Vochtige kruipruimte isoleren

Een vochtige kruipruimte leidt tot veel problemen. Stank, schimmel, tocht, houtrot en waterschade bijvoorbeeld. Dit alles leidt tot een stuk minder wooncomfort. De oplossing van al deze problemen? Schuimbetonvloer!

Vochtige kruipruimte opvullen

Door uw vochtige kruipruimte met schuimbeton op te vullen zorgt u ervoor dat al het vocht onder uw woning blijft. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt mede doordat uw woning langer warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

Uw kruipruimte isoleren met schuimbeton is beter dan isoleren met zand. Veel mensen in Nederland hebben last van verzakkingen, onder meer in de regio Almere. Doordat schuimbeton heel weinig weegt, is het veel minder gevoelig voor verzakkingen.

Vraag een offerte aan

Vochtige kruipruimte isoleren
Aanbrengen schuimbeton

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een lichtgewicht bouwproduct van cement, zand, water en schuim. Bij het aanbrengen wordt de vloeibare betonspecie vanuit een betonwagen verpompt. Wanneer het uithardt, vormen zich in het beton allemaal kleine luchtbelletjes. Hierdoor is het een stuk lichter dan normaal beton. Bovendien heeft schuimbeton een zogenaamde gesloten celstructuur (de luchtbelletjes vormen geen doorlopend stelsel); dit zorgt ervoor dat het erg goed bestand is tegen vorst, en het ook bijna niet krimpt. Schuimbeton kan voor nog veel meer toepassingen worden gebruikt. Lees er hier meer over.

Schuimbeton voor buiten

Buiten is schuimbeton ook een goede optie. Bijvoorbeeld bij verzakkingen van de tuin of van straatwerk. Ook hier is zand (in combinatie met slappe veen- of kleigrond) de grote boosdoener. Graaft u de zandlaag in uw tuin af en laat u die vervangen door schuimbeton heeft u een veel beter fundament voor een tuin of terras. Dit fundament is bovendien een stuk beter bestand tegen te veel (of te weinig) grondwater. Wij raden een schuimbetonlaag van een centimeter of 30 à 40 aan. Hier bovenop storten we vervolgens een betonplaat van ongeveer 10 centimeter.

Vraag een offerte aan

Contact

Wilt u af van uw vochtige kruipruimte? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen. U kunt hier ook al uw vragen stellen.