Isolatiewaarde schuimbeton / 31-01-2022

PS-RENOVATIEVLOER

Het luchtige schuimbeton bestaat voor 70 procent uit lucht en is daardoor zeer licht van gewicht met een hoge isolatiewaarde. Pakweg elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 in het Bouwbesluit. En met 50 cm heb je een erg goed isolerende begane grond vloer. Op de schuimbetonvloer komen de slangen van de vloerverwarming met daarop op een dekvloer. Vaak wordt op de dekvloer een pvc vloer aangebracht.

Schuimbeton is een prachtig product, maar wat zijn de kosten? Hieronder hebben we een prijs voorbeeld gemaakt voor een vloer oppervlak van 50 m2 (dan is de kruipruimte ongeveer 50 cm diep) inclusief BTW.

Wat kost 1 kuub schuimbeton?

 

Schuimbeton Haarlem

MINIMALE DIKTE SCHUIMBETON

Dit is de makkelijkste manier om je vloer heel goed te isoleren met isolatiemateriaal schuimbeton dat niet tegen de onderkant van je vloer gaat maar op de bodem. Dat betekent wel dat je een kruipruimte moet hebben die minimaal 35 cm hoog. Anders kun je niet onder de vloer ‘kruipen’ om het inspectie vast te maken. De minimale dikte van het isolerende schuimbeton van Woodstock bedraagt 10 cm. Om tot een optimale isolatie te komen wordt bij een vloerrenovatie veelal een dikte van 25 cm toegepast.

www.woodstock-vloeren.nl/betonvloer
www.woodstock-vloeren.nl/betonvloer

COMBINATIEVLOER

Schuimbeton wordt gemaakt met een nauw team van mensen met veel kennis en ervaring. De gemotiveerde werknemers zetten u als klant centraal en bieden advies op maat. We werken alleen met de beste kwaliteit producten en zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Combinatievloer

Wilt u een nieuwe vloer leggen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Als u de vragenlijst invult, dan helpen wij u op weg.

betonvloer

DE GROTE DUURZAME VERBOUWING: HOE TE ISOLEREN?

Vloerverwarming op schuimbeton wordt steeds populairder in Nederland. Steeds vaker wordt er voor vloerverwarming op warmwater op hybride warmte pomp en als hoofdverwarming gekozen omdat het in huis dan gelijkmatig wordt verwarmd. Deze type verwarming werkt efficiënter dan een normale verwarming op een cv-ketel installatie. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, je bent ook nog eens goed milieubewust bezig omdat je veel minder energie verbruikt. Vloerenverwarming op schuimbeton is in het leven geroepen om toekomstig gebruiker te voorzien van alle noodzakelijke comfort.