Toepassingen schuimbeton

Dit artikel gaat voornamelijk over de toepassingen van schuimbeton. Schuimbeton is een erg veelzijdig product: het is op veel verschillende manieren te gebruiken. Op deze pagina vindt u een overzicht waar we het allemaal voor gebruiken. Wilt u meer informatie over het product zelf, kijk dan eens op onze kennisbank over schuimbeton.

Toepassingen van schuimbeton: Schuimbeton als bodemafsluiter

Schuimbeton leent zich zowel in de bestaande als nieuwbouw uitstekend als bodemafsluiter. Door de bodem af te sluiten met schuimbeton worden aangrenzende ruimtes afgeschermd tegen vocht en stank vanuit de ondergrond. Het beste voorbeeld hiervan is het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton. Een kruipruimte is vaak een bron van vocht-, tocht-, stank- en schimmelproblemen. Als u de kruipruimte laat vullen met schuimbeton heeft u nooit meer last van al deze problemen. Extra aandacht is nodig bij de hoogte van de grondwaterstand. Wanneer deze hoger is dan de halve dikte van het schuimbeton, dan bestaat het risico dat het schuimbeton kan gaan opdrijven. Om dit te voorkomen, wordt het schuimbeton geheel of gedeeltelijk gedraineerd.

Toepassingen van schuimbeton

Andere toepassingen van schuimbeton: Houten vloer

Is uw houten vloer verrot of verzakt? Of wilt u meer comfort met een isolerende vloer op de begane grond? Schuimbeton is een perfecte oplossing als isolerende funderingsvloer. Lees meer over het vervangen van uw houten vloer met schuimbeton.

Nog meer toepassingen van schuimbeton: dakafschotlaag

Een dakafschotlaag zorgt ervoor dat regenwater ook op een plat dak goed kan weglopen. Zonder afschotlaag blijft het water te lang op het dak staan. Schuimbeton is een uitstekend product om een dakafschotlaag mee te creëren: het isoleert goed, en belast uw dak door het lage gewicht minimaal. Ook heeft  schuimbeton bovendien als eigenschap dat het eenvoudig in de gewenste vorm kan worden gebracht.

Schuimbeton als fundering

Een van de belangrijkste eigenschappen van een fundering van schuimbeton is dat het een lichtgewicht constructie betreft. Hiermee wordt een schuimbeton fundering een unieke ondergrond, waar weinig draagkracht voor nodig is. Schuimbeton is niet duur in gebruik, omdat het van goedkope grondstoffen wordt gemaakt. Daarnaast weten onze experts exact hoeveel schuimbeton per specifiek project benodigd is.

Schuimbeton als uitvulmateriaal

Doordat schuimbeton zo licht is, gebruiken we het ook vaak voor het uitvullen van vloeren. Hierdoor kan, in vergelijking met andere materialen, behoorlijk worden bespaard in het gewicht. Ook is het een goed alternatief voor bijvoorbeeld EPS Tempex (piepschuim). Want ten opzichte van piepschuim heeft schuimbeton verschillende voordelen: het waait niet weg en is makkelijker aan te brengen rond bijvoorbeeld heipalen.

Vloerverhoging en -renovatie met schuimbeton

Ook voor verzakte bestrating of een verzakt terras biedt schuimbeton een oplossing. Het verhogen van een vloer, straat of terras met behulp van schuimbeton heeft diverse voordelen. Eén daarvan is dat schuimbeton een product is dat makkelijk oneffenheden wegwerkt. Of het nu gaat om kieren, geulen, scheuren, holtes of ongelijkheid in de ondergrond; in alle gevallen kan gebruik worden gemaakt van het duurzame en milieuvriendelijke schuimbeton. Daarnaast kost het niets extra’s om het materiaal te laten leveren, omdat schuimbeton ter plekke wordt gemaakt.

Wij werken samen met DecoCrete; zij maken onder meer prachtige terrassen van printbeton. De terrassen van DecoCrete verzakken niet en zijn onkruidbestendig. Dus bent u op zoek bent naar een mooi nieuw terras? Neem dan eens een kijkje op de site van DecoCrete.

Rioolvulling met schuimbeton

Bij een vervallen rioolleiding werkt schuimbeton als een vormvaste, volledige en vooral milieuvriendelijke opvulling van de delen die vervangen moeten worden. Soms is het maar al te ingewikkeld om een (gedeelte van) een rioolstelsel te verwijderen, maar schuimbeton biedt hier een unieke oplossing voor.

Contact en vrijblijvend advies SCHUIMBETON

Heeft u een probleem rondom uw woning of pand, helpen wij u graag op weg met een vrijblijvend advies. Op onze contactpagina leest u hoe u hiervoor contact met ons kunt opnemen. Wij hebben overigens ook een showroom waar u zelf onze producten kunt bekijken. U kunt hier uiteraard ook in gesprek met één van onze deskundige medewerkers. U vindt ons aan de Meiland 17 in Obdam.