Anhydrietgebonden dekvloer

Een anhydrietgebonden dekvloer is een zogenaamde gietvloer. Het grote voordeel van een anhydriet gietvloer is dat we in een korte tijd heel veel vierkante meters neer kunnen leggen. Veel meer dan bijvoorbeeld bij een zandcement- of magnesietvloer. Dit komt doordat het vloeibare anhydriet vanzelf over de ruimte uitvloeit. Onze vloerenleggers staan klaar met hum pomp als de mixauto aankomt, en draaien de vloer er zo in. Zandcement en magnesiet moeten echt worden ingesmeerd. En dat kost meer tijd en energie.

Een anhydrietvloer is een kalkgebonden gietvloer. De naam zegt het eigenlijk al: anhydriet is bij het aanbrengen een vloeibaar mengsel die gegoten kan worden. Het mengsel gieten we dus als het ware over de ondervloer heen. Deze onderlaag bestaat bij voorkeur uit schuimbeton. Schuimbeton is een lichtgewicht bouwproduct dat goed isoleert.

Anhydriet op schuimbeton

We gieten anhydriet bij voorkeur dus op een onderlaag van schuimbeton. Anhydriet en schuimbeton vormen namelijk een uitstekende combinatie. Met schuimbeton, een lichtgewicht isolatiemiddel, zijn vocht- en tochtproblemen voorgoed verleden tijd. Meer informatie over schuimbeton? Op onze kennisbank geven we antwoord op de vraag: wat is schuimbeton? Ook vindt u er informatie over andere toepassingen van schuimbeton.

Anhydrietgebonden Dekvloer

Anhydrietgebonden Dekvloer

Vloerbedekking en anhydriet

Een anhydrietvloer is een dekvloer. Dit betekent dat u er altijd nog een eindvloer op moet leggen. Dit kan bijvoorbeeld een vloerkleed zijn, PVC, laminaat, parket of tegels. Bij het leggen van de eindvloer moet u er altijd rekening mee houden de anhydrietvloer voor te bewerken. Bijvoorbeeld door hem te schuren of te impregneren. Zo versterkt en egaliseert u de toplaag van het anhydriet, zodat u de eindvloer er perfect op kunt leggen.

Als we een kunststofvloer op anhydriet aanbrengen is het belangrijk dat de anhydriet goed geseald is. Een extra laag primer is dan ook zeker aan te raden. Bij het aanbrengen van de eerste hechtlaag (primer) kan deze wegslaan in de ondergrond. Daarom is het verstandig om twee lagen aan te brengen. De aflaklaag brengt u weer op de normale methode aan; gewoon één keer dus.

Vloerverwarming en anhydriet

Doordat anhydriet vloeibaar is, is het uitermate geschikt om met vloerverwarming te combineren. De anhydriet gieten we om de verwarmingsbuizen heen, zodat de buizen helemaal omsloten zijn. Op die manier wordt de warmte van de vloerverwarming optimaal geleid. De opbouw van de vloer is nu als volgt: schuimbeton als isolatie, folie, vloerverwarmingsbuizen met vlechtmatten, anhydriet. Hier bovenop komt ten slotte de eindvloer.

Offerte of meer informatie?

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op voor meer info over anhydriet en schuimbeton, of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij laten zo snel mogelijk wat van ons horen! U kunt ook altijd een bezoekje brengen aan onze showroom in Obdam. Het adres is de Meiland 17.