Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isoleren

Waarom kruipruimte isolatie in de kruipruimte wat leverd het op. Wat kost schuimbetin in de kruipruimte.

Schuimisolatie?

Isopact schuimisolatie/vloerisolatie wordt in verschillende lagen, in vloeibare vorm, tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Binnen enkele dagen stolt het vloeistof en hardt isopact uit. Dankzij deze vloeibare structuur komt het in alle naden en kieren. Hierdoor ontstaat er een naadloos pakket, waardoor er minder warmte verloren gaat naar de woonruimte. Ook kan optrekkend vocht vanuit de kruipruimte onmogelijk de woning meer binnen dringen.

SchuimIsolatie kruipruimte-isolatie

Schuimisolatie is ook uitstekend geschikt om te gebruiken als vloerisolatie. Door vloeren met te isoleren slaat u verschillende vliegen in één klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur

Lichtgewicht materialen

De materialen die we gebruiken zijn erg licht en daardoor zeer gemakkelijk aan te brengen. Hierdoor is de vloer geschikt om te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen. De verschillende vloervarianten zijn geschikt om oude houten vloeren te renoveren, maar kunnen ook worden toegepast bij aan- en uitbouwprojecten.

Vloerverwarming

Een vloerverwarmingssysteem bestaat uit speciale matten waarin verwarmingsbuizen verwerkt zitten. Deze buizen met warm water geven geleidelijk hun stralingswarmte af aan de vloer, en zorgen voor een hele gelijkmatige warmteverdeling. Zeker als de ruimte eenmaal op temperatuur is, hoeft u een stuk minder bij te verwarmen dan bij een traditioneel verwarmingssysteem. Een vloerverwarmingssysteem kunt u in de zomer ook gebruiken om uw woning af te koelen met koud water.

Waarom is het belangrijk de kruipruimte te isoleren?

Uw kruipruimte is onverwarmd. Het is er daarom vaak vochtig, en in een nattige omgeving groeien al snel schimmels. De leidingen lopen vanuit de kruipruimte door gaten naar de begane grond van uw woning. Het vocht en de schimmels bereiken door kieren langs de leidingen gemakkelijk de rest van uw woning. Dit is op de langere termijn schadelijk voor de hele constructie van uw huis.

Is de kruipruimte isoleren hetzelfde als vloerisolatie?

De kruipruimte isoleren is iets heel anders dan vloerisolatie. De bedoeling van vloerisolatie is om warmte tegen te houden. Zo houdt u lekker warme voeten. De kruipruimte isoleren is bedoeld om vochtproblemen te voorkomen. Het is mogelijk dat na isolatie van de kruipruimte de vloer iets minder koud is. Dat is dan mooi meegenomen, maar het is niet het voornaamste doel van isolatie van de kruipruimte.

Hoe gaat een het in zijn werk?

Een kruipruimte isoleren is een kwestie van isolatiemateriaal aanbrengen op de bodem. Kou trekt vocht aan, en vocht koelt lucht af. Door het isolatiemateriaal is er geen contact meer tussen het vocht op of in bodem en de lucht in de kruipruimte. Daarmee zijn de processen van afkoelen en vocht aantrekken doorbroken. Kortom: isoleren maakt de kruipruimte warmer en droger. Hoe eenvoudig het ook klinkt, een kruipruimte isoleren is werk voor een gespecialiseerd bedrijf. Alleen een vakman kan beoordelen hoeveel isolatiemateriaal in een bepaalde situatie nodig is. Een isolatiebedrijf heeft voor de klus ongeveer een halve dag nodig.

kruipruimte-isolatie
kruipruimte-isolatie
kruipruimte isolatie Isoleer u kruipruimte met schuimbeton! De schuimbetonvloer isoleerd en u heeft geen last van vocht en tocht Woodstock Vloeren verkoopt de vloer