Schuimbeton op zand

Schuimbetonvloer nooit storten op zand zonder folie

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Heb je genoeg van de oude doorzakken houten vloer van hout? Wil je eindelijk eens een stevige geïsoleerde vloer in de woonkamer met vloerverwarming?

Dan is schuimbeton een goede optie. Schuimbeton is een zeer stevige substantie en heeft ook als isolatiemateriaal vele voordelen.

Belangrijk om te weten is dat schuimbeton nooit direct op zand gestort mag worden. Dit heeft te maken met de chemische reactie die het cement aangaat met water en zand. Het klinkt tegenstrijdig maar wanneer het water door het zand opgezogen wordt uit de vloeispecie, zal het schuimbeton nooit hard worden. Zand zuigt het vocht uit het schuimbeton waardoor het beton krimp kan vertonen. Gebruik dus altijd een plasticfolie als ondergrond. Schuimbeton storten op zand dus nooit doen!

Wat heb ik nodig om schuimbeton goed te storten?

Schuimbeton of broodjes vloer

Wanneer een schuimbetonvloer gestort moet worden is het handig om van tevoren te weten wat je allemaal nodig hebt.

Allereerst is het belangrijk dat je precies weet hoe dik de schuimvloer moet worden en voor welk doel de vloer gestort wordt. Vloeren kunnen zonder fundering worden gestort. Echter, de zwaardere bouwwerken moeten op een fundering laag gestort worden van beton. Beten is van zichzelf al zwaar.

Bij schuimbeton storten op zand zijn in de meeste gevallen de volgende materialen nodig: laser, folie en schuimbeton pomp.

Hoe dik moet schuimbeton zijn?

Hoe beter je vloer gaat isoleren, des te hoger zal de energiebesparing zijn. Hou dus goed. In de gaten dat een dikkere isolatielaag van schuimbeton je ook meer voordeel zal geven naar de toekomst toe,  denk daarbij aan hoger energie label.

Om van subsidie te kunnen genieten moet de factuur van de isolatie maximaal 1 jaar oud zijn bij aanvraag. Dus isolatie van de kruipruimte die je laat uitvoeren moeten momenteel een minimale RD-waarde bevatten van 3,5 m²K/W. Je krijgt dan 11 euro per m² als je het schuimbeton door een vakman laat plaatsen.

Om aanspraak te maken op subsidie moet je een RD-waarde halen van minimum 3,5 m²K/W. De dikte van het speelt hier een rol, maar ook de lambda waarde is belangrijk.

Schuimbeton moet bijvoorbeeld minstens 35 tot 50 cm dik nemen om aan de minimum RD-waarde te komen. Terwijl dat bij PUR platen maar een dikte van 5 tot 15 cm nodig is.

Aangezien bij PUR een lagere lambdawaarde aanwezig is heb je dus ook een dunnere laag nodig.