Schuimbeton prijzen

Een vloer renovatie is het gedeeltelijk of compleet vernieuwen van de vloer en dit kan tegenwoordig gelukkig snel en betaalbaar. De verschillende opties voor vloer renovatie op een rij.

Vloer renovatie dit zijn schuimbeton prijzen

Een vloer renovatie is het vervangen van een oude (rotte) houten vloer door een nieuwe van beton of beton met staal.

De basis weer goed maken

Binnen 1 dag kan die nieuwe vloer erin liggen inclusief isolatie en beton stortenwaardoor daarna direct de rest kan worden afgewerkt en de overlast minimaal blijft. Soms duurt het echter wat langer (paar dagen). Denk dan bijvoorbeeld aan werkzaamheden aan rioleringsbuizen of andere leidingen onder de vloer.

Planning

Het vervangen van de vloer is een forse ingreep in huis. Je kunt tijdens die dagen daar dan ook geen gebruik van maken. De ene familie die gaat een poosje op de bovenverdieping wonen en anderen die kiezen ervoor om even elders te verblijven.dit zijn schuimbeton prijzen.

Hout

Sommige mensen die verstaan onder een vloerrenovatie alleen het opschuren van een bestaande houten planken vloer of een nieuwe vloerbedekking leggen of de overstap van een parketvloer naar een gietvloer maar eigenlijk is dat geen vloerrenovatie. Bij renoveren is een constructieonderdeel niet goed meer en moet die echt (grootscheeps) aangepakt worden. De kosten hiervan zijn hoger maar het wordt wel echt in 1 keer helemaal goed zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken voor de toekomst.

Herstel

Een nieuw ‘laagje erop’ is dan niet afdoende helaas en het complete vloerpakket (of gevelpakket bij een gevelrenovatie) moet dan in de kern verbeterd of vervangen worden. De beste definitie is de begane grondvloer renoveren en isoleren, soms inclusief vloerverwarming, en tegelijk de bestaande fundering en muren ontzien. Je wilt namelijk de fundering niet extra gaan belasten.

Vervangen

Als je vloer deels rot, vochtig of anderszins slecht is, dan is het vaak het slimste om de slechte delen te vervangen door nieuwe balken en vloerplanken. Dit is het goedkoopste al moet je wel op de manuren letten die erin gaan zitten om dit op deze wijze te renoveren. Ik vind ook dat je dit pas moet doen als je zeker weet dat de vloer daarna weer ‘als nieuw’ is en de problemen niet de komende 5 jaar nog terugkomen.

Oorzaak

Dit soort renovaties van de vloer komen in een aantal gevallen voor. Wanneer de vloer rot is geworden of te weinig draagkrachtig meer is en dit zal meestal ontstaan door:

1 Houtrot door vochtaantasting
2 Houtrot door beestjes
3 Kwaaitaalvloer
4 Mantavloer

Doorrotten

Als gevolg van een vochtige kruipruimte (oorzaak 1) is aantasting van voornamelijk houten beganegrond vloeren het meest voorkomende probleem. Houten balken met name bij de opleggingen kunnen dan op den duur volledig doorrotten. Meestal worden die aangetaste houten vloeren dan geheel of gedeeltelijk verwijderd en vervangen.

Kiezen

Kiezen voor een vloer renovatie voor een dergelijke permanente oplossing gaat echter niet over 1 nacht ijs en daarom krijg je hier de tips en mogelijkheden die er zijn. Daarnaast zie je de voor- en nadelen van die opties.

Kosten

De kosten van een vloerrenovatie zijn niet gering. Daarnaast zul je de ruimte 1 a 2 weken niet kunnen gebruiken met de familie. Dit zijn 2 aspecten die sommige mensen tegenhoudt en hen laat kiezen voor een simpele vloerisolatie onder de vloer. De keuze is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke wensen en budget. Qua kosten is optie 1 het goedkoopste als de oorzaak makkelijk te bestrijden is en er maar een paar balken of slechts balk-koppen rot zijn. Als de hele vloer slecht is/ doorbuigt/ erg kraakt en totaal niet geïsoleerd is, dan zijn de overige opties vaak interessanter en is het eindresultaat mooier, warmer en steviger. Bij de tweede en de laatste optie met schuimbeton is een vloerverwarming ook erg makkelijk mee te nemen.

Plaats een reactie