Vloerverwarming kosten

Vloerverwarming kosten en advies

Op zoek naar de juiste vloerverwarming komt u op internet veel benamingen en prijzen tegen. Welke vloerverwarming is voor uw situatie het best geschikt? En welke kosten zitten daar aan verbonden?
Woodstock vloeren heeft ruime ervaring in het uitdenken en aanleggen van vloerverwarming systemen op diverse ondergronden en situaties. Wij informeren u graag.

Vloerverwarming

Wat voor soorten vloerverwarming zijn er?

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming die u kunt kiezen. Ieder soort heeft specifieke eigenschappen, waarvan we de beste voor uw situatie zullen selecteren. Verder is de al dan niet isolerende ondervloer belangrijk voor het uiteindelijke comfort en energieverbruik. Daarnaast is het van belang welke afwerkvloer u wilt gaan leggen.

Wij onderscheiden de volgende soorten vloerverwarming:

Daarnaast bestaat er ook nog glasverwarming, waarbij de warmte via een glaspartij (zoals het raam in de pui) wordt afgegeven. Geen vloerverwarming, maar wel een systeem welke in opkomst is.

De kosten van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming kunnen beginnen bij €35,- per m2 voor kleine projecten meerdere ruimtes en voor grotere projecten zijn de kosten aanzienlijk lager. Zo zijn de kosten dus afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  1. Het vloerverwarmingssysteem wat uw kiest.
  2. De grootte van uw ruimte.
  3. De leeftijd van uw gebouw..

Met goede overweging en besluitvorming zijn vloerverwarmingssystemen een geweldige keuze voor huiseigenaren omdat ze gelijkmatig verdeelde warmte en comfort bieden.

Vloerverwarming valt in twee categorieën: elektrische en watersystemen . In een elektrisch vloerverwarmingssysteem (algemeen bekend als een droog systeem) wordt een set draden onder of in de vloer geïnstalleerd, waar de warmteafgifte wordt geregeld door een thermostaat.

Water-vloerverwarming (ook bekend als een nat systeem) circuleert heet water naar de leidingen door de vloer, aangesloten op een ketel of een warmtepomp. Een uitsplitsing van de prijzen is te vinden in onderstaande tabel:

Type vloerverwarming Nieuw of gerenoveerd Materiaalkosten Loonkosten Doorlooptijd Totale vloerverwarmingskosten
Elektrisch Gerenoveerd € 4.200 + € 560- € 840 2-3 dagen € 4.600- € 5.300
Elektrisch Nieuwbouw € 2.450 + € 280- € 560 1-2 dagen € 2.600- € 3.200
Water Gerenoveerd € 10.500 + € 1.400- € 2.000 5-7 dagen € 11.500 € 13.000
Water Nieuwbouw € 5.600 + € 1.120- € 1.700 4-6 dagen € 6.400- £ 7.600

 Voorbeeld prijs grafiek van een 60m ² huis met € 30 aannemer uurtarief

De kosten voor vloerverwarming met elektrische folie beginnen bij €50,- per m² , exclusief thermostaat. De markt biedt kits vanaf €180,- voor een aluminiumstructuur van 140 W / m² , inclusief een thermostaat voor gecontroleerde warmteafgifte en een vloertemperatuursensor.

Als u een warmwatersysteem overweegt, verwacht dan hogere vloerverwarmingskosten. Prijs voor materialen beginnen vanaf €35,- m², met uitzondering van het aanbrengen van lading en extra apparatuur aankopen. (De m2 prijs is is voor de beste vloerverwarming).

Plaats een reactie