Schuimbeton zelf plaatsen

Zoals reeds gezegd is het aanbrengen van schuimbeton vrij eenvoudig. Dit is vooral te danken aan het zeer lichte gewicht van het materiaal schuimbeton.

Aangezien het hier om een vloeibare zelf waterpas makende beton smurie gaat, moet je zorgen dat de leidingen goed vastliggen. Anders zou het kunnen gebeuren dat deze naar gaan drijven bij de plaatsing. Met het oog op goede stort van de betonvloer let je er best ook op dat eventuele gaten en afvoeren afgedicht zijn.

Doorgaans maakt men gebruik van een pomp om het schuimbeton te plaatsen. Het is een zelfnivellerend materiaal, waardoor de plaatsing niet arbeidsintensief is. Het moet na het aanbrengen nog glad worden gestreken. De stevigheid van het materiaal is afhankelijk van de samenstelling; hoe meer belletjes erin zitten, hoe lichter het is. Licht schuimbeton isoleert beter, maar is wel minder sterk. Je moet dus de afweging maken tussen isolatiewaarde en stevigheid. Later in dit artikel vind je meer info over deze isolatiewaarde. Denk daar bij aan de SCHUIMBETONVLOER  met mooie gestucte wanden.

Gasloos dankzij vloerverwarming met Anhydriet

Een goed geïsoleerde vloer in combinatie met vloerverwarming maakt het mogelijk om uw woning met een warmtepomp duurzaam te verwarmen. U bespaart daarmee enorm op energiekosten en het verhoogt uw comfort doordat u in de zomer ook kan koelen. Dankzij een warmtepomp kan de cv-ketel de deur uit en kunt u zich laten afsluiten van het gasloos.

Vloerverwarming op schuimbeton

PS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’. Het wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd. EPS isolatieplaten worden gemaakt van polystyreenkorrels die in een mal onder verhitting gaan uitzetten (expanderen) en aan elkaar kleven. Tijdens dit expansieproces worden er veel luchtbelletjes in de EPS parels gevormd, waardoor EPS een zeer grote hoeveelheid stilstaande lucht bevat. 98% van het volume van EPS platen bestaat uit lucht. Daarom is dit isolatiemateriaal erg licht en heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Stilstaande lucht is namelijk een goede isolator. Om een complete isolatieplaat EPS te maken is er slechts 2% grondstof nodig. Hierdoor kunnen de materiaalkosten tot een minimum worden beperkt en is EPS niet duur.

Schuimbeton maken

schuimbeton zelf plaatsen
schuimbeton zelf plaatsen