Vloerisolatie met vloerverwarming

Bent u op zoek naar vloerisolatie met vloerverwarming? Dan is de schuimbetonvloer de oplossing voor u. Met onze vloer slaat u drie vliegen in een klap. U krijgt een prima vloerisolatie van schuimbeton die ervoor zorgt dat u nooit meer last heeft van vocht en schimmel in huis. Het schuimbeton is daarnaast meteen de perfecte fundering voor de eindvloer – of dit nu een woonbetonvloer is, of een traditionele vorm van vloerbedekking. En ten slotte zorgen wij ervoor dat u kunt genieten van het ultieme wooncomfort: vloerverwarming! Met de complete schuimbetonvloer inclusief vloerverwarming heeft u nooit meer last van koude voeten.

Kijk ook op Schuimbeton als onderlaag vloer

Vloerverwarming


Vloerverwarming

Eerst plaatsen wij de vloerverwarming voor u. Hiervoor gebruiken wij noppenplaaten.

Meer informatie vloerverwarming

Vloerverwarming met anhydriet


Isolatie

Daarna isoleren wij uw vloer met schuimbeton, en storten we een anhydrietvloer als dekvloer.

Meer informatie over anhydriet gietvloer

Schuimbetonvloer


De eindvloer

En daaroverheen kunt u de eindvloer plaatsen, zoals bijvoorbeeld een woonbetonvloer.

Meer informatie betonvloer

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan op twee verschillende manieren worden ingezet: als hoofd- of als bijverwarming. Bij hoofdverwarming liggen de verwarmingsbuizen dichter op elkaar, waardoor de ruimte sneller en beter te verwarmen is. Een groot voordeel van hoofdverwarming is dat u dan geen radiatoren erbij nodig hebt. Zo heeft u niet alleen een extra stuk ruimte om uw huis in te richten, maar heeft u ook een stuk minder last van stof dat door de ruimte heen dwarrelt.

Kiest u voor bijverwarming liggen de verwarmingsbuizen verder uit elkaar, en heeft u (afhankelijk van de grootte van de ruimte) nog wel een aantal radiatoren erbij nodig. Bijverwarming wordt vooral in kleinere ruimtes gebruikt. Bijvoorbeeld een bad- of slaapkamer. Als u in uw woonkamer voor bijverwarming kiest raden we uiteraard aan om uw radiatoren niet te verwijderen. Anders is zo’n grote ruimte niet goed warm te krijgen.

Besparen met vloerisolatie

Vloerisolatie of kruipruimte-isolatie is meestal niet ingrijpend, maar wel effectief. Vloerisolatie levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis. Je kunt veel besparen met vloerisolatie. De besparing met vloerisolatie is al snel 5 tot 7 kubieke meter gas per m2 per jaar. Kruipruimte-isolatie bespaart iets minder: zo’n 3 kubieke meter gas per m2. De exacte besparingen zijn natuurlijk van veel verschillende factoren afhankelijk, en varieren per huishouden.

Het totale wooncomfort

Vloerisolatie zorgt (in combinatie met vloerverwarming) voor het totale woonconfort. U heeft geen last meer van teveel vocht in huis. Hierdoor behoren bijvoorbeeld schimmelproblemen en houtrot voorgoed tot het verleden. Bijkomend voordeel is dat uw huis minder kil aanvoelt en u uw woning minder vaak hoeft op te warmen. Dat bespaart in de kosten. Gecombineerd met vloerverwarming heeft u bovendien nooit meer last van koude voeten, en in sommige gevallen kunt u het vloerverwarmingssysteem ook gebruiken om in de zomer uw huis te koelen. Kortom: u geniet altijd van het perfecte binnenklimaat. Dat is pas wooncomfort.

Vloerverwarming kosten

De kosten van vloerverwarming verschild enorm per situatie. Op de website van Woodstock Vloeren staat een zeer uitgebreide pagina over de kosten van vloerverwarming. Wij adviseren om die te lezen. https://woodstock-vloeren.nl/vloerverwarming-kosten/


Voordelen van vloerverwarming

  • Lagere temperatuur nodig dan bij gebruik radiatoren
  • Op termijn een lagere energierekening
  • Past bij elke dek- of eindvloer
  • In de zomer te gebruiken als koeling
  • Meer ruimte door ontbreken radiatoren
  • Past bij elke dek- of eindvloer

Contact

Heeft u vragen over vloerverwarming of de schuimbetonvloer? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier. Via dit formulier vraagt u ook geheel vrijblijvend een offerte aan.