodstock Vloeren levert een schuimbetonvloer met de hoogste isolatie waarde (lamba waarden).  Vraag ons om meer informatie zodat u een goede keuze maakt.

Hoe lang moet schuimbeton drogen?

De droogtijd van schuimbeton is 48 uur, waardoor het een uitstekende optie is voor bouwprojecten die snel en efficiënt moeten worden voltooid. Het lichte gewicht maakt het ook gemakkelijker te vervoeren en ter plaatse te installeren, waardoor tijd en geld op arbeidskosten worden bespaard.

Over het algemeen biedt dit soort van beton een uitstekende combinatie van isolatie, geluidsisolatie, snelle droogtijd en installatiegemak – dit alles draagt bij aan de toenemende populariteit ervan als isolatiemateriaal in de renovatiemarkt.

Droogtijd schuimbeton

Wat is de minimale dikte van schuimbeton?

Het minimale dikte van schuimbeton vanaf 10 cm toegepast worden. Om tot een optimale isolatie te komen wordt er bij een vloerenrenovatie veelal een dikte van minimaal 25cm toegepast. De dikte kan opgebouwd worden tot 90 cm.

Minimale dikte schuimbeton

Hoeveel gewicht kan schuimbeton dragen?

Dit is een lichtgewicht betonsoort die voornamelijk wordt gebruikt voor isolatie- en vullingstoepassingen. Het kan een aanzienlijk gewicht dragen, maar vanwege de aanwezigheid van luchtbellen in de structuur is niet geschikt als constructiemateriaal met hoge belastingen.

De volumieke massa varieert doorgaans tussen de 350 en 1100 kg/m3, soms zelfs tot 1600 kg/m3, afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde en druksterkte. Hoe hoger de volumieke massa, hoe hoger over het algemeen ook de druksterkte van het schuimbeton.

Het is belangrijk om bij het gebruik rekening te houden met de specifieke toepassing en belastingseisen. Voor lichte constructies of isolatieprojecten dit is een uitstekende keuze zijn, terwijl voor zwaardere belastingen andere betonsoorten zoals traditioneel beton meer geschikt kunnen zijn.

Bij twijfel is het altijd raadzaam om advies in te winnen bij een professionele bouwkundige of ingenieur om ervoor te zorgen dat het gekozen materiaal voldoet aan alle vereisten en veiligheidsnormen.

Druksterkte schuimbeton

Heeft schuimbeton isolatiewaarde?

Het antwoord is “Ja”. Schuimbeton van Woodstock Vloeren heeft de hoogste isolatiewaarde.

Wat is verschil tussen RD-waarde en RC-waarde?

De RD-waarde en de RC-waarde zijn beide termen die gebruikt worden bij het beoordelen van de isolatiewaarde van materialen en constructies.

De RD-waarde, ook wel warmteweerstand genoemd, geeft aan hoe goed een materiaal in staat is om warmte tegen te houden.

Daarentegen geeft de RC-waarde de totale isolerende werking van een constructie weer. Dit houdt rekening met alle lagen en componenten die bijdragen aan de isolatie, inclusief eventuele luchtlagen en ventilatieopeningen.

De Rd-waarde berekent u zo: Rd = isolatiedikte / lambdawaarde = 0,200/0,036 => Rd – 5,56 (m2K/W). De Rc-waarde is de optelsom van de Rd-waardes.

RC-waarde schuimbeton

RD-waarde schuimbeton

Wat is lambda-waarde?

De lambda-waarde (λ) geeft aan hoe de warmtegeleiding van een materiaal is bij één meter dikte. we hebben de lambda-waarde immers nodig om tot de Rd-waarde te komen. Ook zeggen de waardes niet hetzelfde.

De lambdawaarde wordt uitgedrukt in W/mK, waarbij W staat voor Watt, m voor meter en K voor Kelvin. Deze waarde geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleidt. Hoe hoger de lambdawaarde, hoe slechter het materiaal isoleert.

Naast het meten van de lambda-waarde, kan deze ook worden berekend als de R-waarde (warmteweerstand) en de dikte van het materiaal (d) al bekend zijn. De formule om λ te berekenen is: λ = d/R. Hierbij staat d voor de dikte van het materiaal en R voor de warmteweerstand.

Het kennen van de lambdawaarde is essentieel bij het ontwerpen en selecteren van isolatiematerialen, omdat het helpt bepalen hoe goed een materiaal warmte kan vasthouden of afvoeren.

lambda-waarde schuimbeton

Wat moet er onder schuimbeton?

Onderin dient bouwfolie gelegd te worden. Deze bouwfolie heeft een dikte vanaf 0,15mm. De bouwfolie moet losjes aangebracht worden, zodat de folie bij het storten niet gaat scheuren of naar beneden valt.

Waarom folie onderin?

Wat is EPS-isolatie?

EPS-isolatie is lichte en harde platen die gemaakt zijn van polystyreenkorrels die onder hoge druk worden verhit en opgeblazen. EPS-platen worden vaak gebruikt op schuimbeton vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen.

Door meer EPS-isolatie toe te passen, kunt u de thermische prestaties van uw gebouw verbeteren en zo energie besparen. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat. Bovendien kan het gebruik van extra isolatie bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast en het vergroten van de brandveiligheid.

EPS-platen

Hoe kan ik schuimbeton zelf storten?

Schuimbeton is een lichtgewicht en veelzijdig materiaal dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Met slechts een paar basismaterialen is het eenvoudig het zelf te maken. Alles wat je nodig hebt is zand, cement, water en een schuimmiddel.

Dit is een ideaal bouwmateriaal als u meer (geluids)isolatie in uw woning wilt en een duurzame vloer.  Het heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen, aanhezien het licht in gewicht is en gemakkelijk om mee te werken. Met de juiste ingrediënten en instructies kan iedereen thuis zijn eigen schuimbeton storten.

Schuimbeton zelf plaatsen

Welke vloerverwarming kan het beste op schuimbeton?

De beste vloerverwarming is een (geïsoleerde) noppenplaat systeem waar de vloerverwarming in geklikt kan worden. Ze maken gebruik van een netwerk van buizen die in de vloer zijn ingebouwd, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Schuimbeton is een populair materiaal dat vaak wordt gebruikt als isolatielaag onder vloerverwarmingssystemen.

Noppeplaat systeem

Welke dekvloer is het beste geschikt voor vloerverwarming op schuimbeton?

De sneldrogende dekvloer van Woodstock vloeren is het beste op schuimbeton. De dekvloer van Woodstock vloeren is cementgebonden dat uitstekende warmtegeleidende eigenschappen heeft. Het kan gemakkelijk worden gegoten en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Deze dekvloer biedt goede stabiliteit en duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor vloerverwarming op schuimbeton.

Cementgebonden dekvloer

Kan schuimbeton vloerverwarming beïnvloeden?

Het antwoord is “Ja”.  De dikte en de opbouw van schuimbeton bepaald de isolatiewaarde van schuimbeton en daarmee kan je de vloerverwarming op schuimbeton als isolatie meer energie verbruiken.

Waarom doet Woodstock het randfoam goed aanbrengen en waar is dit voor?

Randfoam ook wel kantstrook genoemd is voor dat de koude en warme delen niet met elkaar in contact staan, ook zorgt de kantstrook ervoor dat de vloer kan krimpen en uitzetten.

Randfoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Het materiaal heeft een hoge thermische weerstand, waardoor warmteverlies door vloeren tot een minimum wordt beperkt. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verhoogd comfortniveau in de ruimte.

Daarnaast staat Randfoam bekend om zijn vochtbestendigheid. Het materiaal absorbeert geen water, waardoor het geen schimmel- of rotproblemen veroorzaakt. Dit is vooral belangrijk bij vloeren, waar vocht vaak aanwezig kan zijn.

Randfoam

Kan schuimbeton verzakken?

Verzakking Schuimbeton of inzakken schuimbeton

Verzakking van een Schuimbetonvloer kan verschillende oorzaken hebben, zoals slechte fundering, bodemverzakking, of een te zware belasting op de vloer. Als je een verzakte schuimbetonbetonvloer hebt, kan dit problemen veroorzaken, zoals scheuren in de vloer, problemen met deuren en ramen die niet meer goed sluiten, of zelfs structurele schade aan het gebouw.

Wat zijn de voordelen van schuimbeton ten opzichte van traditioneel beton?

Schuimbeton is een innovatief bouwmateriaal dat steeds populairder wordt in de bouwsector. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel beton, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor veel projecten. In vergelijking met traditioneel beton is schuimbeton veel lichter, wat resulteert in minder belasting op de fundering en structurele elementen van een gebouw. Het materiaal bevat kleine luchtbelletjes die zorgen voor een goede thermische isolatie.

Een ander voordeel van schuimbeton is de eenvoudige verwerkbaarheid. Met traditioneel beton het is niet mogelijk. Tot slot biedt schuimbeton ook een goede brandwerendheid.

Heeft schuimbeton nadelen?

Ja, de nadelen van schuimbeton zijn dat het dik genoeg moet zijn om de isolatiewaarde te halen.

Is schuimbeton bodemisolatie?

Ja, schuimbeton kan zeker worden gebruikt als bodemisolatie. Het materiaal bestaat uit een mengsel van cement, water en schuimvormers, waardoor het lichtgewicht en goed geïsoleerd is.

Bij het gebruik van schuimbeton als bodemisolatie wordt het materiaal op de gewenste dikte op de bodem aangebracht. Dit zorgt voor een efficiënte thermische barrière tussen de grond en de vloer, waardoor energiebesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Daarnaast biedt schuimbeton ook andere voordelen, zoals verbeterde geluidsisolatie en stabiliteit van de vloerconstructie.

Kan schuimbeton als werkvloer?

Ja, schuimbeton kan zeker worden gebruikt als werkvloer in bepaalde situaties.

Ten eerste is het licht van gewicht, wat betekent dat het de belasting op de onderliggende constructie minimaliseert. Dit maakt schuimbeton ideaal voor toepassingen waar gewichtsbeperkingen van belang zijn, zoals bijvoorbeeld op daken of bovenop bestaande vloeren.
Daarnaast biedt schuimbeton uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Hierdoor kan het gebruik van schuimbeton als werkvloer bijdragen aan een betere energieprestatie van een gebouw.

Bovendien is schuimbeton relatief eenvoudig te installeren en aan te passen aan verschillende vormen en afmetingen. Het kan gemakkelijk worden gegoten en geëgaliseerd om een vlakke werkvloer te creëren.

Waarom is er water bij de buren nodig?

Het is belangrijk om bij uw buren te informeren over de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden, met name wanneer het gaat om het storten van schuimbeton. Een van de redenen hiervoor is dat u mogelijk extra water nodig heeft tijdens het proces.

Bij het storten van schuimbeton is water een essentieel onderdeel. Het wordt gemengd met cement en andere materialen om een stevige en duurzame betonmix te creëren. In sommige gevallen kan uw eigen watervoorziening mogelijk niet voldoende water leveren voor dit proces.

Om ervoor te zorgen dat u genoeg water heeft tijdens het storten van schuimbeton, is het verstandig om bij uw buren te informeren of u gebruik kunt maken van een extra watertappunt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat er voldoende water beschikbaar is en de werkzaamheden soepel kunnen verlopen.

Samenvatting
Schuimbeton
Service Type
Schuimbeton
Provider Name
Woodstock Vloeren B.V.,Obdam,Noord-Holland-1713 GC,
Telephone No.085-4846144
Area
Nederland
Beschrijving
Schuimbeton is een moderne isolatie product gemaakt van cement, zand en water, chemische en biologische schuimmiddelen. Schuimbeton is licht in gewicht, goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te construeren als isolatiemiddel.