Koeman Berkhout betonpomp

Schaalvergroting voor Faber Betonpompen

Koeman Berkhout heeft per 1 november jl. haar divisie betonpompen verkocht aan Faber Creil/Zoeterwoude. Martijn Koeman, eigenaar van Koeman Betonpompen kreeg de garantie dat de twaalf medewerkers allemaal werk vinden bij Faber Betonpompen.

HUUR SNEL EEN BETONPOMP waar nu EEN BETONPOMP WEST FRIESLAND

Piet Koeman, vader van de huidige eigenaar Martijn Koeman, startte in 1972 met de verhuur van hijskranen. Nauwelijks één jaar later kocht hij zijn eerste betonpomp. “De hedendaagse bouw vraagt steeds meer om specialisatie. En omdat de omvang van ons bedrijf het steeds moeilijker maakt de energie te verdelen over twee disciplines, heb ik na lang wikken en wegen besloten de betonpompen te verkopen. Richard Faber, eigenaar van Faber Betonpompen, ken ik al jaren onder andere via de branchevereniging BBB. De goede relatie met hem gaf mij het vertrouwen dat bij een overname het personeel in goede handen is. Het was voor mij een absolute voorwaarde dat zij hun werk behouden”, aldus Martijn Koeman. Naast de twaalf personeelsleden, die hoofdzakelijk worden in gezet op projecten in Noord-Holland, gaat het om de overname van dertien  betonpompen.

Specialisatie in hijskranen
Koeman Berkhout gaat zich volledig richten op de verhuur van hijskranen. Het bedrijf beschikt over zeven mobiele torenkranen, vier mobiele telekranen en twee vrachtwagens met autolaadkraan. Over mogelijke uitbreiding zegt Martijn Koeman: “Ik heb wel ideeën maar nog geen concrete plannen. De kans is aanwezig dat we ons machinepark in de toekomst verder uitbreiden, qua regio doen we dat zeker niet. Wij zijn een echt Noord-Hollands bedrijf en we blijven “nuchtere West-Friese jongens”, aldus Martijn Koeman.

Schaalvergroting
Richard Faber, directeur/eigenaar van Faber Betonpompen over de overname: Om goed te kunnen inspelen op de snel veranderende vraag van het optimaal en flexibel kunnen verhuren van Betonpompen, zijn wij ervan overtuigd dat wij door deze overname nog beter zijn voorbereid op de toekomst. Met meer machines denken we vooral onze capaciteit beter te kunnen benutten. Dit is toch een markt waar het gaat om veel capaciteit, snel en vooral ‘last minute’ handelen. Ik geloof in schaalvergroting, waardoor we op meerdere fronten een hogere efficiency bereiken.

In goede harmonie onderhandeld
 “We hebben in goede harmonie onderhandeld. Het bedrijf stond niet in de etalage, maar we zijn wel twee bedrijven die dezelfde familiecultuur hanteren,” aldus Richard Faber.

Uitgelichte afbeelding: Het betonstorten van 2000m2 voor de vloer van de parkeergarage project Valley in Amsterdam was de doop van de samenwerking met links de betonpomp van Faber en rechts de kleuren van Koeman Berkhout.

Koeman Berkhout betonpomp voor schuimbeton.