Schuimbeton vloerisolatie

Schuimbetonvloerisolatie

Schuimbetonvloerisolatie

schuimbeton als isolatie

Schuimbeton vloerisolatie is specialistisch materiaal en wij zijn altijd bezig ons binnen ons vakgebied verder te ontwikkelen. Door samenwerking met diverse (bouw) bedrijven, sluiten alle details en onderlinge afspraken van ook uw bouwproject uitstekend op elkaar aan waardoor de schuimbetonvloer goed tot stand komt.

Schuimbetonvloerisolatie Schuimbeton en eigenschappen

Schuimbeton is een mengsel van lucht, fijn zand, cementmortel en water. Om tot een schuimende mousse te komen, wordt gewerkt met meer dan 20 % per gebruikt volume. Daarnaast wordt een speciaal schuimmiddel gebruikt.

Het uiteindelijke mengsel is lichtgewicht, zelf-dichtend,  vrij stromend en sterk isolerend, zowel bij warmte als geluid. Schuimbetonvloeren zijn goed bestand tegen vorst en vocht. Ook vertonen schuimbetonvloeren een uitstekende draagkracht ten opzichte van andere soorten betonvloeren.

Door de sterk isolerende eigenschappen, is schuimbeton een prima vervanger van andere soorten isolatiemateriaal. Dit maakt het voor ons praktisch om mee te werken. Glaswol bijvoorbeeld is weliswaar een goed werkend isolatiemateriaal, maar veelal onpraktisch om mee te werken.

Flexibel maar stabiel Schuimbetonvloerisolatie

Dankzij de flexibele samenstelling, zal een constructie van schuimbeton nooit instorten. Echter is schuimbeton niet geschikt als een op zichzelf staande fundering, het geldt altijd als toevoeging of ondersteuning aan een geheel.Schuimbetonvloerisolatie

Een ander voorbeeld van de stabiliteitseigenschappen van schuimbeton is die bij een evenwichtsconstructie op terreinen en wegen. Schuimbeton biedt met het lage gewicht een prima aanvulling op plaatsen met een lage draagkracht. Daar waar eerder al scheuren zijn ontstaan in het wegdek, maar waar niet gemakkelijk het gehele wegdek kan worden vervangen, is schuimbeton ook de juiste oplossing.

De toevoeging van schuimbeton maakt dat er voor langere tijd geen zettingen van het asfalt meer zullen voorkomen.

Duurzame eigenschappen Schuimbetonvloerisolatie

Schuimbeton is duurzaam en wordt daarom als zeer aantrekkelijk gezien in de diverse soorten bouwkundige toepassingen. Schuimbeton voldoet aan veel eisen volgens milieu- en gezondheidsvoorschriften van de toekomst. Zo is schuimbeton niet giftig en – vakkundig gezien – eenvoudig te maken. Ook is schuimbeton volledig recyclebaar.

Voordelig

Schuimbeton is zowel voordelig in gebruik als verbruik. Al zult u er zo op het eerste gezicht niet veel van merken, want u ziet als ‘gebruiker’ over het algemeen nooit de blote betonvloer. Omdat er bij andere isolatiematerialen zoals glaswol, PUR (polyurethaan), argex en polystyreenkorrels toch meerdere materiaalsoorten benodigd zijn om het aan te brengen, maar ook om alles te fabriceren, zijn om deze redenen de kosten al hoger dan bij schuimbeton.

Schuimbeton bestaat uit stoffen die vrijwel overal te koop zijn en soms zelfs direct aanwezig, zoals water. Zand is op te slaan bij het eigen (bedrijfs)erf. Daarnaast is er in principe alleen nog cementmortel en schuimmiddel nodig. Alles bij elkaar opgeteld is dit nog altijd minder kostbaar dan eerder genoemde isolatiematerialen.

Schuimbeton vloerisolatie

Schuimbeton vloerisolatie

Het aanmaken van schuimbeton

Het mengsel voor schuimbeton wordt gemaakt door middel van een speciale betonpomp. Deze pomp zorgt voor een zeer nauwkeurige dosering aan mengstoffen, om uiteindelijk de gewenste dikte aan schuimbeton te verkrijgen.

De slang, waardoor het mengsel de pomp uitstroomt, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het schuimbeton. Alle holten en moeilijk bereikbare kieren en geulen worden tot het gewenste niveau gevuld. Voor het aanbrengen van schuimbeton is vakmanschap benodigd. Na de gelijkmatige verdeling met de schuimbetonpomp, wordt het geheel met speciaal materiaal handmatig geëgaliseerd.

Prijs (schuim)betonvloer

Hoewel het laten aanleggen van een (schuim)betonvloer wellicht kostbaar lijkt, is het tegendeel waar. Omdat een (schuim)betonvloer als ondergrond fungeert en vaak ook nog als bovenlaag op een bestaande ondervloer, hoeft dit helemaal niet veel te kosten. Bovendien heeft schuimbeton met zijn isolerende eigenschappen een dubbele functie als ondervloer, waardoor extra isoleren niet meer nodig is en u dus kosten bespaart.

Vervolgens is het goed om u eens te verdiepen in de vele moderne technieken, die mogelijk zijn om bovenop een schuimbetonvloer aan te brengen. Zo is er printbeton, beter bekend als Deco-Crete. Maar er zijn natuurlijk ook voldoende mogelijkheden in het gebruik van tegelvloeren of bekleding. Dankzij de flexibiliteit van schuimbeton is het aanleggen van vloerverwarming zeer gemakkelijk. U heeft dan in principe alleen nog een (dunne) boven vloer nodig.

Mocht u nog andere vragen hebben, stel deze gerust via het online contactformulier. Of vraag direct een offerte aan.