Nieuwe ontwikkeling schuimbeton

 

schuimbeton
schuimbeton

Schuimbeton is reeds ontwikkeld in de twintiger jaren; in 1923 is het eerste octrooi aangevraagd dat met schuimbeton te maken heeft. Via de Verenigde Staten en Duitsland is schuimbeton geïntroduceerd in Nederland. Ook daarna is de verdere ontwikkeling van schuimbeton ter hand genomen en is het product sterk verbeterd. Voortdurend worden mengsels, typen schuimbeton, schuimstoffen, verwerkingsinstallaties en toepassingen verbeterd en ontwikkeld en wordt de prijs-kwaliteitsverhouding geoptimaliseerd.

Sterkte Schuimbeton

  • De sterkte en duurzaamheid van schuimbeton varieert afhankelijk van de onderdelen in het gemengd. Bijvoorbeeld, heeft schuimbeton gemaakt met zand is sterker en een hogere dichtheid dan schuimbeton met gewoon beton en schuim. Sommige schuimbeton mixen omvatten Portland cement dat is vermengd met verpulverde vliegas of gemengd met cement en schuim door zelf. Kalksteen kan ook bevatten. Elk van deze mengsels maakt een cement product ideaal voor verschillende toepassingen, maar meestal alle betonproducten schuim meer resistent wanneer gecomprimeerd en zijn niet kwetsbaar voor liquefication of afwikkeling zodra gehard.

Voordelen

  • Schuimbeton is lichtgewicht, dus ideaal in toepassingen waar grote concrete vormen nodig zijn omdat het makkelijker te verplaatsen van de ene locatie naar de andere. Het is makkelijker te snijden dan standaard beton, waardoor het ideaal in situaties waar de gaten voor de bedrading en de pijp moeten worden gesneden in het beton. Schuimbeton bevat geen giftige stoffen die mogelijk schadelijk voor het milieu, waardoor het een milieuvriendelijk bouwmateriaal. Omdat schuimbeton kan bestaan uit maximaal 80 procent air, het heeft uitstekende isolatie, geluidsabsorberende en brandwerende eigenschappen.

Gebruik

  • Schuimbeton gemaakt met cement en schuim wordt alleen meestal gebruikt in daken en vloeren als een isolerend materiaal. Zijn lage dichtheid maakt het ongeschikt voor structurele toepassingen, maar het kan worden gebruikt om te vullen holle blokken en lege ruimten tussen de bakstenen en om te vullen ongebruikte duikers en underground vernietigt dergelijke als oude leidingen. Schuimbeton gemaakt met zand, cement en schuim is dichtere, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarvoor een structureel gezond materiaal zoals bij het maken van geprefabriceerde blokken, voor isolatie en sound - proofing in residentiële en commerciële gebouwen, stichtingen en betonplaat arbeidsongeschiktheid. Schuim concreet kan ook worden gebruikt voor het vullen van de bogen bij bruggen en viaducten, vervanging van de bodem en stabilisatie, en voor weg stichtingen.

Plaats een reactie