Wat is duurder – beton of schuimbeton?

Korting schuimbeton

Schuimbeton kost 70 euro per m3 en gewone beton 150 per m3 schuimbeton geeft isolatie en gewonen beton niet

Nadelen van de broodjesvloer

  • Houten vloer moet meestal volledig worden verwijderd
  • – Kans op scheurvorming bij vloerliggers met een lange lengte
  • – Er moeten meestal gaten worden gehakt in de bestaande muur. Daarbij is er een kans dat je teveel weg freest
  • – De vulelementen van EPS piepschuim zijn brandbaar en niet duurzaam
  • – Het kost vrij veel werk om de broodjesvloer te plaatsen
  • – De vloer wordt vaak hoog in combinatie met vloerverwarming

Kruipruimte isoleren

De kruipruimte isoleren van je woning is een manier om je energierekening omlaag te krijgen.

Broodjesvloer of schuimbeton?

Hoewel een broodjesvloer een prima oplossing kan zijn, is de prijs van dit product aan de hoge kant. Als u er bovendien voor kiest voor een (woon)betonvloer, is de kans groter dat de woonbetonvloer gaat scheuren. Gelukkig er is een goed alternatief voor de broodjesvloer! Dit is schuimbeton.

Wat is een troffelvloer?

Past de oude vloer niet meer bij de (nieuwe) interieur en bent u op zoek naar een vloer die sterk, duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk is? Dan is de troffelvloer (of mortelvloer) de ideale keuze. Wat zijn de mogelijkheden van dit soort vloer voor uw huis of bedrijf? Hoeveel besteedt u per vierkante meter om de vloer glad te strijken? En hoe installeert de professional het?

Schuimbeton als alternatief voor de broodjesvloer

Als u de oorzaak van de vochtproblemen in de kruipruimte niet aanpakt, is de kans groot dat u last blijft houden van schimmel. Hierdoor wordt het hout aantast door teveel vocht. Door te kiezen voor de schuimbeton houdt u vochtproblemen voorgoed buiten de deur. De schuimbetonvloer is bovendien goedkoop te produceren en aan te brengen, en daardoor een betere oplossing dan een broodjesvloer.

Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energiekosten door een goed geïsoleerde kruipruimte.

Bescherm uw vloer met een stucloper

Een stucloper wordt vaak gebruikt om de vloer te beschermen tijdens de verbouwing. Het materiaal is soms gemaakt van stevig Kraft-karton en heeft aan beide zijden een waterdichte PE-laag. Hierdoor is het zelfs mogelijk om de folie te gebruiken bij buitenwerk, zoals op steigers. Er zijn een aantal verschillende soorten stuclopers die worden gebruikt voor verschillende ondergronden. Zo heb je een stucloper voor harde, zachte en verse vloeren. Hieronder lees je alle benodigde informatie over de stucloper. Waaronder de verschillende toepassingen, prijzen en instructie over het leggen van de folie met filmpje. Dus lees snel verder en kom meer te weten over dit product!

Waarom je kruipruimtes isoleren?

Hoe laat je je kruipruimte isoleren?

Stucloper

Wat is goedkoper broodjesvloer of schuimbeton?

Een broodjesvloer kost meestal ongeveer uit op €30,- tot €35,- per meter exclusief beton en personeelskosten.In totaal kunnen de kosten voor de broodjesvloer al snel oplopen tussen de €75 en €100,- per vierkante meter terwijl de prijs van schuimbeton tussen de €50 en €75,- per kuub ligt afhankelijk van het oppervlakte.

SCHUIMBETON

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Advies

Wilt u advies over isolatie met schuimbeton? We helpen u graag verder! U kunt voor een gratis adviesgesprek ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom in Obdam. In de showroom kunt u ook meteen het schuimbeton bekijken en aanraken.