Nieuw schuimbeton

 

Schuimbetonvloer

Nieuw Schuimbeton is een renovatie-vloer-concept met schuimbeton en wordt toegepast in panden/woningen waar eerst een houten constructievloer heeft gezeten. Vroeger werden vloeren vaak gemaakt van hout, waaronder vaak een ruimte van ongeveer 50 tot 70 cm zit. Als de houten vloer verrot is,  is het nodig om deze te verwijderen. In dat geval is de Schuimbetonvloer een prima oplossing! De Schuimbetonvloer wordt opgebouwd in 2 lagen. Als eerst wordt de ruimte opgevuld met schuimbetin isolatie onder het uiteindelijke peil van de onderkant woonbetonvloer. Vervolgens komt over de schuimbetonvloer indien gewenst de vloerverwarming. Daarna komt over de vloerverwarming en betonijzer. Ten slotte komt er een 7 cm dikke mooie Woonbetonvloer over heen.

Dankzij de flexibele samenstelling, zal een constructie van schuimbeton nooit instorten. Echter is schuimbeton niet geschikt als een op zichzelf staande fundering, het geldt altijd als toevoeging of ondersteuning aan een geheel. Kijk ook op schuimbeton fundering voor meer informatie.

Offerte, richtprijs of meer informatie Schuimbeton

Wilt u meer weten over onze dienstverlening schuimbetonvloer? De werkwijze? Andere betonproducten? Neem dan contact met ons op.

Wat is een schuimbeton vloer?

De schuimbetonvloer is een renovatie-vloer-concept en wordt toegepast in panden/woningen waar eerst een houten constructievloer heeft gezeten. Vroeger werden vloeren vaak gemaakt van hout, waaronder vaak een ruimte van ongeveer 50 tot 70 cm zit. Als de houten vloer verrot is,  is het nodig om deze te verwijderen. In dat geval is de Schuimbetonvloer een prima oplossing! De schuimbetonvloer wordt opgebouwd in 2 lagen. Als eerst wordt de ruimte opgevuld met schuimisolatie van Isopact onder het uiteindelijke peil van de onderkant. Vervolgens komt over de schuimbetonvloer indien gewenst de vloerverwarming. Daarna komt over de vloerverwarming betonijzer. Ten slotte komt er een 7 cm dikke Woonbetonvloer over heen.

Dankzij de flexibele samenstelling, zal een constructie van schuimbeton nooit instorten. Echter is schuimbeton niet geschikt als een op zichzelf staande fundering, het geldt altijd als toevoeging of ondersteuning aan een geheel.

Renovatie oude beton vloer met schuimbeton

Een ander voorbeeld van de stabiliteitseigenschappen van schuimbeton is die bij een evenwichtsconstructie op terreinen en wegen. Schuimbeton biedt met het lage gewicht een prima aanvulling op plaatsen met een lage draagkracht. Daar waar eerder al scheuren zijn ontstaan in het wegdek, maar waar niet zo 1-2-3 het gehele wegdek kan worden vervangen, daar is schuimbeton ook weer de oplosser in dit geheel. De toevoeging van schuimbeton maakt, dat er voor langere tijd geen zettingen van het asfalt meer zullen voorkomen.

Duurzame eigenschappen Betonvloer

Schuimbeton is duurzaam en wordt daarom als zeer aantrekkelijk gezien in de diverse soorten bouwkundige toepassingen. Schuimbeton voldoet aan veel eisen volgens milieu- en gezondheidsvoorschriften van de toekomst. Zo is schuimbeton niet giftig en – vakkundig gezien – eenvoudig te maken. Ook is schuimbeton volledig recyclebaar.

Zeer voordelig schuim beton onder de betonvloer

Schuimbeton is zowel voordelig in gebruik als in het verbruik. Al zult u er zo op het eerste gezicht niet veel van merken, want u ziet als ‘gebruiker’ over het algemeen nooit de blote betonvloer. Omdat er bij andere isolatiematerialen zoals glaswol, PUR (polyurethaan), argex en polystyreenkorrels toch meerdere materieelsoorten benodigd zijn om het aan te brengen, maar ook om alles te fabriceren, kost het om die redenen al meer dan schuimbeton.
Schuim beton bestaat uit stoffen die vrijwel overal te koop zijn en soms zelfs direct aanwezig, zoals water. Zand is op te slaan bij het eigen (bedrijfs)erf. Daarnaast is er in principe alleen nog cementmortel en schuimmiddel nodig. Alles bij elkaar opgeteld is dit nog altijd minder kostbaar dan eerder genoemde isolatiematerialen.

Het aanmaken van schuimbeton

Het mengsel voor nieuw schuimbeton wordt gemaakt door middel van een speciale betonpomp. Deze pomp zorgt voor een zeer nauwkeurige dosering aan mengstoffen, om uiteindelijk de gewenste dikte aan schuimbeton te verkrijgen.

De slang, waardoor het nieuw schuimbeton de pomp uitstroomt, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het schuimbeton. Alle holten en moeilijk bereikbare kieren en geulen worden tot het gewenste niveau gevuld. Voor het aanbrengen van schuimbeton is vakmanschap benodigd. Na de gelijkmatige verdeling met de schuimbetonpomp, wordt het geheel met speciaal materiaal handmatig geëgaliseerd.

Wat kost schuimbeton?

Benieuwd naar de prijs van een schuimbetonvloer? Laat je direct informeren!

Hoewel het laten aanleggen van nieuw schuimbeton wellicht kostbaar lijkt, is het tegendeel waar. Omdat een (schuim)betonvloer als ondergrond fungeert en vaak ook nog als bovenlaag op een bestaande ondervloer, hoeft dit helemaal niet veel te kosten. Bovendien heeft schuimbeton met zijn isolerende eigenschappen een dubbele functie als ondervloer, waardoor extra isoleren niet meer nodig is en u dus kosten bespaart.

Vervolgens is het goed om u eens te verdiepen in de vele moderne technieken, die mogelijk zijn om bovenop een schuimbetonvloer aan te brengen. Zo is er printbeton, beter bekend als Deco-Crete. Maar er zijn natuurlijk ook voldoende mogelijkheden in het gebruik van tegelvloeren of bekleding. Dankzij de flexibiliteit van schuimbeton is het aanleggen van vloerverwarming zeer gemakkelijk. U heeft dan in principe alleen nog een (dunne) boven vloer nodig.

Mocht u nog andere vragen hebben, stel deze gerust via het online contactformulier. Of vraag direct een schuimbeton offerte aan.

Wat zijn EPS isolatieplaten?

EPS is een veelzijdig isolatiemateriaal dat door zijn goede isolerende eigenschappen en aantrekkelijke kostprijs zeer veel toegepast wordt in allerlei bouw- en isolatieprojecten. EPS isolatieplaten zijn licht, makkelijk hanteerbaar en veilig in gebruik.

Wat moet er onder schuimbeton?

Waarvan zijn Tempex isolatieplaten gemaakt?

EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’. Het wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd. EPS isolatieplaten worden gemaakt van polystyreenkorrels die in een mal onder verhitting gaan uitzetten (expanderen) en aan elkaar kleven. Tijdens dit expansieproces worden er veel luchtbelletjes in de EPS parels gevormd, waardoor EPS een zeer grote hoeveelheid stilstaande lucht bevat. 98% van het volume van EPS platen bestaat uit lucht. Daarom is dit isolatiemateriaal erg licht en heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Stilstaande lucht is namelijk een goede isolator. Om een complete isolatieplaat EPS te maken is er slechts 2% grondstof nodig. Hierdoor kunnen de materiaalkosten tot een minimum worden beperkt en is EPS niet duur.

Waar wordt tempex EPS isolatie toegepast?

EPS is geschikt voor veel doeleinden. De EPS platen kunnen gebruikt worden voor isolatie van vloeren, muren en daken. EPS isolatieplaten zijn zowel leverbaar met als zonder tand en groef. Het voordeel van het tand- en groefsysteem is dat de isolatie beter naadloos afgewerkt kan worden, waardoor koudebruggen vermeden kunnen worden. De losse EPS parels (korrels) zijn zeer goed geschikt om gebruikt te worden als isolator in spouwmuren.

Op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van isolatiewerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig.

Voordelen van Tempex EPS isolatieplaten

• Goedkoop
• Ongevoelig voor vocht
• Makkelijk en veilig te hanteren en verwerken (licht materiaal, laat zich eenvoudig snijden of zagen)
• Hoge isolatiewaarde: 030 – 0.040 W/mK (EPS veroudert niet of nauwelijks en heeft een blijvende isolatiewaarde!)
• Rotvrij, schimmelvrij
• Drukvast, beloopbaar
• Brandveilig

Heeft u vragen over schuimbeton?