Vlinderen van de betonvloer

Betonvloer vlinderen

Wanneer een betonvloer is gestort wordt deze vloer door ons afgewerkt. Deze monolithische afwerking van de vloer wordt vlinderen genoemd. Heeft u vragen? Vraag - hier informatie.

Voorbereiding vlinderen

Na het storten van de betonvloer gaan wij beginnen met het voorbereiden van het monolithisch afwerken van de betonvloer. Op het moment dat de betonvloer voldoende is gehard wordt er begonnen met schuren. Wordt de betonvloer gebruikt door intensief verkeer? Dan wordt de betonvloer ingestrooid waardoor de uiteindelijke toplaag van de vloer extra hard wordt.

Het strooimateriaal is een combinatie van heel fijn grind gemengd met cement. Als de vloer is ingestrooid, word het strooimateriaal in de toplaag geschuurd, en daarna nog een keer nageschuurd.

Als de betonvloer daarna mooi is opgestijft kan er begonnen worden met het dicht vlinderen van de betonvloer. Dit vlinderen kan op verschillende manieren gedaan worden. De ene vloer zal glad moeten worden gevlinderd, bijvoorbeeld betonvloeren bedoeld voor industrie en bedrijfshallen.

Doorgaans worden betonvloeren in de agrarische sector, zoals deelvloeren, melkputten, box dekken in verband met uitglijden alleen geschuurd. Als de vloer klaar is word de vloer na behandeld met curing compound om uitdroging tegen te gaan.

Betonvloeren monolitisch afwerken met een verhard, dicht, stofarm en duurzaam glad oppervlak

Met deze manier van afwerken van uw betonvloer kan een dicht en duurzaam glad oppervlak worden verkregen. Bij het vlinderen wordt na het storten en verdichten het oppervlak met stalen spanen afgewerkt. Er hoeft dus geen extra afwerklaag of dekvloer te worden toegepast. De betonvloer en het oppervlak vormen zo één geheel.

Verwerking
Het afwerken kan beginnen op het moment dat de beton specie voldoende is opgesteven. De specie moet de afwerkmachine kunnen dragen én nog voldoende bewerkbaar zijn om het oppervlak te kunnen spanen. De keuze van het tijdstip om met het afwerken te beginnen, is van groot belang. Natuurlijk om de afwerkploeg niet onnodig te laten wachten, maar óók om een gelijkmatige kwaliteit over het gehele vloeroppervlak te krijgen.

Vlinderen van de betonvloer Vlinderen van de betonvloer

Wij beschikken over flexibel inzetbaar groot en klein materieel. Hierdoor kunnen wij, bij bedrijven en particulieren, op 95% van alle locaties betonvloeren leveren!

Op deze website ziet u een overzicht van onze dienstverleningen en bijbehorende foto impressies. Tevens kunt u voor informatie of een offerte via deze website contact met ons opnemen.

Plaats een reactie