Wat kost een m3 schuimbeton

650 euro voorrijkosten en 70 euro voor 1 m3

Broodjesvloer kosten

Broodjesvloer, ook wel combinatievloer genoemd. Bestaat uit betonnen of stalen balken met in het midden vulblokken. De piepschuimvulling in dit type vloer wordt ook wel een broodje genoemd, wat de oorsprong van de naam “broodjesvloer” duidelijk maakt. De vloeren zijn relatief eenvoudig en snel te leggen en gaan zeer lang mee. Broodjesvloeren zijn dus betonnen prefab vloeren die ter plekke in elkaar worden gezet.

De kosten die u voor een broodjesvloer betaalt, is vaak een optelsom van de benodigde onderdelen. De totale kosten van een broodjesvloer uit de liggers, vulelementen, staalmatten, het beton en de personeelskosten.

U betaald meestal ongeveer €30,- tot €35,- per meter voor een broodjesvloer exclusief beton. De prijzen van het beton zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de stortplaats.

Kruipruimte isoleren door schuimbeton

Nooit geen last meer van vocht en tocht door het isoleren van de kruipruimte

Houten vloer vervangen door broodjesvloer

Ten eerste moet de oude houten vloer verwijderd worden. In dit artikel over vloerrenovatie geven we een uitgebreide uitleg over het vervangen van de oude houten vloer.

Vloerrenovatieprojecten beginnen met betonnen vloerliggers aan de gevel en eindigen met betonnen vloerliggers aan de gevel. Dit betekent dat je een gat in de muur moet maken. De vloerenliggers worden immers altijd op de muur geplaatst. De balken hebben aan elke kant 10 cm steun nodig. Daarom moet het eerste gat op een diepte van 20 cm worden gezaagd. Anders kun je de vloertegels niet plaatsen. Het oppervlak waarop de grond wordt geplaatst, zal natuurlijk perfect horizontaal zijn.

Zorg ervoor dat de grond egaal is en leg de balken op de goede volgorde en afstanden neer. Met egaline kun je de grond gemakkelijk egaal maken als dat nodig is. Ga tijdens het leggen van de betonnen liggers niet over de piepschuim broodjes te lopen.

Isoleer uw kruipruimte met schuimbeton

Nooit geen last meer van vocht en tocht door het isoleren van de kruipruimte

Maak nu de gaten in de muur dicht. Dit is met verschillende manieren mogelijk. Zo kun je de gaten dichtmetselen of mee storten met de vloer. Daarnaast kun je de gaten dicht schuimen met PUR. Bij een nieuwbouw project kun je nu randkist plaatsen. Let op, houd hier altijd de bovenkant van de vloer aan. Dat is makkelijk tijdens het afreien van het beton. De bekisting vormt een mal voor de te storten betonlaag.

Nu is de basis van de broodjesvloer is klaar. Het is nu tijd om de betonwapening aan te brengen. Hiervoor worden staalmatten met een afmeting van 3000 x 2000 mm gebruikt. Dit wapeningsstaal met een maaswijdte van 150 x 150 mm is zeer geschikt als krimpwapening voor combinatie- en cementdekvloeren.

Begin nu met het storten van beton. Het is mogelijk om beton kan kant-en-klaar te kopen. Maar je kunt het ook zelf maken door een mengel van cement, zand, grind en water. Natuurlijk kun je ook extern een betonwagen inhuren. Let wel op dat het beton altijd minimaal 3 cm boven de betonbalken afgestort moet worden! Trek tijdens het beton storten de bouwstaalmatten een beetje omhoog met een haak. Op deze manier trekt het beton goed onder de betonwapening en ontstaat er een betere hechting. Loop tijdens de stort over de vloerbalken en niet over de vulelementen. Zorg na de stort dat je de aangebrachte betonlaag super strak afwerkt met een schuurbord.

Schuimbeton