Wat kost schuimbeton?

Schuimbeton is een prachtig product, maar wat zijn de kosten? Hieronder hebben we een prijs voorbeeld gemaakt voor een vloer oppervlak van 50 m2 (dan is de kruipruimte ongeveer 50 cm diep) inclusief BTW. Maar laten we eerst kijken wat schuimbeton kost per kubieke meter. Let op! Prijzen van schuimbeton kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van de situatie, dit zijn enkel voorbeeldprijzen. Vraag altijd eerst een offerte aan of neem contact op. Bij Woodstock Vloeren helpen we u graag verder en maken we snel een prijsindicatie op maat! Daarnaast kunt u profiteren van het totaalpakket waar schuimbeton gecombineerd kan worden met vloerverwarming, dekvloer en een eindvloer.

Type vloer Aantal m2 Laagdikte Prijs per m³
Schuimbetonvloer 25 m2 50 cm €68,-
Schuimbetonvloer 50 m2 50 cm €58,-
Schuimbetonvloer 75 m2 50 cm €50,-
Schuimbetonvloer 100 m2 50 cm €40,-

 

Prijs schuimbeton

De totale richtprijs bij een vloeroppervlak van 50 m² en 50 cm dik kost dus ongeveer €1500,-. In combinatie met een dekvloer, eindvloer of vloerverwarming kan de prijs van schuimbeton minderen. Ook bij een groter oppervlakte zal de prijs van schuimbeton verminderen en andersom omgekeerd.  Belangrijk is dat de klus goed ingemeten en berekend wordt. Bij ons kunt u een bouwkundige naar de vloer laten kijken. Hierdoor krijgt u echt een goed beeld van de kosten die schuimbeton/vloerrenovatie  met zich meebrengt. Wij sturen geen voor geprogrammeerde offerte naar uw email omdat geen klus het zelfde is. We willen de klant een eerlijk advies geven zonder achteraf een meerwerk factuur te hoeven sturen.We proberen op deze pagina de belangrijkste vragen met betrekking tot de kosten van een schuimbetonvloer te beantwoorden. Wordt uw vraag niet beantwoord? Of wilt u gewoon meer informatie over schuimbeton? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt voor een gratis adviesgesprek ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom in Obdam.

kosten schuimbeton
Schuimbeton storten

Kostenbesparende voordelen schuimbeton

Schuimbeton is onder meer gebaseerd op cement, water en lucht. Hierdoor is het goedkoop om te produceren. Ook het aanbrengen is niet duur, omdat schuimbeton zelf waterpas loopt. De kosten van schuimbeton op de lange termijn gaan verder omlaag, dit omdat het ongevoelig is voor vocht, schimmel en extreem weer. Hierdoor gaat het erg lang mee, en hoeft u het nooit meer te vervangen. Een houten vloer gaat ook langer mee in combinatie met schuimbeton. Het hout wordt niet aangetast door vocht en schimmel en blijft daardoor langer mooi. Ook de korte droogtijd en de mogelijkheid om alle nutsvoorzieningen erin te verwerken leveren een bijdrage om de kosten van schuimbeton te beperken. Voor een maximaal rendement met vloerverwarming kunt u deze vloer ook combineren met een anhydrietvloer.

De prijs van de schuimbetonvloer

De renovatievloer van Woodstock bestaat uit een laag schuimbeton met een anhydriet dekvloer. Eventueel afgewerkt met een houten vloer. Als u voor woonbeton kiest als eindvloer, dan is de anhydrietlaag niet nodig. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om de schuimbetonvloer te combineren met vloerverwarming. Lees hier een uitgebreid artikel over de kosten van vloerverwarming. Hieronder vindt u een lijst met indicatieprijzen van de schuimbetonvloer. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Het beste kunt u daarom ons offerteformulier invullen dan maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.

 

Product Prijs
Schuimbetonvloer €58,- per m³
Vloerverwarming €42,30 per m²
Verwijderen vloer €26,30 per m²
Anhydrietvloer €39.80 per m²
Schuren anhydriet €8,75 per m²
Folie aanbrengen €7,75 per m²

Zelf schuimbeton maken

Zonder professionele hulpmiddelen is schuimbeton moeilijk zelf te maken. Omdat er een snelle droogtijd is en een relatief grote hoeveelheid nodig is om per m2 te vullen.  Wilt u toch iets doen en ook nog een extra korting opstrijken? Help dan mee bij de renovatie! Of wilt u toch zelf aan de slag en daarvoor een betonpomp huren? Dat kan ook bij ons! Zoekt u een zeer lichte dekvloer voor op de verdieping, dan kunt u in plaats van schuimbeton ook kiezen voor de magnesietvloer. Dit is de lichtste dekvloer die er bestaat. Ook speciaal voor vloeren die oneffenheden bevatten.

Meer informatie over schuimbeton

Meer informatie over schuimbeton? In onze kennisbank schuimbeton geven we uitgebreid antwoord op de vraag ‘Wat is nu schuimbeton’. U vindt er ook informatie over de combinatie van schuimbeton met vloerverwarming. U kunt voor uw vragen over schuimbeton natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze medewerkers.

Woodstock Vloeren

Woodstock levert de schuimbetonvloer bij bedrijven en particulieren in Noord-Holland en Nederland. Dit hoogwaardig isolerend product wordt ter plekke samen gesteld door onze computer gestuurde schuimbetonpompen. De Schuimbetonvloer kan worden geleverd in diverse massa’s en gebruikt worden voor meerdere toepassingen. al 25 jaar actief met het produceren van de schuimbetonvloer? Als de bestaande vloer wordt weggehaald in verband met een verbouwing of vervanging, kan er een renovatiebetonvloer worden aangebracht. Daarbij wordt de samenstelling van het schuimbeton aangepast, zodat er een goede isolatiewaarde en een goede druksterkte tot stand komt. Deze vloer is na 1 dag weer beloopbaar en na 4 dagen kan er sbel een afwerklaag op aangebracht worden.

Plaats een reactie