Kruipruimte inspectie

Last van veel vocht? Laat uw kruipruimte inspecteren

Een kruipruimte-inspectie laten uitvoeren kan verstandig zijn als u last heeft van vocht- of schimmelproblemen in huis. Veel van dit soort problemen worden namelijk veroorzaakt door de staat van de kruipruimte. Wilt u meer weten over de conditie van uw kruipruimte en de begane grondvloer? Dan kunnen wij u een professionele en efficiënte kruipruimte-inspectie aanbieden.

U kunt uw vloer beschermen met een stucloper tijdens de verbouwing.

Houten vloeren

In steeds meer woningen in Nederland leidt zwamvorming en houtrot tot problemen. 'De zwam' is een verzamelnaam van heel veel verschillende soorten schimmels. Ze hebben echter één ding gemeen: ze tasten hout aan. De meest voorkomende schimmels in woningen zijn de huis- en kelderzwam. Die zitten voornamelijk in oudere woningen met een kruipruimte en/of een houten ondervloer.

Doordat kruipruimtes vaak vochtig zijn, kunnen schimmels zich er heel gemakkelijk nestelen. Al dit soort problemen kunnen er ook voor zorgen dat uw woning zelf vochtiger en killer wordt of gaat stinken. U zult begrijpen dat dit alles natuurlijk niet goed is voor uw energiekosten: die gaan flink omhoog. Als er ook een houten balklaag in het huis zit, tasten schimmels deze vaak ook aan. Hierdoor ontstaat houtrot, en kunnen er verzakkingen gaan optreden. Daarom is het belangrijk om kruipruimte te isoleren.

Betonrot

Ook huizen met betonnen vloeren kunnen worden aangetast. In dit geval niet door schimmels, maar door betonrot. Vroeger voegden betonbedrijven vaak zogenaamde 'versnellers' toe aan het beton om het sneller te laten drogen. Versnellers zijn chemische middelen, en door het gebruik ervan gaat op termijn de bewapening in het beton roesten. Hierdoor zet de bewapening uit en begint het beton langzaam maar zeker af te brokkelen.

kruipruimte inspectie
Een kruipruimte opvullen met schuimbeton

Kruipruimte inspectie: onderzoek én advies

Onze kruipruimte-inspectie bestaat uit een gedegen onderzoek van de kruipruimte. Eerst inspecteren wij de gehele kruipruimte grondig. Zowel op sporen van zwam, de aanwezigheid van houtrot als op aanwijzingen voor aanwezigheid van houtaantastende insecten zoals houtworm en boktor. Daarna adviseren we wat u het beste kunt doen. Een goede optie kan zijn om de kruipruimte op te vullen met schuimbeton om schuimbetonvloer te maken. Dan heeft u geen last meer van schimmel of houtrot. We kunnen indien nodig ook onderzoek doen naar betonrot.

 

Maak een afspraak

Een afspraak met ons maken? Vul dan het contactformulier in.