Droogtijd Schuimbeton

Hoe lang moet beton drogen?

droogtijd schuimbeton

Schuimbeton kent geen hele lange droogtijd. De droogtijd van schuimbeton bedraagt, afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid, van 2 tot 3 dagen. Na deze periode kun jen op het schuimbeton lopen. Schuimbeton droogtijd: schuimbetonvloer droogt snel.

De gemiddelde droogtijd van beton is 30 dagen bij normaal weer. Het beton heeft na deze 30 zijn gewenste druk en sterkte bereikt. In de uithardingsgrafiek hieronder is goed te zien hoe het beton uithardt. Wilt u beton dat sneller droogt? Bestel dan een cementgebonden vloer met versneller erin.

Droogtijd beton en wat is droogtijd van schuimbeton?

Droogtijd beton en wat is droogtijd van schuimbeton?

Het drogen van beton dat is ook het uitharden van betonvloer. Eigenlijk is het droogtijd van een cementgebonden vloer. Wanneer u bezig bent met een vloer opbouw moet u rekening houden met de droogtijd van beton. U kan namelijk na het storten van betonvloer of een schuimbetonvloer niet gelijk op de vloer staan of lopen.

Hoe snel het beton droogt, u erop kan staan of lopen hangt af van meerdere dingen. In dit artikel gaan we dieper in over de droogtijd van beton. Wij van Woodstock vloeren kunnen de factoren waar u rekening mee moet houden en uitleggen wat de droogtijd is van beton en schuimbeton is.

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Droogtijd schuimbeton voor afwerkvloer

Droogtijd schuimbeton voor afwerkvloer

Na het gieten of smeren van een vloer kunnen later als de vloer voldoende droog is, alle mogelijke afwerkingen worden toegepast. Hierbij kun je denken aan egaliseren of impregneren.

Bij een magnesiet vloerafwerking gaat het anders. Wel iets om goed rekening mee te houden dat de vloer voldoende droog is in de planning van het vloeren project. De droogtijd van een cementgebonden vloer kan je versnellen door plast bij te voegen.

Wij van Woodstock leggen u uit wat de droogtijd van een cementdekvloer en de magnesiet vloer zijn en de mogelijkheden om dit proces te versnellen.

Droogtijd schuimbeton versnellen

Droogtijd schuimbeton versnellen

Als regel qua droogtijd van een 1 Cm per week gaat niet altijd op! De versnelling in de cementdekvloer wordt vaak gebruikt dat er een snelle droogtijd moet worden gehaald om snel de vloer te egaliseren.

Het is nodig dat de nieuwe vloer volledig goed droog is en geen (rest) vocht de pvc of gietvloer aantast. De droogtijd is onder andere afhankelijk van de dikte van de vloer en de luchtvochtigheid en temperatuur. Volgens de norm zijn cementdekvloeren na 4 dagen belastbaar met bescherming.

Lees hier over beton droogtijd.

NEEM DAN CONTACT VOOR MEER INFORMATIE OP!

Wil je nou meer informatie over de verschillende soorten beton,
hun droogtijd en hoe je de droogtijd kunt verkorten waar mogelijk?

Uithardingstijd schuimbeton

Uithardingstijd schuimbeton

Het is erg belangrijk dat de cementgebonden vloer goed droog is, omdat de ondervloer zijn vocht niet kwijt kan als uiteindelijk de eind vloer erin zit. Andere afwerkingen hebben namelijk ook een droge ondergrond nodig alvorens ze gelegd worden.

Schuimbeton zelf heeft een kortere droogtijd dan regulier beton. Bij regulier beton kan het beton gaan scheuren als het te warm is, dus daar is het niet mogelijk om het proces te versnellen. Je kunt ook last krijgen van nadelige effecten op het moment dat er te snel vocht uit het beton ontsnapt. Dat is nog een reden dat normaal beton een langere droogtijd heeft.

Bij schuimbeton heb je hier minder last van. Dit droogt een stuk sneller, waardoor er sneller doorgewerkt kan worden. Hierdoor worden kosten en tijd bespaard.

 

Droogtijd schuimbeton vloer is superbelangrijk

Is de vloer toch nog vochtig? Dan kan het bij Woodstock Vloeren bijvoorbeeld een bouwdroger lenen. Wat er in sommige gevallen gebeurt is dat de toplaag loslaat, en dat vloerbedekking niet zal hechten. Dat geldt niet voor alle afwerkingen. Tegels kunnen eventueel op een niet-volledige gedroogde vloer gelegd worden. Dit is wel iets om altijd door een deskundige zoals Woodstock beoordeling laten doen.

Dit hangt af van de dikte van de schuimbetonvloer af. De stelregel dat er per 1 cm gestort beton 1 week droogtijd gaat zeker niet op. Na het gestorte schuimbeton kan je snel met een grote plaat van 9 mm of wat stroken van 9 mm schuimbeton snel betreden de stel regel 72 uur is goed. Natuurlijk zal het schuimbeton in de zomer met hoge temperaturen eerder droog zijn dan in de koude natte wintermaanden.

Kan schuimbeton als fundering?

Wat is de prijs van schuimbeton?

De prijs van schuimbeton is afhankelijk van een aantal verschillende factoren.

Prijzen zijn incl. BTW, leveren en aanbrengen van 35 cm schuimbeton in de kruipruimte (meer dan 35 cm kost € 70,- per m3), gewapend folie op het schuimbeton en randisolatie. Tegen meerpeijs verwijderen wij ook uw houten vloer.
 Vraag een offerte aan

Schuimbeton kent geen hele lange droogtijd. De droogtijd van schuimbeton bedraagt, afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid, 2 tot 3 dagen. Na deze periode kun jen op het schuimbeton lopen.

Voor welke toepassingen wordt schuimbeton gebruikt?

Schuimbeton is een heel veelzijdig product, inzetbaar voor vele toepassingen

Specifiek als fundering, isolatie, opvullen van de kruipruimte en diverse andere toepassingen.