Nadelen balk broodjesvloer Schuimbetonvloer is alternatief

Een broodjesvloer wordt vaak neergelegd als de houten vloer op de begane grond niet meer voldoet. De vloer bestaat uit prefab-balken van gewapend beton gecombineerd met elementen van piepschuim. Voor een goede afwerking wordt er een betonnen afdeklaag gestort. Zeker als er zich onder de woning een kruipruimte bevindt die voor vochtproblemen zorgt wordt vaak een broodjesvloer gebruikt. De balken in een broodjesvloer zijn echter erg duur. Als u er bovendien voor kiest om een woonbetonvloer neer te leggen, is er een grote kans dat door de broodjesbalk die betonvloer gaat scheuren. Gelukkig er is een goedkoop, maar toch goed, alternatief voor de broodjesvloer: schuimbeton.

Wat kost een broodjesvloer?

De kosten die u voor een broodjesvloer betaalt, zijn vaak een optelsom van de benodigde lengtes betonnen liggers. De kortere liggers zijn S1-balken, de wat langere en daardoor extra sterke zijn de S2-balken en de S3-balken zijn de allersterkste balken. De totale kosten van een broodjesvloer zijn de prijzen van de liggers, vulelementen, staalmatten en het beton bij elkaar opgeteld.

  • Betonnen broodjes: 6,- per stuk
  • Piepschuim: 30,- per stuk
  • S1-balk: tussen de 15,- en 40,- per stuk (afhankelijk van de lengte)
  • S2-balk: tussen de 35,- en 55,- per stuk (afhankelijk van de lengte)
  • S3-balk: tussen de 60,- en 80,- per stuk (afhankelijk van de lengte)

Alternatief voor de broodjesvloer: schuimbeton

Als u de oorzaak van de vochtproblemen in de kruipruimte niet aanpakt, is de kans groot dat u last blijft houden van schimmel en teveel vocht. Door te kiezen voor schuimbeton houdt u vochtproblemen voorgoed buiten de deur. Schuimbeton is bovendien goedkoop te produceren en aan te brengen, en daardoor een stuk goedkoper dan een broodjesvloer. De kans op scheuren in een betonnen woonvloer die op schuimbeton ligt is ook nog eens een stuk kleiner.

Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren heeft u geen last meer van vocht, tocht, stank en schimmel. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt doordat uw woning beter warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

Alternatief voor broodjesvloer


Schuimbeton

Bespaar direct op uw energierekening. Makkelijker en goedkoper dan een broodjesvloer

Wat kost schuimbeton?

Broodjesvloer alternatief: aandachtspunten

Er zijn een aantal aandachtspunten om in de gaten te houden als u uw woning gaat isoleren met schuimbeton.

Ventileren

Oudere woningen (vooral die van voor 1975) met weinig isolatie hebben door het grote aantal kieren vaak natuurlijke ventilatie. Door deze woningen te isoleren verdwijnen veel van deze kieren en verandert de vochthuishouding in de woning. Bekijk en verbeter waar nodig de ventilatie als u de woning gaat isoleren.

Vloerhoogte wijzigen

Vloerisolatie heeft tot logisch gevolg dat de vloer hoger komt te liggen. Als de deur hierdoor klemt, kunt u deze korter maken, of verhogen met een ringetje op het scharnier. Een hogere vloer heeft ook gevolgen voor de hoogte van de eerste traptrede, de aanrechthoogte en de hoogte van de ramen.

Anhydriet

Wilt u een andere eindvloer op het schuimbeton dan een woonbetonvloer, dient er een dekvloer van anhydriet op het schuimbeton aangebracht te worden. Anhydriet is een mengsel van gips, zand en water. Het is uitstekend geschikt om een hele vlakke dekvloer van te maken, en is ook erg goed te combineren met vloerverwarming. Het zelf-nivellerende karakter van anhydriet zorgt voor een gelijkmatige verdeling. Met een drijfrei helpen we dit proces een handje. Op anhydriet kunt u vervolgens een eindvloer naar keuze aanbrengen. Voor een aantal interessante eindvloeren bekijkt u de website van onze partner Woodstock Vloeren.


De voordelen van schuimbeton

  • Goede isolerende werking
  • Licht, maar toch sterk
  • Bestand tegen vorst, dooi en krimp
  • Geen last van vocht, tocht, schimmel en stank
  • Loopt vanzelf waterpas
  • Volledig recyclebaar
  • Energiebesparend
  • Goedkoop
  • Lange levensduur
  • Snel beloopbaar

Advies

Wilt u advies over isolatie met schuimbeton? We helpen u graag verder! U kunt voor een gratis adviesgesprek ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom in Obdam. In de showroom kunt u ook meteen het schuimbeton bekijken en aanraken.

Plaats een reactie