Houten vloer vervangen door schuimbeton / 12-06-2022

Het vocht en tocht die vanuit de houten vloer de woning binnen trekken, beïnvloeden het zweer en warmtecomfort van de woning sterk. Doordat de koude lucht in de kruipruimte onder de woning en onder de vloeren opstijgt wordt een woning met houten vloer voortdurende gevuld met koude en vochtige lucht.

Omdat warmte uit zichzelf omhoog wil, is het belangrijk het kou-transport slim te vertragen met schuimbeton isolatie op folie. Door vloerisolatie met schuimbeton onder de houten vloer aan te brengen wordt de toestroom van de koude en vochtige lucht beëindigd. Goede isolatie onder de houten vloer zorgt niet alleen voor meer comfort, maar zorgt ook voor een besparing op uw energierekening.

Houten vloer isoleren vanuit de kruipruimte kan als er genoeg ruimte is

De meeste houten vloeren zijn gebouwd boven een kruipruimte. Bij vloerisolatie van een houten vloer boven kruipruimtes begin je met het leggen van folie op de vloer. Dit om optrekkend vocht tegen te gaan en zelf schoon en droog te kunnen werken.

De dampdichte folie op de bodem van de kruipruimte plak je niet eenvoudig. Zo ontstaat er een isolatie. U kunt ook schuimbeton direct onder de vloer- of vloerverwarming toepassen. Zie voor meer informatie hierover onze pagina over vloerisolatie. Wanneer je een kruipruimte isoleert met schuimbetonvloer gebruik je dampdichte folie. Deze voorkomt dat vocht de constructie in trekt. Lees hier meer over dampopen- en dampdichte folie en ventileren.

Schuimbeton Haarlem

Voordelen in een notendop:

Energiezuinige verwarming
Moeiteloos om te gebruiken
Meer leefruimte en ruimte voor meubels
Werkt met alle typen vloeren
Veilig en comfortabel
Makkelijk om te installeren

Tussen verdiepingen isoleren

Bij vloerisolatie van de houten vloer tussen verdiepingen met magnesiet isolatie wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd. Dit noemt men gecompartimenteerd isoleren. De woonlaag, waar overdag 21°C nodig is, heeft immers een andere stookbehoefte dan de slaapvertrekken, waar men met 18°C vaak al comfortabel slaapt. Deze boerenslimheid vindt men niet voor niets terug in oude boerderijen met lage plafonds.

Wanneer uw houten vloer een verdiepingen of zoldervloer betreft, kunt u beter een goede folie dan dampdichte, zoals in de kruipruimte gebruiken. Voor specifieke technische vragen en advies kunt Woodstock team via onderstaand formulier benaderen

Magnesietvloer

Voordelen en nadelen van vloerverwarming op schuimbeton die je nog niet wist

Vloerverwarming, ook wel lage temperatuur verwarming genoemd, is een luxe en populair product in woningen en meestal een onderdeel van de renovatie in woningen die netheid, comfort willen uitstralen. Ondanks dat het onmogelijk is om te ontkennen dat vloerverwarming de prettigste en fijnste manier is om je te verwarmen, is het belangrijk om je af te vragen of het de kosten en het geregel dat erbij komt kijken waard zijn. Blijf je gewoon bij je traditionele radiatoren die je huis verwarmen of waag je de stap om te investeren in innoveren moet schuimbeton met daarop vloerverwarming? In deze artikel worden de voordelen en nadelen van vloerverwarming toegelicht.

 

Voordelen en nadelen vloerverwarming