RC-waarde schuimbeton

RC-waarde schuimbeton

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Heel belangrijk om subsidie te krijgen voor schuimbeton is de RC-waarde (ook wel warmteweerstand genoemd) goed is en deze kan met schuimbeton variëren, afhankelijk van verschillende isolatie en de dikte zoals de dichtheid van het schuimbeton, de dikte van de isolatielaag en de samenstelling van het isolatiemateriaal. Over het algemeen heeft schuimbeton echter een redelijke isolatiewaarde, hoewel het mogelijk niet zo hoog is als sommige andere isolatiematerialen zoals PIR-isolatie of polyurethaanschuim (EPS).

Hier zijn enkele richtlijnen voor het behalen de juiste RC-waarde van schuimbeton bij verschillende toepassingen:

Wij van Woodstock Vloeren probeer u zo goed mogelijk uit te leggen hoe u zo hoog mogelijke RC-waarden kan halen in een voorbeeld.

Bij laagdikte Schuimbeton van 25 cm is het eigenlijk simpel. Biologisch Schuimbeton van Woodstock heeft een rc waarde van 0.0714285 doe dit keer 25 cm en u heeft een rc-waarde van 1.7857125 afgerond is dit 1.78 en dit is natuurlijk veel te kort.

Om nu toch de gewenste rc-waarden van 3.5 of hoger dan gaan we een geïsoleerde plaat gebruiken. In dit geval is een druk vaste EPS-plaat van 1 cm 0.2666666 afgerond naar 0.26. Als je 5 cm druk vaste EPS-plaat gebruik van 5 cm dan kom je uit op 0.35 plus 1.78 is 2.13 dus te korten in dit geval kan je beter EPS van 7 cm gebruiken want dan kom je uit op 2.45 plus 1.78 is 4.23 dit is ruim voldoende voor je subsidie aanvraag.

Wat heel belangrijk is voor de aanvraag dat je goed kan bewijzen dat u deze isolatiewaarden goed kan onderbouwen.

Dus bij een lage dichtheid schuimbeton: bij lage dichtheden kan schuimbeton typisch een RC-waarde hebben van 1,0 tot 2,0 m²·K/W (vierkante meter kelvin per watt). Dit is vergelijkbaar met sommige lichtgewicht isolatiematerialen.

Gemiddelde dichtheid schuimbeton: duurzaam Schuimbeton zonder palmolie met een gemiddelde dichtheid van 49 CM  kan een RC-waarde hebben van 2,0 tot 3,5 m²·K/W. Dit is dus afhankelijk zijn van de samenstelling en het mengproces.

Hoge dichtheid schuimbeton met palmolie: bij hogere dichtheden kan schuimbeton een RC-waarde hebben van 3,5 tot 4,5 m²·K/W. Dit biedt betere isolatie, maar is niet duurder…Maar….

rc-waarde schuimbeton

Het is belangrijk op te merken dat deze waarden algemene schattingen zijn en dat de RC-waarde van schuimbetonvloer kan variëren afhankelijk van de specifieke producten en installatiemethoden die worden gebruikt. Als je schuimbeton als isolatiemateriaal wilt gebruiken, is het raadzaam om samen te werken met een professionele als Woodstock vloeren of een aannemer/ingenieur om de juiste dichtheid en dikte van schuimbeton te bepalen om aan je isolatiebehoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat het voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en energie-efficiëntie-eisen.