Kruipruimte isoleren met schuimbeton is dé oplossing als wil je een energiezuinig huis en besparen op je energierekening. Met schuimbeton isolatie geniet je van een warme en comfortabele vloer, terwijl je ook nog eens bespaart op stookkosten.
Het is best om uw vochtproblemen en stankproblemen zullen adequaat opgelost worden. Schuimbeton is al jaren de nummer 1 in Nederland op het gebied van kruipruimte isolatie.
Naast het oplossen van vochtproblemen en stankproblemen in voornamelijk de kruipruimte o.a. door middel van het spuiten van schuimbeton bieden wij nog meer mogelijkheden zoals het leegzuigen van kruipruimtes, het ophogen van kruipruimtes, het ophogen of opspuiten van tuinen en terrassen, het maken van kelders en kruipruimtes etc.
Werkzaamheden worden verrichten voor particulieren, bedrijven, verenigingen van eigenaren, gemeentes en andere overheden.
Het isoleren van de kruipruimte met schuimisolatie is een isolatie waar u geen spijt van krijgt. Nooit meer koude voeten en uw energierekening gaat een stuk omlaag. Hoe pakt u het isoleren van uw oude vloer en van de kruipruimte precies aan? Wat kost schuimisolatie? En wat levert het op? Op deze vragen geven we graag antwoord.
Wilt u de staat van uw kruipruimte weten? Laat dan uw kruipruimte inspecteren.
Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal scheelt vloerisolatie tussen de € 170 (tussenwoning) en € 330 (vrijstaande woning) op de jaarlijkse energierekening.
Voordelen van isolatie van kruipruimte met schuimbeton
- Lichtgewicht. Dankzij de luchtbellen is schuimbeton veel lichter dan traditioneel beton. Dit maakt het geschikt voor situaties waar gewicht een zorg is, zoals bij renovaties of op zwakke ondergronden.
- Isolerende eigenschappen. Schuimbeton heeft goede thermische isolerende eigenschappen, waardoor het kan bijdragen aan energiebesparing in een gebouw.
- Vloeibaarheid. Schuimbeton is zelf nivellerend, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden uitgegoten en zichzelf zal verspreiden om een vlak oppervlak te vormen. Dit kan arbeidstijd besparen bij het plaatsen van een vloer.
- Vulling. Schuimbeton kan worden gebruikt om holtes op te vullen, zoals oude kruipruimtes, vanwege zijn vloeibare aard en lichte gewicht.
- Duurzaamheid. Hoewel schuimbetonvloer lichter en minder dicht is dan traditioneel beton, is het nog steeds duurzaam en kan het bestand zijn tegen compressie en slijtage over lange periodes.
- Gemakkelijk te hanteren. Vanwege het lichte gewicht en de vloeibaarheid is schuimbeton gemakkelijk te hanteren en te verwerken, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor veel bouwprojecten.
- Milieuvriendelijk. Schuimbeton kan worden gemaakt met gerecyclede materialen, waardoor het een meer duurzame keuze kan zijn in vergelijking met andere bouwmaterialen.
- Thermische conductiviteit. Schuimbeton heeft een goede thermische conductiviteit, wat betekent dat het de warmte van een vloerverwarmingssysteem efficiënt kan geleiden en verspreiden door de ruimte.