Vochtig en tochtig

Vocht en tocht bestrijden

Vocht en tocht bestrijden

Een gezonde woning is belangrijk om in te leven. Vrij van vocht, tocht en schimmel. Toch zijn dit vaak problemen bij een slechte houten die vaak laat worden gemeld of ontdekt.

In sommige gevallen heeft het een oude bouwkundige oorzaak, maar meestal heeft het te maken met onvoldoende ventilatie in de kruipruimte eigenlijk te weinig luchten. Vaak weet men dat niet! Met de tips van Woodstock Vloeren voorkomt u dat tocht en vocht u comfort van wonen belemmeringen.

Ventileer continu de oude houten vloer

Laat uw mechanische ventilatie of ventilatieroosters altijd goed hun werk doen. Dicht het nooit af. Schone lucht zorgt voor een gezond leven en binnenklimaat. Bovendien is het duurzaam: schone lucht verwarmt sneller dan vervuilde lucht. Ventileer jouw oude houten vloer.

Ook na het douchen goed luchten!

Zet raam en deur tijdelijk op een kier, zodat de warme vochtige lucht weg kan. Douch nooit te lang en niet te heet. Droog douchetegels altijd goed af met een handdoek. Zo krijgt schimmel ook minder kans.

Lucht ook tijdens het koken

Zet dan ook een raampje op een kier of laat de afzuigkap zijn werk doen.

Houd binnendeuren dicht on zorg voor ruimte onder de deuren

Zo voorkomt u tocht en vocht. Heeft u last van de kieren (bijvoorbeeld onder deuren) die tochten? Gebruik dan strips die minder lucht door laten.

Zet meubels nooit tegen de muur maar laat een kleine ruimte tussen meubels en muur zorgt ervoor dat lucht kan doorstromen naar buiten.

Minimale temperatuur in huis vocht

Hou de temperatuur overdag constant op 18 graden maar zet ’s nachts de thermostaat op 16°C. Dat doet u een uur voordat u naar bed gaat. Zet ook als u overdag als u niet thuis ben verwarming lager.

Toch vocht of schimmel gaat vanzelf weg als de kruipruimte droog is.

Wij van Woodstock Vloeren zorgen voor een prettig binnenklimaat

Wij van Woodstock Vloeren zorgen voor een prettig binnenklimaat

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar de beste remedie tegen vocht in de kruipruimte is schuimbeton en de radiator weg en vloerverwarming. Ook het plaatsen van vochtvreters is niet nodig. Dat vocht zich omzet in schimmel. Schimmel verwijdert hoeft niet als het er niet is.

Blijft u ondanks alle tips en maatregelen last houden van vocht, tocht of schimmel? Neem contact met Woodstock Vloeren. Ontdek de effectieve oplossing voor vocht en tochtproblemen met schuimbeton. Verbeter de kwaliteit van uw woning vandaag nog met schuimbeton!

schuimbeton tegen vocht

schuimbeton tegen vocht

Lees meer informatie op pagina’s:
Water in de kruipruimte
Vochtige kruipruimte isoleren