Houten verdiepingsvloer vervangen

Alles wat je moet weten als je de houten verdiepingsvloer gaan vervangen

Alles wat je moet weten als je de houten verdiepingsvloer gaan vervangen

Bij een houten verdiepingsvloer vervangen komt erg veel bij kijken. Houten vloeren kom je vaak tegen in oude woningen met een kruipruimte. Een houten vloer is veel minder makkelijk te onderhouden dan een schuimbetonvloer. Zo kun je te maken krijgen met vocht tussen en onder de goten vloer.

Wie met een oude houten vloer met vochtproblemen te maken krijgt is te merken door doorbuigen, kraken en houtrot.  Als de oude houten vloer beschadigd of aangetast is door bijvoorbeeld houtrot of schimmel, dan kan deze verder breken of inzakken , met alle nare gevolgen van dien.

Het is goed om een beschadigde oude houten vloer te vervangen met een schuimbetonvloer. Als nieuwe ondervloer van schuimbeton gemaakt is kan dan bijvoorbeeld een dekvloer geplaatst worden. Niet onbelangrijk maar welke kosten brengt dit met zich mee? En welke stappen kan je nemen als je een houten vloer gaat vervangen door schuimbeton ? Je leest het allemaal hier op onze website.

Oude houten verdiepingsvloer beter niet behouden maar vervangen

Echt houten vloeren zijn schitterend om te zien. In veel oudere woningen vind je vaak parket of plankenvloer met daaronder een houten balkenvloer. Als je een huis wilt kopen met een houten vloer, laat dan altijd de oude houten vloer controleren. De oude houten balkenvloer kunnen namelijk in slechte staat verkeren.

Als de begane grondvloer gemaakt is van houten balken en de kruipruimte is vochtig of slecht geventileerd, dan is het vaak zeker dat optrekkend vocht zorgen voor problemen. Houten balken kunnen door vocht gaan schimmelen of aangetast worden door houtrot. In dat geval moet de houten vloer vervangen worden door bijvoorbeeld een schuimbetonvloer.

Houten vloeren kunnen ook normaal kraken of koud aanvoelen omdat ze slecht geïsoleerd zijn.

Een rottende houten vloer is ook eigenlijk maar een keuze slopen van de vloer. Een rottende houten vloer, bijvoorbeeld op de begane grond van je woning, herken je vooral aan de verkleuring. Als je zwarte of donkerbruine plekken op het hout ziet, dan zit er vocht in de vloer. Door houtrot worden vloerdelen zacht en kunnen zelfs zakken. Zie je schimmel of slakken dan moet echt de vloer eruit.

Op de plek waar de vloer op de fundering rust, staat veel spanning. Als deze spanning te groot wordt, bijvoorbeeld bij een verbouwing, dan kunnen er horizontale en/of verticale scheuren ontstaan. Door schuimbeton kan de fundering nier breken.

Buiging. Dit spreekt voor zich. Als vloer ouder wordt, kunnen ze zo ver doorbuigen dat ze plotseling breken. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je de ene kant zwaar belast met schuimbeton geen last. Houd bij verbouwingen dus altijd goed rekening met de draagkracht van de ondervloer.

Houten verdiepingsvloer vervangen door schuimbeton

Houten verdiepingsvloer vervangen door schuimbeton

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Bij houtrot is het belangrijk om zo snel mogelijk het hout weg te halen om meer schade te ver komen. Ben je er op tijd bij, dan hoef je maar een klein gedeelte van de vloer te vervangen maar beter is om het helemaal te doen. Het is ook belangrijk om de oorzaak van het houtrot op te sporen en aan te pakken. Vaak is het vocht.

Hoe kan de houten vloer het schuimbeton vervangen? Een gezonde vloer is een droge vloer en schuimbeton kan best wat gewicht dragen. Dat wordt allemaal anders als de houten vloer beschadigd is door houtrot.

Vloerenverwarming op schuimbeton

Vloerenverwarming op schuimbeton

Ontdek de voordelen van vloerverwarming op schuimbeton. Verhoog het comfort in je woning en bespaar op energiekosten. Schuimbeton zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en biedt uitstekende isolatie-eigenschappen. Ontdek nu hoe vloerverwarming op schuimbeton jouw huis naar een hoger niveau tilt!

De meest voorkomende oplossing is vloerverwarming op schuimbeton bij het vervangen van een houten vloer. Dan gebruik je schuimbeton als isolatie en de nieuwe ondervloer wordt lekker warm.

De pvc-vloer doet het ook goed op wordt door de schuimbeton vloer met vloerverwarming.

Een schuimbetonvloer is beter dan een balken/broodjesvloer. In het werk gestorte schuimbeton vloer op een zandpakket altijd op folie. Als deze ondervloer gelegd zijn, kun je er de nieuwe vloerverwarming er op leggen.

Houten verdiepingsvloer vervangen kosten

Vraag een prijs bij ons op kantoor. Een houten vloer vervangen door een schuimbetonvloer kost echt wel tussen de €150 en €250 per m2. De prijs is vooral afhankelijk van het oppervlak en de staat van vloer. Hoe groter de vloer is, hoe lager de prijs per m2. De prijs hangt ook af van welke nieuwe vloer je gaat leggen. Een gietvloer is duurder dan PVC. Mogelijke nieuwe vloeren kun je later ook vervangen door PVC.

Hoe vervang je een houten vloer? Betonstorten op houten verdiepingsvloer

Als de houten vloer wordt vervangen door een gat te maken om te kijken, dan gebeuren er een aantal stappen. We beschrijven deze stappen hieronder.

Sloop van de oude vloer. Hierbij worden de oude houten vloerdelen doorgezaagd en helemaal verwijderd. Als de vloer te ondiep is, wordt deze verder uitgegraven of er wordt gebruik gemaakt van een geïsoleerde noppen plaat.

Controle en eventuele vervanging van leidingen en/of riolering is nodig. Maak de oude ventilatie dicht als dat nodig is.

Leg de folie voor de schuimbetonvloer aan. Overleg met Woodstock vloeren of fundering geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan een goed verdichte zandlaag.

Fundeer de binnenmuren of de vloer apart.

Isoleer ook de ondervloer en plaats extra isolatie tegen de wanden. Dit voorkomt warmte lek. Bij eventuele verzakkingen de muren geen probleem voor schuimbeton.

Breng goed en de juiste folie aan. Zo kan het vocht/water niet weglopen bij het storten van het schuimbeton

Leg de leidingen in de vloer vast. Als het nodig is, leg dan de leidingen aan voor elektra, water aan- en afvoer, cv en/of gas, internet en doe er mantelbuizen omheen om lekkage tijdens en na het schuimbeton storten te voorkomen.

Maak bij een grote vloer aparte vakken. Bij meerdere lagen schuimbeton storten kun je zo iedere keer een vak volstorten. Breng overal zelfde hoogte aan zodat scheuren in de vloer zoveel mogelijk voorkomen worden.

Stort het schuimbeton, maak het schuimbeton vlak en breng de afwerkvloer aan.

Verhoog de waarde en comfort van je huis met een vernieuwde vloer. Lees nu meer!

1 gedachte over “Houten verdiepingsvloer vervangen”

Reacties zijn gesloten.