Beton storten prijs 2024

Betonvloer storten
Vernieuwd: 05-05-2024

De prijzen voor het storten van beton zullen in 2024 naar verwachting stijgen. Dit komt door een aantal factoren, zoals de toenemende vraag naar bouwmaterialen en de stijgende kosten voor grondstoffen en arbeid.

Deskundigen voorspellen dat de prijs per kubieke meter beton met 5-10% kan toenemen. Het is daarom belangrijk om als aannemer of bouwer nu al rekening te houden met deze prijsstijgingen in uw projectbegrotingen voor het komende jaar.

Door tijdig te anticiperen, kunt u de impact op uw winstmarges beperken en uw klanten beter informeren over de te verwachten kostenstijgingen. Wees er snel bij om de beste prijzen voor beton in 2024 veilig te stellen.

Een betonvloer kan twee verschillende functies hebben:

1) constructievloer

2) gebruiksvloer of eindvloer

De dikte van de betonvloer is afhankelijk van de belasting die erop komt of waar je de vloer voor gaat gebruiken.

Een betonnen constructievloer of draagvloer is meestal tussen 15 en 20 cm dik. De vloer wordt versterkt met wapeningsstaal. Het wapeningsstaal zorgt voor beperking van de scheurvorming en houdt de vloer bij elkaar. De constructievloer moet voldoende sterk zijn om het gewicht van de constructie – woning of gebouw – te dragen. Dit kunt u door een constructeur uit laten rekenen.

Beton storten

Betonvloer storten kosten

Indicatie voor kosten beton storten
per m3
€95,-
m3

Beton samenstelling

Vloeibaarheid


Loswijze - uit de goot

vaste kosten: - €850,00

Bestel online schuimbeton!

Spelregels voor het bestellen van schuimbeton
Voorwaarden schuimbeton storten
Klick onderstaande knop om te lezen!

Betonnen gebruiksvloer

Beton kan ook gebruikt worden als gebruiksvloer. In dat geval spreken we van woonbeton.

Woonbeton wordt op dezelfde manier aangebracht als een betonnen constructievloer. Dat wil zeggen dat de vrachtwagen voor komt rijden met de betonpomp en het vloeibare beton verpompt wordt naar de ruimte waar de vloer moet komen.

 

woonbeton

Voorbereiding bij het storten van een betonvloer

Voordat een betonvloer kan worden gestort, zijn diverse voorbereidingen noodzakelijk.

1) Aanbrengen wapeningsstaal

2) Vloerverwarming

3) Randfoam

Voorbereiding bij het storten van een betonvloer

Aanbrengen wapeningsstaal

Beton is gevoelig voor krimp en uitzetting. Om te voorkomen dat de vloer scheurt, is het aanbrengen van betonijzer in de vorm van een krimpnet of wapeningsstaal nodig. Bij een betonnen constructievloer wordt wapeningsstaal gebruikt, bij woonbeton een krimpnet. Een krimpnet is dunner dan wapeningsstaal. In beide gevallen is het doel van het betonijzer het opvangen van de krimpspanning in het beton.

Aanbrengen wapeningsstaal

Vloerverwarming in betonvloer

Een woonbetonvloer kan niet zonder vloerverwarming. Met vloerverwarming heeft de vloer een aangename temperatuur en wordt de ruimte over de volledige oppervlakte verwarmd. Hierdoor zijn er geen koude plaatsen in de kamer en is het overal even warm. Na het aanbrengen van het betonijzer, is het moment aangebroken om de buizen of slangen voor de vloerverwarming te plaatsen.  Deze kunnen eenvoudig aan het ijzerwerk vastgemaakt worden. Dit voorkomt dat ze gaan drijven in het beton.

 

Vloerverwarming in betonvloer

Randfoam

Naast het aanbrengen van wapening en de vloerverwarming, is het ook belangrijk om randisolatie in de vorm van randfoam aan te brengen. Het randfoam wat ook foamband, isolatieband of kantstroken wordt genoemd, vangt het uitzetten en krimpen van de betonvloer op.

Door het toepassen van randfoam komt de betonvloer niet klem te zitten tussen de muren maar vangt het foam de uitzetting op. Dit verkleint de kans op scheurvorming. Bijkomend voordeel van het gebruik van randfoam is dat dit het contactgeluid tussen de vloer en de muur onderbreekt.

Daarnaast werkt het ook als stootband bij het vlinderen van de vloer.

Randfoam moet zorgvuldig langs alle wanden, randen, kanten en aansluitingen worden aangebracht. Gebeurt dit niet, dan zit er een gat in de vloer.

Als het betonijzer op zijn plaats ligt en de eventuele vloerverwarming en het randfoam is aangebracht, kan de betonvloer gestort worden.

 

Nabehandeling betonvloer

Nadat de betonvloer gestort is, is het werk nog niet gedaan. Een betonvloer moet ook nog nabehandeld worden. Doel van nabehandelen is om het water in het verhardende beton te houden oftewel voorkomen dat het verdampt. Verdampt het water te snel uit het beton dan zit er te weinig water in het beton om de hoeveelheid cement die in het beton zit om te laten vormen tot cementsteen. Hierdoor vermindert de druksterkte van het beton.

Ook kunnen scheuren in het betonoppervlak ontstaan of is het betonoppervlak bros.

Mogelijke manieren om te snelle verdamping van het water in het beton te beperken:

 • Afdekken met folie zodat het niet kan verdampen
 • Aanbrengen dampdichte vloeistof op het oppervlak
 • Continu nat houden van betonoppervlak gedurende een aantal dagen

Hoe snel het water uit het beton verdampt, hangt af van de omgevingsfactoren:

 • luchtvochtigheid
 • temperatuur

Hoeveel gewicht kan schuimbeton dragen

En als het beton buiten of in een open ruimte ligt ook

 • windsnelheid
 • intensiteit zonlicht.

Nabehandeling betonvloer

Afwerking betonvloer

Zeker bij een woonbetonvloer is een strakke en gladde bovenkant wenselijk. Om de karakteristieke uitstraling van woonbeton te krijgen, wordt de vloer gevlinderd met een vlindermachine. Deze machine werkt de grove delen naar beneden zodat de fijne delen naar boven komen. De toplaag wordt hiermee verdicht.

Het vlinderen van een betonvloer kan pas als de vloer voldoende droog is om afgewerkt te worden maar nog voldoende vochtig om het grind en/of de steenslag door het mengsel te kunnen bewegen.

Als de vloer is gevlinderd is het belangrijk om deze goed te laten drogen. Het uitharden duurt 1 tot 3 dagen afhankelijk van de omstandigheden. Echt uitgehard is de vloer pas na een aantal weken. Houd hier rekening mee als u de vloer wilt gaan belasten.

 

Afwerking betonvloer

Advies bij betonvloer

Een goede betonvloer is het werk van een specialist. Beton heeft heel veel mogelijkheden, mits op de juiste manier toegepast. Dat wil zeggen, met de juiste ondergrond, de juiste dikte, goede verwerking van de vloerverwarming en toepassing van isolatie. Laat u daarom altijd informeren door een betonvloerenspecialist. Hij kan voor en met u bekijken wat in uw situatie de beste betonvloer is.

 

Advies bij betonvloer

Uitsluitend gecertificeerde kwaliteitsproducten worden geleverd door Woodstock Vloeren!

PVC op schuimbeton

De kostprijs van PVC op schuimbeton kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het pvc, het merk pvc de dikte van de PVC-vloer, het ontwerp en de grootte van de ruimte die je wilt bedekken. Over het algemeen wordt de prijs van plak-PVC meestal per vierkante meter berekend.

Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Kwaliteit en merk: Bekende merken en hogere kwaliteit plak-PVC kunnen duurder zijn dan generieke merken of lagere kwaliteit opties.
 • Dikte: Dikkere plak-PVC kan duurder zijn dan dunne varianten vanwege de duurzaamheid en slijtvastheid.
 • Ontwerp en afwerking: Speciale ontwerpen, patronen en afwerkingen kunnen de prijs van plak-PVC verhogen.
 • Installatiekosten: Naast de kosten van het materiaal moet je ook rekening houden met de kosten voor installatie als je ervoor kiest om het door professionals te laten installeren.

 

Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs van plak-PVC ergens tussen de €20 en €60 per vierkante meter ligt. Dit is echter een ruwe schatting en de werkelijke prijs kan variëren. Het is altijd een goed idee om verschillende leveranciers te vergelijken en offertes aan te vragen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor jouw specifieke behoeften. vraag woodstock voor advies

Geluidsisolatie van Schuimbeton

Geluidsisolatie van Schuimbeton is belangrijk om verschillende redenen:

 • Comfort: Geluidsisolatie draagt bij aan het comfort in een ruimte door storende geluiden van buitenaf te verminderen. Dit geldt vooral voor woningen, kantoren en andere gebouwen die zich bevinden in drukke stedelijke omgevingen of in de buurt van lawaaierige wegen, treinsporen, luchthavens, enzovoort
 • Privacy: Het kan helpen om geluiden tussen verschillende kamers of appartementen te verminderen, waardoor de privacy wordt verbeterd. Mensen willen vaak niet dat gesprekken of geluiden van de ene ruimte naar de andere worden overgebracht.
 •  Concentratie: In omgevingen zoals kantoren, scholen of bibliotheken is geluidsisolatie belangrijk om een rustige en productieve werkomgeving te creëren waarin mensen zich kunnen concentreren zonder afleiding van externe geluiden.
 • Gezondheid: Langdurige blootstelling aan geluidsoverlast kan leiden tot stress, slapeloosheid, vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen. Geluidsisolatie kan helpen om deze negatieve effecten te verminderen.
 •  Wettelijke vereisten: In veel landen zijn er bouwvoorschriften en geluidsnormen waaraan nieuwe gebouwen moeten voldoen om geluidsoverlast te beperken en de leefbaarheid te verbeteren.

 

Al met al draagt geluidsisolatie bij aan een betere kwaliteit van leven en kan het helpen om een comfortabele en aangename omgeving te creëren waarin mensen kunnen wonen, werken en ontspannen. Neem altijd schuimbeton.