Schuimbeton

Wat is schuimbeton

Schuimbeton is licht in gewicht, goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te construeren als isolatiemiddel. Schuimbeton heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het product van nu. Met de ontwikkeling van nieuwe technologieën, betere en kleinere pompen en de ontwikkeling van chemische en biologische schuimvormers, blijft schuimbeton zich ontwikkelen. Hier krijgt u alle informatie over schuimbeton.

Schuimbeton wordt voor diverse doeleinden ingezet, zoals:

 1. Een isolerende funderingsvloer
 2. Opvullen van kruipruimtes
 3. Renovatievloer bij vervanging van houten balkenvloer
 4. Uitvulmateriaal voor bestaande vloeren
 5. Vulling rondom zwembaden
 6. Onderlaag voor vloerverwarming
 7. Dak afschotlaag
 8. Basis voor het aanbrengen van een Anhydriet gietvloer of Woonbeton

Op de pagina "wat is een schuimbetonvloer?" leest u meer over de toepassingen van schuimbeton als isolatie.

Woodstock Vloeren Totaalpakket

Bij Woodstock-vloeren kunt u terrecht voor het totale pakket

Woodstock is specialist in vloeren voor bedrijven én particulieren.
Wij leveren zowel eindvloeren zoals bijvoorbeeld woonbeton, parketvloeren en laminaat vloeren, maar ook dekvloeren. Denk hierbij aan magnesietvloeren, anhydrietvloeren of zandcement dekvloeren.
Ook kunt u eventueel uw nieuwe vloer direct combineren met vloerverwarming en (schuimbeton)isolatie.
Woodstock vloeren is de leverancier voor het vloeren totaal pakket.
Bent u op zoek naar een (combinatie van) vloeren? Leg uw vraagstuk aan ons voor, dan informeren wij u graag!

Uw oude vloer aanpakken?

- Schuimbeton
- Vloerverwarming
- Dekvloer
- Eindvloer
Tough walls & floors is verantwoordelijk voor de eindvloer. Wij bieden voor ieder interieur de juiste gietvloer. Onder andere:
- Microcement
- Gevlinderde gietvloer
- Cementgebonden gietvloer.

Woodstock vloeren maakt duurzaam schuimbeton zonder toevoegen van chemische materiaal. Kijk voor meer informatie over een totaalpakket van Woodstock Vloeren B.V.

Schuimbeton storten

Schuimbeton van Woodstock wordt aangebracht met een schuimbetonpomp van Woodstock. Binnen enkele uren wordt uw kruipruimte gevuld. Wij spreken een datum met u af, waarop wij de werkzaamheden gaan uitvoeren.
Als het schuimbeton een laagdikte heeft van meer dan 50cm, dan adviseren wij om het schuimbeton in meerdere fases te storten om inzakkingen te voorkomen.

Bent u bouwondernemer? Houd dan uw KVK-nummer en BTW-nummer bij de hand, zodat u direct de factuur op de juist manier ontvangt.

Maak gebruik van onze online schuimbeton calculator.
U heeft binnen 1 minuut de totale kosten voor uw schuimbeton project in beeld.

Schuimbeton storten
Schuimbeton storten

Schuimbeton kosten

Schuimbeton is relatief goedkoop. U moet er wel rekening mee houden dat de prijs iets kan variëren. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de afmetingen van de ruimte. Wilt u een precieze prijs van ons?  Alle informatie:  Wat kost een m3 schuimbeton? 

Woodstock Vloeren maakt schuimbeton voor de kruipruimte voor onder de vloerverwarming. Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Schuimbeton droogtijd

Schuimbeton is een erg veelzijdig, lichtgewicht en goedkoop isolatiemiddel dat bestaat uit onder meer cement, zand, water en schuim. Doordat het tijdens het storten erg vloeibaar is, is het een zelf-nivellerend product. Dit betekent dat schuimbeton zichzelf redelijk uit en hoeft niet verdicht of afgewerkt te worden. Het bereikt ook gemakkelijk alle gaten en kieren, en zo kunnen we moeilijk bereikbare plekken als een kruipruimte gemakkelijk opvullen. Schuimbeton is snel weer beloopbaar: vaak al na 48 uur.

Schuimbeton wordt veel gebruikt bij de renovatie van woningen en gebouwen. Het is ideaal voor het opvullen van kruipruimtes en heeft bovendien als voordeel dat het direct een isolatievloer is. Hierop kan vervolgens eenvoudig vloerverwarming en een mooie dekvloer worden aangebracht. Schuimbeton, met een dikte van 35 cm, levert een Rc-waarde van 3,5 m2K/W. U hoeft dus geen extra maatregelen te nemen (en dus ook geen extra kosten te maken) voor het isoleren van uw vloer.

Minimale dikte schuimbeton

Klaar met koude voeten en vocht in huis? Laat dan je vloer isoleren met schuimbeton van ongeveer 50 cm dik als dat niet lukt doe dan een plaat tempex erbovenop om je isolatiewaarde te halen. Dat voelt prettig aan en je energierekening gaat omlaag. Maar hoe kan je jouw vloer het beste isoleren? Als je een kruipruimte hebt, kan het makkelijk met schuimbeton.
Dit is de makkelijkste manier om je vloer heel goed te isoleren met isolatiemateriaal schuimbeton dat niet tegen de onderkant van je vloer gaat maar op de bodem. Dat betekent wel dat je een kruipruimte moet hebben die minimaal 35 cm hoog. Anders kun je niet onder de vloer ‘kruipen’ om het inspectie vast te maken. De minimale dikte van het isolerende schuimbeton van bedraagt 10 cm. Om tot een optimale isolatie te komen wordt bij een vloerrenovatie veelal een dikte van 25 cm toegepast.

Minimale dikte schuimbeton
Minimale dikte schuimbeton

Wat moet er onder schuimbeton?

Dit kan met bouwfolie vanaf een dikte van 0,15mm. De bouwfolie moet losjes aangebracht worden, zodat bij het schuimbeton storten niet gaat scheuren of naar beneden gaat vallen. Alle naden, en kieren moeten worden afgeplakt.
Tempex platen, ook wel EPS of piepschuim genoemd, kan gebruikt worden voor het isoleren van vloeren onder schuimbeton. Wij leveren dit product als vloerisolatie, maar ook als opvulmateriaal voor uw vloeren.

Wat moet er onder schuimbeton?
Wat moet er onder schuimbeton?

Wat is het voordeel van schuimbeton?

De eerste stap naar verduurzaming zet je door het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton. Bij besparen op de energierekening denken veel mensen gelijk aan het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp. Maar het is veel efficiënter om eerst je kruipruimte te isoleren met schuimbeton isolatie, pas dan worden ook andere maatregelen interessant.

Door goed te isoleren met een schuimbeton vloer wordt minder energie verbruikt en minder verspild. Afhankelijk van het huis en het isolatiemateriaal kan met minder dan 15.000 euro de CO2 uitstoot worden gehalveerd . Dit levert direct een enorme besparing op van soms van meer dan 1.000 euro per jaar!

Bijna elk huishouden kan besparen door goede isolatie. Zelfs bij nieuwe huizen kan het vaak geen kwaad om extra isolatie toe te passen. Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom het isoleren van een huis de moeite loont. Om te beginnen met een filmpje van Milieu Centraal, waarin wordt uitgelegd waarom goede isolatie wel zo logisch is.


De voordelen van schuimbeton

 • Goede isolerende werking
 • Licht, maar toch sterk
 • Bestand tegen vorst, dooi en krimp
 • Geen last van vocht, tocht, schimmel en stank
 • Loopt vanzelf waterpas
 • Volledig recyclebaar
 • Energiebesparend
 • Goedkoop
 • Lange levensduur
 • Snel beloopbaar

Huis meer waard door schuimbeton isolatie

Veel oudere woningen zijn maar voor een deel goed geïsoleerd. Door slechte isolatie gaat er veel kostbare warmte in een huis verloren. Hierdoor kunnen je stookkosten onnodig hoog zijn. Door te isoleren van de kruipruimte kun je al snel tot 30% besparen op je gasrekening.

Een 2e Isolatiemaatregel maken een huis nog meer waard. Denk hierbij ook aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatie van het dak. Deze verbeteringen zijn erg goed.

Je kunt uitgaan van een waardevermeerdering van 75 tot 100% van de geïnvesteerde kosten.

Elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 in het Bouwbesluit. En met 50 cm heb je dus een erg goed isolerende ondervloer vloer.

Schuimbeton vloerisolatie

Isolatie materiaal Schuimbeton

Schuimbeton van Woodstock is onbrandbaar, maar vaak bestaat het element dan niet alleen uit schuimbeton en zijn er vezels aan toe gevoegd. Het toepassen van schuimbeton is alleen toegestaan als isolatiemateriaal dat wordt gebruikt voor verdiepingsvloeren, in de kruipruimten en als spouwmuurisolatie is het niet echt nodig om dat er vaak al een binnen en buiten muur is.

Schuimbeton vloerisolatie

Isolatiewaarde van schuimbeton

Schuimbeton van Woodstock Vloeren heeft een zeer hoge isolatiewaarde voor vloerverwarming.
Luchtige schuimbeton bestaat voor 70 procent uit lucht en is daardoor zeer licht van gewicht is met een zeer hoge isolatiewaarde.
Elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 in het Bouwbesluit. En met 50 cm heb je dus een erg goed isolerende ondervloer vloer.

Muizen en ratten bestrijding

Door de toepassing van schuimbeton heeft u nooit geen muizen en ratten meer in uw kruipruimte.
Muizen en ratten vinden het erg prettig om zich in een donkere omgeving te nestelen. Een kruipruimte is daarvoor dus de ideale ruimte voor deze dieren. Er zijn verschillende oplossingen om ratten in huis of ander ongedierte in huis tegen te gaan. Schuimbeton is er daar 1 van.

Schuimbeton nadelen

Schuimbeton is in de meeste gevallen een uitstekend product met veel voordelen. Het is licht, goedkoop, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Maar zoals elk product heeft schuimbeton in sommige gevallen ook nadelen. Om u volledig te kunnen informeren, zetten we hier ook de tekortkomingen van schuimbeton op een rij.

1. Goede voorbereiding vereist

Om schuimbeton te kunnen storten moet de ruimte klaar worden gemaakt. Dit betekent dat de ruimte en alle gaten goed zijn afgesloten. Daarnaast kunnen er in bepaalde situaties extra kosten bijkomen. Dit komt omdat er soms houten balken moeten worden weghalen, of er moet een gedeelte van de worden ruimte afgegraven.

2. Ruimte tijdelijk niet beschikbaar

Ook is de ruimte uiteraard niet te gebruiken gedurende de werkzaamheden. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de ruimte en hoe lang de werkzaamheden in beslag nemen.

3. Storten niet altijd mogelijk

Bij vorst en regen kan schuimbeton niet gestort worden. Dit betekend dus dat schuimbeton afhankelijk is van de weersomstandigheden.

4. Schuimbeton is geen geschikte dekvloer

Schuimbeton is niet geschikt als dekvloer. Er moet dus altijd nog een andere laag overheen aangebracht worden.

5. Kruipruimte niet meer bereikbaar

Gaat u de kruipruimte opvullen met schuimbeton? Dan heeft u na de werkzaamheden uiteraard geen kruipruimte meer. Maar eigenlijk is dit helemaal niet zo nadelig. Kruipruimtes hebben tegenwoordig eigenlijk geen nut meer. Een kruipruimte zorgt alleen maar voor vocht- en schimmelproblemen en houtrot. Wat dat betreft kunt u een kruipruimte maar beter kwijt dan rijk zijn.

 

De nadelen van schuimbeton op een rij

 • Goede voorbereiding vereist
 • Ruimte tijdelijk niet beschikbaar
 • Storten niet altijd mogelijk
 • Schuimbeton is geen geschikte dekvloer
 • Kruipruimte niet meer bereikbaar

Meer informatie: schuimbetonvloer nadelen

Toepassingen van schuimbeton

Schuimbeton is een erg veelzijdig product: het is op veel verschillende manieren te gebruiken.

Toepassingen van schuimbeton:

 • Schuimbeton als bodemafsluiter
 • Dakafschotlaag
 • Schuimbeton als fundering
 • Schuimbeton als uitvulmateriaal
 • Vloerverhoging en -renovatie met schuimbeton
 • Rioolvulling met schuimbeton
 • Isolatie van kruipruimte
Toepassingen van schuimbeton
Toepassingen van schuimbeton

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

De kruipruimte is een ondiepe ruimte onder de vloer van de begane grond die in de ideale situatie tussen de 40 en de 80 cm hoog is. Maar er zijn ook kruipruimtes van slechts 10 cm hoog of met bijvoorbeeld 35 cm ruimte tussen de grond en de onderkant vloer.

Isoleer uw kruipruimte met schuimbeton, en u heeft nooit meer last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. Vocht en tocht in huis kunnen natuurlijk heel erg vervelend zijn. Koude voeten, stank, schimmel, houtrot en waterschade zijn enkele van de vervelende gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer.

Kruipruimte isoleren schuimbeton
Kruipruimte isoleren schuimbeton

Relevante informatie over isolatie van kruipruimte

Schuimbeton met vloerverwarming

Bent u op zoek naar vloerisolatie met vloerverwarming? Dan is de schuimbetonvloer de oplossing voor u. Met onze vloer slaat u drie vliegen in een klap. U krijgt een prima vloerisolatie van schuimbeton die ervoor zorgt dat u nooit meer last heeft van vocht en schimmel in huis. Het schuimbeton is daarnaast meteen de perfecte fundering voor de eindvloer – of dit nu een woonbetonvloer is, of een traditionele vorm van vloerbedekking. En ten slotte zorgen wij ervoor dat u kunt genieten van het ultieme wooncomfort: vloerverwarming! Met de complete schuimbetonvloer inclusief vloerverwarming heeft u nooit meer last van koude voeten.

Vloerverwarming


Vloerverwarming

Eerst plaatsen wij de vloerverwarming voor u. Hiervoor gebruiken wij noppenplaaten.

Meer informatie vloerverwarming

Vloerverwarming met anhydriet


Anhydrietvloer

Daarna isoleren wij uw vloer met schuimbeton, en storten we een anhydrietvloer als dekvloer.

Meer informatie over anhydriet gietvloer

Schuimbetonvloer


Beton storten prijs 2023

En daaroverheen kunt u de eindvloer plaatsen, zoals bijvoorbeeld een woonbetonvloer.

Meer informatie betonvloer

Als u goede informatie wil over schuimbeton bijvoorbeeld isolatie waarde geluid isolatie lamba waarden rc waarde of om een goed label te krijgen

Renovatievloer schuimbeton

Egaliseren van een houten vloer op een verdieping vloer

Het is zeker mogelijk om een houten vloer te egaliseren zonder deze te verwijderen met schuimbeton. Eerst schuimbeton laag met daar op een anhydriet of egaline daar mee kan je dus een oudere houten vloer vlak maken een probleem is wel dat deze kan gaan scheuren of breken, als deze er in ligt kan beter geen gietvloer nemen maar pvc of vloerbedekking kan ook. Het hechten op de schuimbeton is ook vaak een probleem. Op schuimbeton in de kruipruimte kan wel een gietvloer of woonbeton aangebracht worden.

In veel oude woningen liggen houten vloeren. Helaas is bij de aanleg ervan niet altijd gelet op het waterpas leggen ervan. Daardoor zijn sommige houten vloeren ongelijk of scheef. Deze vloeren kunnen mooi worden uitgevlakt met schuimbeton.

Egaliseren op hout is een precies klusje. Woodstock vloeren is daar goed in. Dit nemen we graag voor u uit handen. Zeker omdat er een speciaal soort schuimbeton moet worden gebruikt en deze op een speciale manier moet worden gehanteerd. De Schuimbeton moet namelijk flexibel zijn.

De schuimbetonvloer voor op hout moet gebeuren met zeker 5 tot 10 cm dus veel meer dan bijvoorbeeld egaline dan bij het vloer egaliseren van een normale vloer.

Oude vloer renoveren met schuimbeton

Is het tijd om uw oude vloer te renoveren? Een oude slechte bestaande houten vloer kunnen wij eenvoudig vervangen in 1 dag. Naast schuimbetonisolatie en eindvloeren bieden wij ook verschillende vloerverwarming systemen aan voor elke vloer. Welke keuze u maakt is afhankelijk van uw woning of het type woning waar wij de vloer gaan renoveren. Iedere woning is uniek en niet elk type vloer is geschikt voor onze renovatie.

Renovatievloer van schuimbeton: wat is er nodig?

Met behulp van de juiste materialen kan een oude houten vloer eenvoudig vernieuwd worden met de nieuwe techniek van schuimisolatie. Voor een complete renovatievloer met schuimbeton heeft u de keuze uit diverse mogelijkheden. Welk type vloer geschikt is hangt dus volledig af van uw situatie. Zo bieden wij o.a. de schuimisolatievloer aan voor een renovatievloer met schuimbeton. Dit is een ideale oplossing voor vocht in de kruipruimte en we kunnen uit voorraad leveren zonder wacht tijd. De schuimisolatie vloer is erg geschikt en erg licht van gewicht. Deze vloerconstructie zijn handig in zowel verbouw- als renovatieprojecten. Een schuimisolatievloer maakt de vloer sterker en ziet er ook beter en mooi vlak. Een alternatief voor schuimbeton is de broodjesvloer. Dat is een oplossing voor een renoveren met behoud kruipruimte De combinatievloer van Woodstock  is de renovatievloer van dit moment.
Bent u dus op zoek naar de ideale oplossing voor het renoveren van een vloer? Dan bieden wij van Woodstock u de producten die u nodig heeft. Wij kunnen de materialen snel los leveren.

Vloer renovatie projecten

Bent u op zoek naar advies? Overweeg dan om onze specialisten in te schakelen. Zij kunnen u bijvoorbeeld adviseren om de vloer volledig of gedeeltelijk te vervangen. Zo weet u zeker dat u het juiste keuze krijgt. U kunt contact opnemen via onze website of direct een e-mail sturen naar Jos, hij is onze specialist in renovatievloeren.

Relevante informatie over vloerrenovatie

PVC Vloer op schuimbeton

Een vloer vormt de basis voor sfeer in een huis. Een nieuwe vloer aanschaffen is dan ook een bijzondere aangelegenheid. De kwaliteit van de vloer en de vloerverwarming moet top zijn en alles moet strak worden gelegd. Daarnaast moet er een belangrijke keuze worden gemaakt voor een eindvloer. Woodstock bied als enigste het vloeren Totaal Pakket aan en helpt u een van de mooiste PVC vloeren aan te bieden niet met laagste prijs garantie maar wel de beste kwaliteit. Inclusief legservice. U hoeft dus alleen nog maar de eindvloer te kiezen en wij maken een offerte op maat. We hebben in de showroom wat stalen staan die u mee mag nemen om te kijken welke vloer u wilt. Daarnaast beantwoorden we graag al uw vragen. U loopt binnen de kortste keren op uw nieuwe, sfeervolle warme vloer in huis.

PVC vloer verwijderen

Een PVC vloer verwijderen wordt vaak gedaan door een vakman met een speciale zit-stripmachine, aangezien een pvc vloer vaak gelijmd is met sterke lijm en de ondervloer makkelijk kan worden beschadigd. Hierdoor is een pvc Zelf de oude houten vloer verwijderen is niet erg lastige maar wel een beetje arbeidsintensieve klus dat je zelf kunt doen.

Heb je riool onder de oude houten vloer en je wil je zelf deze verwijderen of vervangen ? laat dat door een loodgieter of iemand doen die er verstand van heeft. Dan is de kans ook groot dat je het riool of ander leidingwerk niet beschadigd. Het is daarom soms verstandig om de vloer door ons te laten verwijderen.

Samenvatting
Schuimbeton storten
Service Type
Schuimbeton storten
Provider Name
Woodstock Vloeren B.V.,Obdam,Noord-Holland-1713 GC,
Telephone No.085-4846144
Area
Nederland
Beschrijving
Schuimbeton is een moderne isolatie product gemaakt van cement, zand en water, chemische en biologische schuimmiddelen. Schuimbeton is licht in gewicht, goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te construeren als isolatiemiddel.