Schuimbeton in de kruipruimte in Goorn

Schuimbetonvloer in Goorn

Door met een schuimbetonvloer te isoleren wordt het woongenot verhoogd en de energierekening verlaagd. Isolatie van beton zorgt ervoor dat de vloer warmer aanvoelt en de stookkosten en stuk gereduceerd kunnen worden. Voor het isoleren van de betonvloer zijn er diverse opties, afhankelijk van de situatie.

Voordelen isolatie onder betonvloer

De vloer is het koudste deel van de woning, aangezien warmte stijgt. Het verschil tussen de grond en het plafond kan al gauw oplopen tot 15 graden, waardoor een koude vloer onaangenaam aanvoelt en de verwarming al snel enkele graden hoger gezet zal worden. Door isolatie te plaatsen voelt de grond niet alleen warmer aan, maar wordt er direct minder gestookt. Verder biedt de vloerisolatie bescherming tegen tocht op de vloer en wordt de vorming van schimmels en vocht voorkomen. Zorg voor een isolatielaag in de kruipruimte om schimmel nog beter te voorkomen.

1. Bestaande vloer met kruipruimte isoleren

Is er onder de vloer een kruipruimte dan kan gekozen worden voor isolatie daar in te doen. Hiervoor worden isolatie van schuimbeton in verband aangebracht. Voordat de schuimbeton er in kan wordt folie op de grond gelegd worden indien er sprake is van veel vochtigheid. (Voor meer info, neem contact op)

Kijk ook eens bij de handige tips vloerverwarming

2. Nieuwe betonvloer isoleren
Is er sprake van een nieuw aan te leggen betonvloer dan zijn er drie mogelijkheden:

1. Eerst een drukvaste isolatie leggen en vervolgens de betonvloer en ten slotte de afwerkvloer erop te storten.

2. Eerst schuimbeton storten, vervolgens beton aanbrengen en hierop de vloer leggen.

3.Schuimbetonvloer met daarop vloerverwarming en daarop de betonvloer

Voor het isoleren op de betonvloer kan gebruik gemaakt worden van PIR of harde isolatieplaten, waaronder EPS, XPS. Het isolatiemateriaal dient op PE folie geplaatst te worden. De gekozen isolatieplaten dienen drukvast te zijn en tussen 6 tot 10 centimeter dik te zijn. De afwerkingslaag komt bovenop de isolatie na het leggen van een PE folie en dient minimaal 8 centimeter dik te zijn. Over het algemeen is EPS (ook wel Tempex op piepschuim genoemd) gewoon prima.

3. Bestaande betonvloer aan bovenkant isoleren
Dit is de laatste optie en is niet alleen bijzonder arbeidsintensief, maar zal ook voor een complete verandering zorgen in de ruimte omdat drempels en deuren veranderd moeten worden. De isolatielaag zal ervoor zorgen dat de bestaande vloer met 8 tot 10 centimeter verhoogd wordt.

Eerst dient dampremmende folie op de bestaande betonvloer gelegd worden, welke ongeveer 10 centimeter tegen de wand aanligt. Vervolgens wordt een raamwerk aangelegd gemaakt op de betonvloer, dat even hoog is als de dikte van het isolatiemateriaal. Hiertussen worden de isolatieplaten geklemd, waarna de nieuwe vloer aangelegd kan worden met plaatmateriaal of vloerdelen. Ten slotte wordt de overtollige folie weggesneden en de op maat gezaagde plinten en deuren teruggeplaatst.

schuimbetonvloer in de goorn
schuimbetonvloer in de goorn
goorn schuimbeton
goorn schuimbeton

Anhydriet op schuimbeton is ook een keuze!

Plaats een reactie