Zeer lichte dekvloer

zeer lichte dekvloer voor renovatie in oude panden ook voor op verdiepings vloeren kan je het beste

een lichte vloer met vloerverwarming gebruiken. Het vloerenbedrijf Woodstock uit obdam met een landelijke dekking bied deze vloeren aan , dus ook de vloerverwarming

lichtgewicht bouwmateriaal dat op veel verschillende manieren kan worden toegepast. Onder meer als isolatie- en funderingslaag onder een magnesietvloer bij voorbeeld. Zeker als u een kruipruimte onder uw huis heeft die veel vochtproblemen geeft, raden wij aan om eerst schuimbetonvloer aan te laten brengen. Dit product is een relatief goedkoop en duurzaam.

Schuimbetonvloer is een product dat wordt gemaakt van cement, zand, water en schuim middel. Omdat het vloeibaar is, is het zelf-nivellerend. Hierdoor worden alle lastig te bereiken gaten en kieren makkelijk opgevuld. In het beton zitten allemaal kleine luchtbelletjes die geen doorlopend stelsel vormen. Hierdoor is het beton erg goed bestand tegen vorst, en krimpt het ook bijna niet. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje.

zeer lucht van gewicht

zeer goed uit te vullen

zeer vlak

zeer lichte dekvloer
zeer lichte dekvloer

BRON COBOUW

zie https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/1994/11/beton-met-polystyreen-licht-en-warmte-isolerend-101125290

BST-Betostyrene is een produkt, dat bestaat uit korrels van geexpandeerde polystyreen (EPS) met een speciale coating. Het wordt gemengd met cement, voor het maken van een lichtgewicht beton met warmte-isolerende eigenschappen.

Niet bekend

Helicopter

De EPS-korrels zijn te beschouwen als een alternatief voor bijvoorbeeld de luchtbellen in schuimbeton. Zij vormen een toeslagstof in de plaats van het grind in normaal beton. In het Nederlands zou het produkt dan ook ‘styreenbeton’ genoemd ke worden, als variant op ‘grindbeton’.

Het lichte gewicht van beton met Betostyrene maakt het geschikt voor vele praktische toepassingen. In Frankrijk en Zwitserland wordt het materiaal wel met helicopters naar moeilijk bereikbare plaatsen gebracht.

Het gewicht varieert van 200 tot 1200 kg/m3, afhankelijk van de hoeveelheid Betostyrene-korrels. Er ke betonnen constructies mee gemaakt worden met diktes van 3 tot 300 cm. De grondstof is niet afkomstig uit hergebruik. Het gaat om nieuw geproduceerd EPS. De reden dat geen gebruik wordt gemaakt van gerecycled polystyreen is, dat daarin teveel scheurtjes voorkomen, die de opname van water bevorderen. Het is juist de opzet, dat het water wordt gebruikt voor de betonverharding. Het mag niet aan het mengsel worden onttrokken. Om de aanhechting aan de cementsteen te garanderen, zijn de EPS-korrels voorzien van een coating.

Brandwerendheid

Die zorgt middels een elektrostatische lading dat de korrels gelijkmatig verdeeld raken in de betonspecie, en dat ze niet naar de oppervlakte drijven. Op de coating is een patent verleend.

BST-Betostyrene korrels wegen ca. 20 kg/m3. Het wordt eenvoudig toegevoegd aan het cement, in de gewenste verhouding. Voordat de betonmortel wordt gestort, wordt de ondergrond zonodig afgedicht met Betoprim, een folie op basis van latex. Dat voorkomt lekkage en verbetert de akoestische eigenschappen. Volgens de gebruiksaanwijzing is in combinatie met Betoprim een laag van 2 cm in sommige gevallen al voldoende. Als er leidingen in het beton met EPS-korrels opgenomen worden, dan is een dekking van 3 cm noodzakelijk.

Vloeren

Beton met Betostyrene korrels is vooral geschikt voor vloeren, die niet te zwaar mogen worden en bovendien een warmte-isolerende werking moeten hebben. De vloer kan gewapend uitgevoerd worden en gebruikelijk zijn diktes tussen 12 en 18 cm. Volgens de leverancier heeft een dergelijke vloer bij 8 cm dikte reeds een brandwerendheid van 2 uur. Andere toepassingen zijn het opvullen van spouwmuren, het aanbrengen van ravelingen rond schoorstenen en het isoleren van leidingdoorvoeren. Ook is te denken aan het uitvlakken van vloeren en het op afschot aanbrengen van dakisolatie. In Frankrijk vindt Betostyrene ook toepassing in de wegenbouw.

Voorbeeld van een toepassing van beton met Betostyrene. De vloer wordt gestort op een bestaand houten plafond (2), op een laag Betoprim folie (3). Onderin de vloer zijn extra EPS-korrels opgenomen (4) voor de warmte-isolatie. De vloer is gewapend met een krimpnet (5). De druklaag van de vloer (6) bestaat uit min. 4 cm Betostyrene-beton met hoge sterkte (HR).

vloerverwarming magnesiet
vloerverwarming magnesiet

magnesiet met PERLITE is een houtvezelvloer met een korrelisolatiemateriaal dat al dan niet cementgebonden wordt toegepast in vloerconstructies die licht van gewicht, thermisch- of akoestisch isolerend, brandwerend dan wel onbrandbaar dienen te zijn

PERLITE toevoeging is een onbrandbare en vezelvrije korrelisolatiemateriaal. Het van oorsprong glaswitte gesteente wordt door verhitting geëxpandeerd. Het eindproduct, de grijs-witte PERLITE korrel is in meerdere korrelgradaties en kwaliteiten bij ons verkrijgbaar.

PERLITE houtvezelvlpoer wordt o.a. gebruikt als lichtgewicht toeslagstof voor mortels en het isoleren van openhaarden, schoorsteenkanalen, leidingkokers e.d.