Kruipruimte opvullen

Isolatie van kruipruimte met schuimbeton

Isolatie van kruipruimte met schuimbeton

Wil je kruipruimte opvullen met schuimbeton? Isoleer uw kruipruimte met schuimbeton, en u heeft nooit meer last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. Vocht en tocht in huis kunnen natuurlijk heel erg vervelend zijn. Koude voeten, stank, schimmel, houtrot en waterschade zijn enkele van de vervelende gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer.

Door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton op te vullen zorgt u ervoor dat al het vocht onder uw woning weg blijft. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt mede doordat uw woning langer warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

R-waarde en U-waarde

R-waarde. Dit is de maatstaf voor de isolatiewaarde van materiaal. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie. De benodigde R-waarde varieert afhankelijk van de specifieke toepassing en het klimaat.

U-waarde.  Dit is het omgekeerde van de R-waarde en geeft de warmtedoorgangscoëfficiënt aan. Een lagere U-waarde betekent betere isolatie.

Klimaat. In koudere klimaten wil je over het algemeen een hogere isolatiewaarde om warmteverlies te minimaliseren. In warmere klimaten kan de nadruk meer liggen op het voorkomen van warmteoverdracht van buiten naar binnen.

Type isolatiemateriaal. Diverse isolatiematerialen hebben verschillende thermische eigenschappen. Bijvoorbeeld, glaswol, rotswol, cellulose, en gespoten polyurethaanschuim hebben verschillende isolatiewaarden per inch (of centimeter).

Toepassing. De benodigde dikte kan variëren afhankelijk van waar de isolatie wordt aangebracht (dak, muren, vloer) en of het om nieuwbouw of renovatie gaat.

Bouwvoorschriften. Controleer de bouwvoorschriften in jouw regio, omdat deze vaak minimale eisen stellen aan de isolatiewaarde van verschillende delen van een gebouw.

Over het algemeen geldt dat het belangrijk is om een evenwicht te vinden tussen kosten en energiebesparing. Te veel isolatie kan in sommige gevallen financieel niet rendabel zijn. Het is raadzaam om een professionele energieadviseur of bouwkundig ingenieur te raadplegen om de ideale isolatiedikte voor jouw specifieke situatie te bepalen gebruik altijd de juiste dikte schuimbeton.

Hoe dik isolatie kruipruimte?

De benodigde dikte van isolatie schuimbeton om de kruipruimte te isoleren hangt af van verschillende factoren, waaronder de dikte isolatiemateriaal dat wordt gebruikt op schuimbeton, de gewenste isolatiewaarde (uitgedrukt in R-waarde of U-waarde), met schuimbeton bereik je door de juiste dikte te gebruiken. Maar welke dikte schuimbeton moet je nu kiezen in jouw regio en de toepassing van de isolatie in jouw situatie. Hier zijn enkele algemene richtlijnen.

Ik ga het je gewoon even makkelijk uit leggen.

 

R-waarde en U-waarde

Bereken benodigde dikte van isolatie van schuimbeton

Een normale schuimbetonvloer heeft een rc waarde van let op. 3.5 bij een dikte van 49 cm. Dus 3.5 delen door 49 is=0,07. Dus alleen bij schuimbeton 49 cm sel nu u heeft 30 cm dan is het 30 x 2.1. Dit is te kort wat kunt u nu doen gebruik een gerioleerde noppen plaat van 3 cm die heeft namelijk een RC-waarde van 0.80 . 0.80 plus 2.9 en nog steeds te kort nu doen we isolatie korrels bij.

Schuimbeton wordt hiermee isolatie mortel en deze heeft rc waarde van 0.16 30 cm x 0.16 4.8 plus 0.80 van de geïsoleerde noppen plaat krijgt u een rc waarde van 5.6 deze super goed.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een licht en duurzaam isolatiemiddel dat erg lang meegaat. Het bestaat uit een mengsel van cement, zand, water en schuimmiddel. We brengen schuimbeton in vloeibare vorm met behulp van pomp en slangen op zijn plek, waardoor we het gemakkelijk over een ruimte kunnen verdelen. Schuimbeton bereikt ook moeilijk bereikbare kieren en gaten.

Wanneer schuimbeton uitgehardt is, zitten er in het beton allemaal kleine luchtbelletjes. Hierdoor is het niet alleen erg licht van gewicht, maar dan is het ook erg goed bestand tegen vorst en krimp.

Na het schuimbeton

Als het schuimbeton eenmaal is gestort heeft u verschillende opties. Via onze partner Woodstock Vloeren kunt u een isolatielaag van schuimbeton namelijk combineren met vloerverwarming, een dekvloer en een eindvloer.

Bij ons totaalpakket brengen we bovenop de isolatielaag een dekvloer aan (beton, anhydriet, magnesiet of zandcement) met of zonder vloerverwarming. Als eindvloer heeft u de keuze uit een laminaat of parket.

Bent u meer van de betonlook, kunt u ook kiezen voor een mooie woonbetonvloer. In dit laatste geval storten we de eindvloer (het beton) direct over de vloerverwarming heen, en heeft u dus geen dekvloer nodig.