Schuur op schuimbeton fundering

Vloer van schuimbeton

SCHUUR OP SCHUIMBETON FUNDERING

De makkelijkste manier om een goede fundering voor uw schuur te maken is om eerst voor een schuimbetonvloer te zorgen. Vervolgens bouwt u uw tuinhuis of de schuur hier direct op. Voor de vloer van uw schuur kiest u bijvoorbeeld voor beton- of grindtegels, maar u kunt ook een betonvloer op het schuimbeton laten storten. Een betonvloer is namelijk heel geschikt voor een niet al te grote oppervlakte en zien we dan ook veel bij bouwpakketten of prefabschuren. Het voordeel van deze methode is dat er meteen een vloer in uw schuur ligt.

Wilt u meer weten over schuimbeton? Wij geven op onze speciale kennisbank antwoord op verschillende vragen over schuimbeton. De belangrijkste vraag die we beantwoorden: wat is schuimbeton eigenlijk?

Schuimbeton kennisbank

 

Hoe gaan we te werk? Eerst graven we 20 – 50 centimeter aarde af, en storten dit vol met schuimbeton. Dit hoeven we niet te verdichten, want er bestaat geen gevaar dat het later gaat verzakken. Op deze ondergrond van schuimbeton kunt u vervolgens de woonbetonvloer laten storten. We zorgen ervoor dat er rondom een band wordt gebruik, zodat het woonbeton op zijn plaats blijft.

We letten er ook op dat de vloer enkele centimeters boven het gazon komt te liggen en net iets groter dan de schuur is. Op deze manier loopt er geen water naar binnen en is de druk goed verdeeld. Ook kijken we of de ondergrond goed is. Zo voorkomen we dat er in de toekomst houtrot en wateroverlast in de schuur ontstaat. En uiteraard leggen we de vloer goed waterpas.

U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met het aanleggen van de fundering van de vloer, maar wij raden toch aan om de klus door echte vakmensen uit te laten voeren. Laat u de klus aan ons over weet u zeker dat er later geen problemen met de fundering of de betonvloer gaan ontstaan.

Met onze professionele begeleiding en hoogwaardige materialen, bouw je moeiteloos een duurzame en isolerende basis voor jouw schuur. Bespaar tijd, geld en gedoe – kies voor schuimbeton als ideale oplossing!

Lees meer over fundering:

Fundering tuinhuis maken
Fundering met schuimbeton
Kruipruimte fundering
Fundering alternatief

 

Plaats een reactie