De schuimbetonvloer luidt langzaam maar zeker het einde van de zandcementvloer in. Dit heeft niet alleen te maken met de eigenschappen van de zandcementvloer zelf, maar ook met de manier waarop zandcement wordt aangebracht en de prijs ervan.
Zandcement: zwaar en duur? NIEUW! KIJK NU OP DE ZANDCEMENTGIETVLOER Die droog erg snel!
Een zandcementvloer doet dienst als dekvloer. Een dekvloer moet altijd nog worden afgewerkt met een eindvloer, en is dus geen woonvloer. Door de komst van de schuimbetonvloer, een combinatie van een isolatielaag van schuimbeton met een dekvloer van anhydriet of woonbeton, zal de zandcementvloer steeds minder gebruikt worden. Waarom?
In de eerste plaats is het leggen van zandcementvloeren is fysiek heel zwaar. Zo zwaar dat de arbeidsinspectie liever niet heeft dat zandcement gebruikt wordt. Zeker niet als er een alternatief is dat minder zwaar is om aan te leggen. En dat alternatief is anhydriet en woonbeton zeker. Waar zandcement erin 'gesmeerd' moet worden, kunnen anhydriet en woonbeton 'gegoten' worden via slangen. Een stuk minder zwaar werk. Daarnaast gaat het leggen van anhydriet en woonbeton ook een stuk sneller. En dat merkt u in de kosten.
De schuimbetonvloer
Bij de aanschaf van de schuimbetonvloer heeft u de keuze uit twee opties. Als isolatielaag gebruiken we natuurlijk altijd schuimbeton, maar wat er op het schuimbeton komt is afhankelijk van welke eindvloer u wilt. Gaat u voor een woonbetonvloer dan gieten we die direct over het schuimbeton heen (eventueel met vloerverwarming). Wilt u liever een andere eindvloer (parket, laminaat, PVC, tegels, tapijt) dan gieten we over het schuimbeton een laag van anhydriet (eventueel met vloerverwarming). Op het anhydriet kunt u dan vervolgens een eindvloer naar keuze leggen.
Zandcement in vochtige ruimtes
Ondanks alle nadelen van zandcement, is er een plek waar zandcement nog steeds het beste tot zijn recht komt: de badkamer. In vochtige ruimtes is zandcement namelijk nog altijd de beste optie. Dit komt omdat anhydriet en woonbeton niet heel goed tegen vocht kunnen. En zandcement kan dit wel.
Meer informatie
Heeft u vragen over de schuimbetonvloer, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan ons contactformulier in. U kunt ook altijd een afspraak maken om een kijkje te nemen in onze showroom in Obdam.
Woodstock gietvloer is een vloer zonder naden. Hij werd vroeger veel gebruikt in winkel- en bedrijfspanden, maar is tegenwoordig ook een populaire vloer in woningen. De vloer past perfect in een modern, strak en industrieel interieur. Wij leveren meerdere soorten gietvloeren: de cementgebonden gietvloer of een polyurethaan gietvloer (ook wel PU-vloer), epoxyvloer gietvloer. We brengen de vloer soms in verschillende lagen op een geisoleerde ondervloer aan en werken hem dan af met een lak of coating voor de slijt vastheid.
Bij zowel epoxy als PU en cementgebonden moet u er rekening mee houden dat het even duurt voordat de gietvloer gebruiksklaar is. Omze gietvloeren bestaan moeten soms uit meerdere lagen opgebouwd worden, en omdat elke laag moet drogen duurt het even voordat de hele vloer erin ligt. Maar het resultaat is het wachten zeker meer dan waard. dan heeft U hebt een prachtige vlakke, strakke en naadloze vloer.
Kijk ook op egaline vloer en op de Zandcementgietvloer die sneller droog is dan de anhydrietvloer, en onze gietvloer verkort zo u bouw proces.