Bodemdaling Almere

Bodemdaling Almere

Er is steeds meer Bodemdaling in Almere, maar wat kan u er tegen doen?

Wat zijn de oorzaken van Bodemdaling?

Op deze pagina gaan we deze onderwerpen behandelen. meer informatie over straatwerk verzakt

Wat zijn de oorzaken van Bodemdaling?

Er zijn oorzaken van verzakkingen. Kleine steentjes verzakken eerder dan een groot formaat tegel, omdat de steen verzakt door het verzakken van de grond. Kleine stenen liggen op kleine delen grond en zakken dus sneller naar beneden. De grote tegels worden echter omhoog gehouden door delen grond die nog niet verzakt zijn. Verschillende oorzaken van verzakt straatwerk zijn:

  • Grond niet goed ingeklonken. Bij het inklinken van grond haalt u zo veel mogelijk grondwater weg, zodat u grondwaterpeil dat steeds stijgt en zakt kunt voorkomen.
  • Mollengangen. Wanneer u mollen in of rondom uw tuin heeft, kunnen zij de grond onder uw tegels vandaan graven, waardoor ze wegzakken.
  • Gezakt grondwaterpeil. Omdat het een tijd geregend heeft, zit er veel water in de grond. Wanneer dit naar beneden zakt, verplaatst er een deel van de grond. Wanneer dit vaker gebeurt, kan uw straatwerk mee gaan zakken.
  • Slappe ondergrond of bodemdaling bij voorbeeld bij veengrond
  • Onstabiele ondergrond zakt in na vorst
  • Regenwater spoelt het zand weg
  • Zand spoelt onder de fundering
  • Te zware belasting waardoor spoorvorming
  • Zandbed is te dun
  • Zandbed of cunet draineert niet voldoende

Wat kunt u tegen bodemdaling doen?

Als u zelf last heeft van bodemdaling adviseren wij om met ons contact op te nemen. Wij zijn gespecialiseerd in printbeton, maar wat is printbeton en waarom adviseren wij dit?

Printbeton is in feite een betonnen dekvloer die eruit ziet als hout, natuursteen, parket, kasseien. Dit patroon wordt als het ware op het beton ‘geprint’. Deze techniek vindt haar oorsprong in Amerika en vindt nu ook steeds meer ingang in Europa.

Op het gestorte beton wordt een kunststof stempelmat geplaatst die voorzien is van een bepaald patroon. Wanneer de betonvloer hard is, kan een kleurstof worden aangebracht in de toplaag van het beton. Daarna brengt men kunststof stempelmatten met een patroon aan op het beton. Deze worden aangedrukt, waarna de vloer enkele dagen moet uitharden. Printbeton is uitstekend te combineren met schuimbeton. Door eerst een laag schuimbeton aan te brengen ontstaat er een goede fundering voor het printbeton, dat daardoor niet meer snel verder kan verzakken. als printbeton toch verzakt dan kan schuimbeton de vloer weer "liften" hoe werkt dat "liften betonvloer"

Bodemdaling Almere
Bodemdaling Almere
Bodemdaling Almere
Bodemdaling Almere

Mocht u last hebben van verzakt straatwerk neem dan printbeton, wij zijn zeer actief in Almere.

U kunt met ons contact opnemen via onze contactpagina.