Schuimbeton kruipruimte

Kruipruimte vullen met schuimbeton

14-01-2023

Het isoleren van de kruipruimte met schuimbeton is een isolatie waar u geen spijt van krijgt. Nooit meer koude voeten en uw energierekening gaat een stuk omlaag. Hoe pakt u het isoleren van uw oude vloer en van de kruipruimte precies aan? Wat kost schuimisolatie? En wat levert het op? Op deze vragen geven we graag antwoord.

Door met een schuimbetonvloer te isoleren wordt het woongenot verhoogd. Isolatie van de kruipruimte met schuimbeton zorgt ervoor dat de vloer warmer aanvoelt en de stookkosten en stuk gereduceerd kunnen worden. Voor het isoleren van het schuimbetonbeton zijn er diverse opties, afhankelijk van de situatie.

Isolatie kruipruimte

De vloer is het koudste deel van de woning, aangezien warmte stijgt. Het verschil tussen de grond en het plafond kan al gauw oplopen tot 15 graden, waardoor een koude vloer onaangenaam aanvoelt en de verwarming al snel enkele graden hoger gezet zal worden. Door isolatie van kruipruimte te plaatsen voelt de grond niet alleen warmer aan, maar wordt er direct minder gestookt. De kruipruimte isoleren biedt bescherming tegen tocht op de vloer en wordt de vorming van schimmels en vocht voorkomen. Zorg voor een isolatielaag in de kruipruimte om schimmel te voorkomen.

Schuimbeton kruipruimte

Kruipruimte volstorten met schuimbeton

Is er onder de vloer een kruipruimte, dan kan er gekozen worden om isolatie daarin te doen.
Met schuimbeton kunt u het vochtprobleem definitief oplossen. Met dit product kunnen wij de volledige kruipruimte opvullen, zodat u geen last meer heeft van vocht en schimmels. Een bijkomend voordeel is dat u ook meteen uw woning kunt isoleren met schuimbeton. Als u dan toch uw kruipruimte gaat aanpakken is het verstandig om het ook meteen goed aan te pakken.
Hiervoor word isolatie van schuimbeton in verband aangebracht. Voordat het schuimbeton erin kan wordt er folie op de grond gelegd indien er sprake is van veel vochtigheid.

Kruipruimte volstorten met schuimbeton
Kruipruimte volstorten met schuimbeton

Vochtige kruipruimte isoleren

Kelder vullen met schuimbeton

Veel kruipruimtes zijn niet (helemaal) waterdicht en dat blijkt pas als het grondwaterniveau stijgt of als regenwater de vochtdichtheid van de kruipruimte of kruipkelder op de proef stelt.

Water in de kruipruimte

Water in de kruipruimte hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar kan op termijn toch een aantal problemen opleveren. Vocht in de kruipruimte kan overlast veroorzaken doordat er schimmels gaan groeien. Ook kan het de luchtvochtigheid van uw woning verhogen. Een andere probleem is dat de houten balken in uw vloer gaan rotten. Het is kortom vaak beter om vocht in uw kruipruimte zo veel mogelijk te voorkomen.
Door uw vochtige kruipruimte met schuimbeton op te vullen zorgt u ervoor dat al het vocht onder uw woning blijft. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Vochtige kruipruimte isoleren

Schuimbeton kruipruimte kosten

Kelder vullen met schuimbeton

De kosten voor het isoleren van een kruipruimte zijn afhankelijk van:

  • Soort isolatie: bodem- of vloerisolatie
  • Het gekozen isolatiemateriaal
  • Uitbesteden of zelf doen
  • Werkzaamheden vooraf

De prijs van schuimbeton is 100 per m3 en vaste kosten zijn zeker 659 per klus.

Kruipruimte schuimbeton prijs

*Prijzen zijn exclusief het verwijderen van de oude houten vloer.
**Prijzen zijn slechts indicatief, en zijn geen definitieve aanbieding voor werkzaamheden. Voor een definitieve prijsopgave kunt u een offerte aanvragen.

Overzicht kosten kruipruimte isoleren

Voorrijkosten Aantal kuub Prijs per kuub Totale kosten */**
€450,- t/m €850,- 10 m3 €80,- t/m €100,- €1250,- €1850,-
€450,- t/m €850,- 20 m3 €80,- t/m €100,- €2050,- t/m €2850,-
€450,- t/m €850,- 30 m3 €80,- t/m €100,- €2850,- t/m €3850
€450,- t/m €850,- 40 m3 €80,- t/m €100,- €3650,- t/m €4850,-
€450,- t/m €850,- 50 m3 €80,- t/m €100,- €4450,- t/m €5850,-
€450,- t/m €850,- 60 m3 €80,- t/m €100,- €5250,- t/m €6850,-

Kruipruimte beton storten kosten

Schuimbeton is relatief goedkoop. De totale richtprijs bij een vloeroppervlak van 50 m² en 50 cm dik kost ongeveer €1500,-. In combinatie met een dekvloer, eindvloer of vloerverwarming kan de prijs van schuimbeton minderen. Ook bij een grotere oppervlakte zal de prijs van schuimbeton verminderen. Belangrijk is dat de klus goed ingemeten en berekend wordt. Bij ons kunt u een bouwkundig specialist naar de vloer laten kijken. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de kosten die schuimbeton/vloerrenovatie met zich meebrengt.

Kruipruimte inspectie

Door de kruipruimte door ons te laten onderzoeken komt u snel achter de staat van uw kruipruimte. Wilt u meer weten over de conditie van uw kruipruimte en de begane grondvloer? Dan kunnen wij u een professionele en efficiënte kruipruimte-inspectie aanbieden. Ook geven wij u advies over opties om de vochtproblemen op te lossen. Met schuimbeton kunt u vocht in de kruipruimte goed oplossen.

Belangrijk is dat u het goed aanpakt. Het is belangrijk dat u uw riool laat inspecteren voordat u begint met het storten van het schuimbeton. Bekijk video “Voorkom fouten! Inspecteer uw riool voordat u schuimbeton gaat storten.”

Nederland isoleert kruipruimte

Woodstock-Vloeren.nl | Specialist in schuimbeton, vloerverwarming, dekvloeren & eindvloeren

Plaatsen in Nederland waar schuimbeton isolatie in de kruipruimte zit.

Kruipruimte opvullen met beton

Is er sprake van een nieuw aan te leggen betonvloer dan zijn er drie mogelijkheden:

1. Eerst een drukvaste isolatie leggen en vervolgens de betonvloer en ten slotte de afwerkvloer erop te storten.

2. Eerst schuimbeton storten, vervolgens beton aanbrengen en hierop de vloer leggen.

3. Schuimbetonvloer met daarop vloerverwarming en daarop de betonvloer

Voor het isoleren op de betonvloer kan gebruik gemaakt worden van PIR of harde isolatieplaten, waaronder EPS, XPS. Het isolatiemateriaal dient op PE folie geplaatst te worden. De gekozen isolatieplaten dienen drukvast te zijn en tussen 6 tot 10 centimeter dik te zijn. De afwerkingslaag komt bovenop de isolatie na het leggen van een PE folie en dient minimaal 8 centimeter dik te zijn. Over het algemeen is EPS (ook wel Tempex op piepschuim genoemd) gewoon prima.

Kruipruimte opvullen met beton

Nadelen schuimbeton kruipruimte

Schuimbeton heeft echter ook een aantal nadelen. Een nadeel van schuimbeton is het risico op een schadevloer. Het is daarom erg belangrijk om de handleiding van het product zo veel mogelijk op te volgen. Bij het storten van schuimbeton maken wij altijd gebruik van bouwfolie. Het is erg belangrijk dat dit folie goed is dichtgeplakt, ander ontstaan er lekkage.

Kruipruimte fundering

In Nederland maken we een fundering vaak op heipalen. Dat kost vaak veel tijd. Maar wist u dat hier ook een heel mooi fundering alternatief voor bestaat? In twee woorden: opwaartse druk! We leggen u graag uit hoe dit werkt.

Kruipruimte fundering

Hoeveel RD-waarde kruipruimte?

De RD-waarde van een kruipruimte is een belangrijke factor bij het isoleren van een woning. Vaak staat de isolatiewaarde van het materiaal wel op de verpakkingen zelf, maar als dit niet het geval is, kunt u het als volgt berekenen: (dikte in centimeters / 100) / lambdawaarde.

De RD-waarde geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal warmte tegenhoudt. Hoe hoger de RD-waarde, hoe beter de isolatieprestaties. Het is dus belangrijk om te weten wat de RD-waarde van uw kruipruimte-isolatiemateriaal is om te bepalen of het voldoende isoleert.

Door deze formule toe te passen, kunt u zelf de RD-waarde berekenen als deze niet direct beschikbaar is. Het delen van de dikte in centimeters door 100 en vervolgens delen door de lambdawaarde geeft u een indicatie van de isolatiewaarde.

Het kennen van de juiste RD-waarde voor uw kruipruimte zal u helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over isolatiematerialen en ervoor zorgen dat uw woning optimaal geïsoleerd is.

Kruipruimte ventilatie

Bestaande betonvloer aan bovenkant isoleren
Dit is de laatste optie en is niet alleen bijzonder arbeidsintensief, maar zal ook voor een complete verandering zorgen in de ruimte omdat drempels en deuren veranderd moeten worden. De isolatielaag zal ervoor zorgen dat de bestaande vloer met 8 tot 10 cm verhoogd wordt.

Eerst dient er damp remmende folie op de bestaande betonvloer gelegd worden, welke ongeveer 10 cm tegen de wand aanligt. Vervolgens wordt een raamwerk aangelegd gemaakt op de betonvloer, dat even hoog is als de dikte van het isolatiemateriaal. Hiertussen worden de isolatieplaten geklemd, waarna de nieuwe vloer aangelegd kan worden met plaatmateriaal of vloerdelen. Ten slotte wordt de overtollige folie weggesneden en de op maat gezaagde plinten en deuren teruggeplaatst.

Samenvatting
Kruipruimte isoleren met schuimbeton
Service Type
Kruipruimte isoleren met schuimbeton
Provider Name
Woodstock Vloeren B.V.,Obdam,Noord-Holland-1713GC,
Telephone No.085-4846144
Area
Nederland
Beschrijving
Met schuimbeton kunt u het vochtprobleem definitief oplossen. Met dit product kunnen wij de volledige kruipruimte opvullen, zodat u geen last meer heeft van vocht en schimmels. Een bijkomend voordeel is dat u ook meteen uw woning kunt isoleren met schuimbeton.

1 gedachte over “Schuimbeton kruipruimte”

Plaats een reactie