Woonbetonvloer ipv van de zandcementvloer?

De schuimbetonvloer luidt langzaam maar zeker het einde van de zandcementvloer in. Dit heeft niet alleen te maken met de eigenschappen van de zandcementvloer zelf, maar ook met de manier waarop zandcement wordt aangebracht en de prijs ervan.

Zandcement: zwaar en duur

Een zandcementvloer doet dienst als dekvloer. Een dekvloer moet altijd nog worden afgewerkt met een eindvloer, en is dus geen woonvloer. Door de komst van de schuimbetonvloer, een combinatie van een isolatielaag van schuimbeton met een dekvloer van anhydriet of woonbeton, zal de zandcementvloer steeds minder gebruikt worden. Waarom?

zandcementvloer

In de eerste plaats is het leggen van zandcementvloeren is fysiek heel zwaar. Zo zwaar dat de arbeidsinspectie liever niet heeft dat zandcement gebruikt wordt. Zeker niet als er een alternatief is dat minder zwaar is om aan te leggen. En dat alternatief is anhydriet en woonbeton zeker. Waar zandcement erin ‘gesmeerd’ moet worden, kunnen anhydriet en woonbeton ‘gegoten’ worden via slangen. Een stuk minder zwaar werk. Daarnaast gaat het leggen van anhydriet en woonbeton ook een stuk sneller. En dat merkt u in de kosten.

De schuimbetonvloer

Bij de aanschaf van de schuimbetonvloer heeft u de keuze uit twee opties. Als isolatielaag gebruiken we natuurlijk altijd schuimbeton, maar wat er op het schuimbeton komt is afhankelijk van welke eindvloer u wilt. Gaat u voor een woonbetonvloer dan gieten we die direct over het schuimbeton heen (eventueel met vloerverwarming). Wilt u liever een andere eindvloer (parket, laminaat, PVC, tegels, tapijt) dan gieten we over het schuimbeton een laag van anhydriet (eventueel met vloerverwarming). Op het anhydriet kunt u dan vervolgens een eindvloer naar keuze leggen.

Zandcement in vochtige ruimtes

Ondanks alle nadelen van zandcement, is er een plek waar zandcement nog steeds het beste tot zijn recht komt: de badkamer. In vochtige ruimtes is zandcement namelijk nog altijd de beste optie. Dit komt omdat anhydriet en woonbeton niet heel goed tegen vocht kunnen. En zandcement kan dit wel.

Meer informatie

Heeft u vragen over de schuimbetonvloer, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan ons contactformulier in. U kunt ook altijd een afspraak maken om een kijkje te nemen in onze showroom in Obdam.

Plaats een reactie