Vloerverwarming aanleggen

Pomploze verdeler vloerverwarming

vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming is tegenwoordig een hele goede en tevens ook de meest gekozen soort verwarming. Doordat u op een lage temperatuur werkt, heeft u ook een laag energieverbruik, waardoor u flink kunt besparen in de kosten.

Als de dikte van de schuimbetonvloer minder is dan 40 cm, word er een geïsoleerde noppenplaat gebruikt.

Tegenwoordig wordt er bij het leggen van vloerverwarming gebruik gemaakt van een pomploze verdeler. Deze pomploze verdeler is speciaal voor de warmtepomp zodat de warmtepomp er gemakkelijk tussenuit gehaald kan worden en de aansluiting waar de losse pompen op zitten worden dan met koppelingen aan de slangen bevestigd. Deze slangen leiden naar de warmtepomp zodat er een goede overdracht vanuit de warmtepomp naar de vloerverwarming plaats vindt.

Anhydrietvloer

angidrietvloer

Na het leggen van de vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van een dekvloer. Een dekvloer kan een anhydrietvloer of een zandcementvloer zijn.

Een anhydrietvloer straalt de warmte heel snel uit. Dit komt doordat anhydriet een gietvloer is die heel nauw om de verwarmingspijpen heen zitten. Mocht de woning niet goed geïsoleerd zijn, dan raden wij u aan om een vloer te gebruiken die snel zijn warmte afgeeft zodat de temperatuur overdag op 20 graden kan staan en u ’s nachts de temperatuur op 14 graden kunt zetten.

Mocht de woning wel goed geïsoleerd zijn, kunt u ook kiezen voor een ander soort dekvloer. Een normale dekvloer straalt doormiddel van vloerverwarming ook goed de warmte uit.

Vloerverwarming kosten