Fundering tuinhuis maken

Een fundering van tuinhuis met schuimbeton

Fundering tuinhuis maken

Als een alternatief de fundering tuinhuis maken kan met schuimbeton! Maar hoe werkt het?

Als iets ligt van gewicht maakt heeft het ook opwaartse kracht. De druk. Omhoog is de kracht die een voorwerp ondervindt dat wordt ondergedompeld in een bij voor vloeistof (Zie de ook de Wet van Archimedes). Door de opwaartse kracht kun je in het water drijven. Het maakt echter wel uit of je ligt of meer staat in het water, want het heeft ook met oppervlakte te maken. Iets wat niet zwaar is zakt niet.

Waarom schuimbeton?

Schuimbeton is een veelgebruikt materiaal dat vele voordelen biedt. Bij Woodstock Vloeren begrijpen we waarom schuimbeton een uitstekende keuze is voor verschillende toepassingen.

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor schuimbeton is de uitstekende isolerende eigenschappen. Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor het warmteverlies in gebouwen minimaliseert. Dit leidt tot lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

Daarnaast is schuimbeton ook zeer licht van gewicht, wat het ideaal maakt voor constructies waarbij het gewicht beperkt moet blijven. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als vloerisolatie of als isolatielaag onder wegen en spoorwegen.

Een ander voordeel van schuimbeton is de goede geluidsisolatie die het biedt. Bovendien is schuimbeton duurzaam en milieuvriendelijk. Het wordt gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een lange levensduur, waardoor het een verantwoorde keuze is voor bouwprojecten.

Of je nu op zoek bent naar isolatie, lichtgewicht constructies of geluidsisolatie, schuimbeton is de juiste keuze. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze schuimbetonproducten en hoe we je kunnen helpen bij jouw bouwproject.

Kennisbank schuimbeton

Nieuwe ontwikkelingen schuimbeton in de funderingstechniek

Nieuwe ontwikkelingen schuimbeton in de funderingstechniek

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

In de funderingstechniek zijn palen niet weg te denken. Het benodigde materieel is in de regel zwaar en belastend voor de omgeving. Woodstock vloeren heeft in Nederland een methode ontwikkeld waarbij met licht materieel bijzonder de palen kunnen vervangen tegen een aantrekkelijke prijs en een korte productietijd. Deze trillingvrije fundering techniek is in het bijzonder geschikt voor toepassing in de binnenstad voor een fundering tuinhuis.

Ook voor zeer vochtig en natte plekken kan de fundering van schuimbeton uitkomt bieden.

Uitkomst - de fundering op staal

De fundering op staal

In de funderingstechniek zijn palen niet weg te denken. Het benodigde materieel is in de regel zwaar en belastend voor de omgeving. Woodstock vloeren heeft in Nederland een methode ontwikkeld waarbij met licht materieel bijzonder de palen kunnen vervangen tegen een aantrekkelijke prijs en een korte productietijd. Deze trillingvrije fundering techniek is in het bijzonder geschikt voor toepassing in de binnenstad voor een fundering tuinhuis.

Ook voor zeer vochtig en natte plekken kan de fundering van schuimbeton uitkomt bieden.

Wat houdt strokenfundering in?

Wat houdt strokenfundering in?

Kortweg kan gesteld worden dat stroken fundering, ofwel fundering op staal, een fundering is die is gebaseerd op het funderen op vaste grond. Hierbij dragen twee stroken de belasting over van het gebouw naar de grond. Op deze wijze wordt een vloer gelijktijdig belast door trek- én drukkrachten: trekspanning wordt door het staal opgevangen en drukspanning wordt opgenomen door het beton. Het heeft dus niks met staal te maken.

Leer de beste technieken, materialen en stappen om ervoor te zorgen dat jouw tuinhuis stevig en stabiel staat, zelfs in de meest uitdagende weersomstandigheden. Volg onze gids en geniet van jarenlang plezier van je tuinhuis zonder zorgen!

Lees over Staal bouw

Schuimbeton vloer als fundering voor de binnenwanden

Gewicht van een tuinhuis

Lengte (CM):           300.00

Breedte (CM):         400.00

Hoogte CM):            236.00

Gewicht (KG):          850.00

Wel een betonplaat over schuimbeton. Voor de druk verdeling

Drukverdeelplaat op schuimbeton is nodig. Wanneer u isolatie schuimbeton wilt plaatsen dient u deze uiteraard te bevestigen op folie. U kunt natuurlijk het schuimbeton “koud” op de vloer leggen maar dan trekt het vocht in de vloer er moet zowel de randen als het midden van de plaat voorzien van folie zodat de schuimbeton plaat niet volzuigt. Voor het bevestigen van tuin (fundering tuinhuis) op schuimbeton is een drukverdeelplaat van beton of cement gebonden nodig.

Onze drukverdeelplaten komen in twee materiaalsoorten, namelijk gips en cement gebonden. De drukverdeelplaten zijn zowel met en zonder ijzeren een diameter van 5 mm, 7 mm en 9 mm te verkrijgen.

Wat is een drukverdeelplaat van beton?

Een drukverdeelplaat van cement is een plaat dat de druk verdeelt over de oppervlakte van de schuimbetonvloer. Deze drukverdeling worden voornamelijk gebruikt om isolatie zoals te beschermen. Omdat de isolatie voornamelijk bestaan uit schuim kan de “plaat” indeuken en scheuren wanneer u deze normaliter belast. Met een drukverdeelplaat wordt de druk evenredig over de oppervlakte van de plaat verdeeld waardoor de isolatieplaat niet beschadigd raakt en beter vast zit.

Hoeveel druk kan de verdeelplaat hebben?

Het aantal kg is afhankelijk van het formaat van de isolatieplaat en gewicht. Wij raden voor een plaat met een afmeting van 120 m x 60 m het gebruik van 10 cm dik drukverdeelplaat aan. U kunt de vuistregel gebruiken dat u ongeveer 1 drukverdeelplaat wilt gebruiken per m2 op isolatie om correct te bouwen.

Hoeveel druk kan schuimbeton aan?

Elke klasse wordt weergegeven door de letter C, gevolgd door de karakteristieke cilinder- en kubusdruksterkte in MPa (megapascal). De gemiddelde druksterkte van beton kan tot 200Mpa bedragen (het gewicht van 400 personenwagens op een kubus van 15cm op 15cm.

Hoe dik moet een betonvloer zijn op schuimbeton?

Hoe dik moet een betonvloer zijn op schuimbeton?

Daar is geen specifiek antwoord op te geven. De dikte van een betonvloer hangt namelijk af van de verwachte druk belasting op de isolatie vloer en de draagkracht van de ondergrond.

Per toepassing verschilt de draagkracht dus en dus ook de aanbevolen dikte van een betonvloer. Een garage die bijna niks weegt zal de betonvloer minder gewicht moeten dragen dan in bijvoorbeeld een woonkamer. De betonvloer in een garage moet dan ook dikker zijn dan een vloer in uw woonkamer.

Het is belangrijk dat u de juiste dikte kiest voor uw betonvloer. Doet u dit niet? Dan kunnen er meer scheuren in uw beton ontstaan. Lees over minimale dikte van schuimbeton.

Lees meer over fundering:

Fundering met schuimbeton
Kruipruimte fundering
Fundering alternatief
Schuur op schuimbeton fundering

 

Wij van Woodstock Vloeren u om de juiste dikte te kiezen voor uw vloer op schuimbeton. Mocht u twijfelen over de dikte van uw betonvloer neem dan gewoon contact op met ons.

We zullen de toepassing van schuimbeton buiten bespreken ook bespreken. We geven alle informatie over dikte van een betonvloer in een woning.

Weet u al welke dikte beton u wilt? Of wilt u de prijs weten van verschillende diktes beton? Wij Berekenen dan binnen 1 minuut.