Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

schuimbetonvloer
schuimbetonvloer

tempex eps 100 drukvast te koop

Uw vochtproblemen en stankproblemen zullen adequaat opgelost worden door Schuimbeton al jaren de nummer 1 in Nederland op het gebied van kruipruimte isolatie.

Naast het het oplossen van vochtproblemen en stankproblemen in voornamelijk de kruipruimte o.a. door middel van het spuiten van SCHUIMBETON bieden wij nog meer mogelijkheden zoals het leegzuigen van kruipruimtes, het ophogen van kruipruimtes, het ophogen of opspuiten van tuinen en terrassen, het maken van kelders en kruipruimtes etc.

Werkzaamheden worden verrichten voor particulieren, bedrijven, Verenigingen van Eigenaren, gemeentes en andere overheden.

Kruipruimte isoleren met schuimbeton
Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Evenwichtsfundering

 

Schuimbeton kan als fundering dienen waarbij de gehele constructie in evenwicht is (zakkingen treden niet meer op). Hierbij wordt zowel de rand- als vloerfundering als één geheel uitgevoerd. De dikte van het schuimbeton wordt bepaald door de benodigde dikte van de randfundering en de dikte welke uit de evenwichtsberekening volgt (gewicht woning inclusief fundering = gewicht uitkomende grond). Uit praktisch oogpunt wordt deze dikte over de gehele lengte van de vloer doorgetrokken. Op deze manier wordt een vlakke plaat gerealiseerd. De gehele plaat doet dienst als fundering. Dit heeft als voordeel dat er onder de totale woning een isolerende laag is aangebracht. De benodigde isolatiewaarde speelt geen maatgevende rol bij de dimensionering van de fundering.

Om een stabiele constructie te krijgen zal de fundering worden gedimensioneerd waarbij met zowel de belastingen, de draagkracht van de ondergrond als een eventueel wisselende grondwaterstand rekening wordt gehouden.

Traditioneel isolatiemateriaal, zoals EPS (piepschuim), heeft als eigenschap dat het tijdens het plaatsen makkelijk kan wegwaaien, het snel opdrijft en op maat moet worden gezaagd. Bij de toepassing als isolerende werkvloer of voor gebruik op moeilijk bereikbare plekken is schuimbeton een ideaal product. Doordat het een vloeibare substantie betreft laat het zich eenvoudig rondom heipalen vormen en vlak afwerken. Het verharde schuimbeton geeft een goede drukverdeling op de ondergrond, zowel tijdens het aanbrengen van de wapening als van de betonvloer. Bijkomend voordeel ten opzichte van EPS is dat schuimbeton minder snel opdrijft.

Als isolerende werkvloer wordt voor het schuimbeton een lichte volumieke massa gekozen; 450 of 500 kg/m3, sterkteklasse vanaf SB 0,75. Dit type schuimbeton is verwerkbaar in laagdiktes vanaf 100 mm en kan zo nodig vanaf laagdiktes van 600 mm in meerdere stortlagen worden opgebouwd.

Plaats een reactie