Noppenplaat

Noppenplaat of tackerplaat vloerverwarming?

Noppenplaat of tackerplaat vloerverwarming

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Wanneer u vloerverwarming zoekt of een andere toepassen om u huis verwarmen kijk dan eerst of de plaats voldoende geïsoleerde is. Je kunt gebruik maken van vloerverwarming met tackerplaten of noppenplaten. Wat is nu het verschil tussen deze twee manieren van isoleren en installeren vloerverwarming, en wat zijn van ieder systeem de voordelen en nadelen?

Vloerverwarming slang installeren op noppenplaten

Vloerverwarming slang installeren op noppenplaten

Ongeisoleerde of geïsoleerde noppenplaten bieden een goede oplossing: ze zorgen voor een eenvoudige goede vloerverwarming die door bevestiging van de slang in de noppen van de platen gedrukt worden. Noppenplaat vloerverwarming kan iedereen maar het heeft veel afval. Noppenplaten zijn er met en zonder isolerende onderlaag (EPS-isolatie is de onderlaag) versie. De platen zorgen ervoor dat de buizen stevig op hun plaats gehouden worden en vast zitten.

Groot voordelen is er bij deze manier van installatie een zwevende vloer wordt gecreëerd, is het belangrijk om randisolatie/kantstrook/randfoam tegen alle muren zitten omzo ook de koudebrug voorkomen worden.

ADVIES VAN WOODSTOCK VLOEREN

Wij adviseren u graag over de beste vloerverwarming en voor het aanleggen van vloerverwarming in uw situatie.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Vloerverwarming Installeren op Tacker-isolatieplaat

kunststof nagels

Tackerplaten zijn EPS-isolatie platen van minimaal 20 mm. en maximaal 50 mm. dik, waarop vloerverwarming wordt vastgeschotem. Met speciale kunststof nagels worden de slangen vast verzet. Dit systeem is ideaal wanneer u een groot oppervlak vloerverwarming op vloerisolatie bijvoorbeeld schuimbeton moet maken, maar het kan ook in kleinere ruimtes toegepast worden.

Er is ook Tacker-rasterfolie beschikbaar, dat u over een bestaande isolatie aan kunt brengen. Ook hierbij worden de speciale Tacker-nieten gebruikt. Ook bij het gebruik van het systeem is het belangrijk om randisolatie goed te plaatsen.

Welk systeem kiezen?

Vloeren Alkmaar

Welk systeem u kiest, is heel persoonlijk. Bij een noppenplaat is de totale opbouwhoogte van de vloer wat lager, maar het Tacker-systeem heeft weer als voordeel dat het over het algemeen goedkoper is dan noppenplaten en dat u buizen van iedere dikte kunt gebruiken voor uw vloerverwarming in combinatie met de warmtepomp.

Bij noppenplaten zijn alleen buizen met een diameter van 14-16 mm. toepasbaar.