Wat kost een m3 schuimbeton?

De prijs van schuimbeton is 95 per m3 en vaste kosten zijn zeker 659 per klus.

05-01-2023

Schuimbeton prijs

De totale richtprijs bij een vloeroppervlak van 50 m² en 50 cm dik kost dus ongeveer € 12.500,-. In combinatie met een dekvloer, eindvloer of vloerverwarming kan de prijs van schuimbeton minderen. Ook bij een groter oppervlakte zal de prijs van schuimbeton verminderen en andersom omgekeerd.  Belangrijk is dat de klus goed ingemeten en berekend wordt. Bij ons kunt u een bouwkundige naar de vloer laten kijken. Hierdoor krijgt u echt een goed beeld van de kosten die schuimbeton/vloerrenovatie  met zich meebrengt. Wij sturen geen voor geprogrammeerde offerte naar uw email omdat geen klus het zelfde is. We willen de klant een eerlijk advies geven zonder achteraf een meerwerk factuur te hoeven sturen.We proberen op deze pagina de belangrijkste vragen met betrekking tot de kosten van een schuimbetonvloer te beantwoorden. Wordt uw vraag niet beantwoord? Of wilt u gewoon meer informatie over schuimbeton? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt voor een gratis adviesgesprek ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom in Obdam.

Kostenbesparende voordelen schuimbeton

Kostenbesparende voordelen schuimbeton
Kostenbesparende voordelen schuimbeton

Schuimbeton is onder meer gebaseerd op cement, water en lucht. Hierdoor is het goedkoop om te produceren. Ook het aanbrengen is niet duur, omdat schuimbeton zelf waterpas loopt. De kosten van schuimbeton op de lange termijn gaan verder omlaag, dit omdat het ongevoelig is voor vocht, schimmel en extreem weer. Hierdoor gaat het erg lang mee, en hoeft u het nooit meer te vervangen. Een houten vloer gaat ook langer mee in combinatie met schuimbeton. Het hout wordt niet aangetast door vocht en schimmel en blijft daardoor langer mooi. Ook de korte droogtijd en de mogelijkheid om alle nutsvoorzieningen erin te verwerken leveren een bijdrage om de kosten van schuimbeton te beperken. Voor een maximaal rendement met vloerverwarming kunt u deze vloer ook combineren met een anhydrietvloer.

De prijs van de schuimbetonvloer

De renovatievloer van Woodstock bestaat uit een laag schuimbeton met een anhydriet dekvloer. Eventueel afgewerkt met een houten vloer. Als u voor woonbeton kiest als eindvloer, dan is de anhydrietlaag niet nodig. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om de schuimbetonvloer te combineren met vloerverwarming. Lees hier een uitgebreid artikel over de kosten van vloerverwarming. Hieronder vindt u een lijst met indicatieprijzen van de schuimbetonvloer. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Het beste kunt u daarom ons offerteformulier invullen dan maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.

 

Product Richtprijs
Schuimbetonvloer Van €95,- per m³
Vloerverwarming Van €42,30 per m²
Verwijderen vloer Van €26,30 per m²
Anhydrietvloer Van €39.80 per m²
Schuren anhydriet Van €8,75 per m²
Folie aanbrengen Van €7,75 per m²

 

Schuimbeton of gewoon beton

Wat is duurder beton of schuimbeton?

Schuimbeton kost 95 euro per m3. Gewone beton 150 per m3.
Schuimbeton geeft isolatie en gewonen beton niet.
Schuimbeton is een vloeibaar mortel dat bestaat uit: cement (eventueel verschillende soorten), fijn zand, water, schuimmiddel en soms eventuele vulmiddelen (poederkoolvliegas - steenmeel).
Beton is de al of niet verharde betonspecie van zand (fijn toeslagmateriaal), cement (bindmiddel), grind (grof toeslagmateriaal), water en eventueel vulstoffen en hulpstoffen.

Schuimbeton met vloerverwarming kosten

Woodstock vloeren B.V. levert naast het schuimbeton product ook compleet afgewerkte vloeren inclusief vloerverwarming. Deze complete vloeren hebben schuimbeton als isolerende fundering.
De kosten voor vloerverwarming met elektrische folie beginnen bij €50,- per m² , exclusief thermostaat. De markt biedt kits vanaf €180,- voor een aluminiumstructuur van 140 W / m² , inclusief een thermostaat voor gecontroleerde warmteafgifte en een vloertemperatuursensor.
Als u een warmwatersysteem overweegt, verwacht dan hogere vloerverwarmingskosten. Prijs voor materialen beginnen vanaf €35,- m², met uitzondering van het aanbrengen van lading en extra apparatuur aankopen.( De m2 prijs is is voor de beste vloerverwarming)

Schuimbeton met vloerverwarming kosten
Schuimbeton met vloerverwarming kosten

Woodstock totaalpakket

Bij het Woodstock totaalpakket kun je veel kosten besparen. We isoleren eerst de vloeroppervlakte met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de vloerverwarming aan met een dekvloer (magnesiet, anhydride of zandcement). Ten slotte kun je kiezen voor een eindvloer uit ons assortiment zoals woonbeton PVC, laminaat of parket. Bij woonbeton van Woodstock heb je geen dekvloer nodig want we storten het woonbeton direct over de vloerverwarming heen.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een zeer scherpe prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Het totaalpakket

Bespaar kosten door te profiteren van het Woodstock totaalpakket en combineer schuimbeton isolatie met vloerverwarming, dekvloer en een eindvloer.

Schuimbeton offerte

Schuimbeton is verrassend veelzijdig. Er zijn vele werken waar schuimbeton toegepast kan worden.
Schuimbeton kan ook heel goed in combinatie met een sneldrogende cementdekvloer.
Wilt u meer informatie over schuimbeton? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.
Zij beantwoorden graag al uw vragen. En als u een offerte wilt, regelen ze dat natuurlijk ook graag voor u.
Wilt u snel een offerte op maat? Dat kan! Wij sturen meestal binnen 2 werkdagen een offerte op maat voor particulieren en bedrijven.

Wat zijn de kosten van schuimbeton?

Bent u aannemer en benieuwd naar de kosten voor uw schuimbeton project?

Maak gebruik van onze online schuimbeton calculator. Klick onderstaande knop

U heeft binnen 1 minuut de totale kosten voor uw schuimbeton project in beeld.

Subsidie aanvragen vloerisolatie 2022

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Hierdoor kunt u dus een deel van de investering terugkrijgen. Tot eind 2020 liep dit via de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH), maar vanaf 2021 kunt u de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. En dat kan vanaf 2022 een flink bedrag zijn tot wel 30% van de investering. De isolatie subsidie geldt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, isolatie van de buitenmuur, HR++ of triple glas, een kozijnpaneel en isolerende deur. De hoogte van de subsidie is als volgt vastgesteld:

U neemt 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, dan ontvangt u tot 30% subsidie.

U neemt 1 isolatiemaatregel in combinatie met een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet. Denk aan dakisolatie gecombineerd met een (hybride) warmtepomp, ook dan ontvangt u tot 30% subsidie.

U neemt 1 isolatiemaatregel, dan ontvangt u tot 15% subsidie. De maatregel kan nu al worden uitgevoerd, echter de subsidie kan pas vanaf 1-1-2023 met terugwerkende kracht worden aangevraagd tot uiterlijk 12 maanden na de uitvoeringsdatum.

Maatregel Minimaal vereiste m2 Maximaal vereiste m2
Gevel 10 170
Spouwmuur 10 170
Dak

Zolder

Vloer

Bodem

20

20

20

20

200

130

130

130

Kruipruimte isoleren door schuimbeton

Nooit geen last meer van vocht en tocht door het isoleren van de kruipruimte

Kruipruimte-opvullen met schuimbeton

Nooit geen last meer van vocht en tocht door het isoleren van de kruipruimte

Samenvatting
Schuimbetonvloer - bouw
Service Type
Schuimbetonvloer - bouw
Provider Name
Woodstock Vloeren,
Nederland,Obdam,1713 GC,
Telephone No.085-4846144
Area
Nederland
Beschrijving
De prijs van schuimbeton is 95 per m3 en vaste kosten zijn zeker 659 per klus. Hieronder hebben we een prijs voorbeeld gemaakt voor een vloeroppervlak van 50 m2 (dan is de kruipruimte ongeveer 50 cm diep) inclusief BTW. Maar laten we eerst kijken wat schuimbeton kost per kubieke meter.