Eps-platen

EPS-platen gebruiken op schuimbeton

Is het verstandig om met EPS meer te isoleren (RC-waarde verhoging) dan de minimale EPS van 3.5 Rc bouwbesluit?

Regelmatig krijgt Woodstock Vloeren de vraag of je het verhogen van de Rc-waarden) t.o.v. de isolatiewaarde uit het schuimbeton een betere keuze is?

Omdat Woodstock Vloeren hier een goed antwoord op geeft op onze website, bespreken wij in dit altijd goed door met de klant.

– Uit welke onderdelen bestaat en combinatie vloer van EPS-platen en schuimbeton?
– Er bestaat ook een energieprestatie van de combinatie en wat kan je nog meer voor het verhogen van de Rc-waarde schuimbeton?
– Wat is het effect van het verhogen van de Rc-waarde met EPS-platen?
– Is het verhogen van de Rc-waarde een juiste een zeer goed investering voor u?

Lees verder en vraag een goed advies van Woodstock Vloeren aan!

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Energieprestatie-eisen bij verbouw en renovatie

De minimale Rc-waarde subsidie is 3.5 dat is opgenomen in het bouwbesluit maar meer is beter.
Het bouwbesluit stelt voor nieuwbouw maar ook voor de renovatie waar onder schuimbeton de norm.

– Vloeren Rc waarde min. 3,5
– Gevels Rc waarde min. 4,5
– Daken Rc waarde min. 6,3

Energieprestatie maakt het verhogen van de RS-waarde interessant

De energie verhoging prestatie bestaat uit EPS-platen en uit de volgende onderdelen:
– Vloerverwarming
– Koeling in plaats van warmte comfort
– De juiste ventilatie

EPS-platen gebruiken op schuimbeton

Hoe Rc-waarde verhogen?

Het verhogen van de isolatiewaarde met EPS zorgt ervoor dat er minder verliezen zijn. Ook zorgt het ervoor dat het gebouw minder warmte hoeft te produceren voor een goed en normaal comfort (onderdeel vloerverwarming ). Transmissieverliezen bestaan onder andere uit de Rc-waarde van de overbreng constructies, de Rc waard geeft aan norm aan. Bijvoorbeeld beglazing en de kozijnen kunnen, de detaillering ( koudebruggen),  ventilatieverliezen zijn de grootste boosdoener

Een goede kier afdichting is bijvoorbeeld zeer cruciaal ook wel infiltratiewaarde genoemd voor de werking van de warmteoverdracht isolatie. Indien u geen goede afdichting heeft of koudebrug, “lekt” er meer warmte uit uw isolatie schil als het opleverde. Dus treedt er meer warmteverlies op. Dan heeft het geen zin.

Niet alleen de verliezen, maar ook de helle opbouw schuimbeton met EPS hebben invloed op het onderdeel verwarming pand. Het rendement van de vloerverwarming beïnvloedt ook het totale fossiele brandstofgebruik dat nodig is om te verwarmen. Dit betekent dat u minder energie nodig heeft voor een vloerverwarming met een laag rendement dan voor een verwarmingssysteem met een hoog rendement.

Dus niet alleen schuimbeton met EPS platen heb invloed op Rc-waarden maar alles is van invloed op het verwarmen van de woning.

In de berekening is dit duidelijk opgesplitst. Kijkt overal naar de totale energiebehoefte in kWh/m² voor verwarming. waar verliezen een invloed hebben. Kijkt naar het totale energie gebruik dat u nodig heeft om aan de behoefte te voldoen.

 

Het effect van het verhogen van de RS-waarden met EPS op schuimbeton

Bouwbesluit op de EPS en een beng- berekening

De minimale eisen bouwbesluit zijn een uitgangspunt waar u wat mee kan, maar wat gebeurt er nu als we deze waarden gaan verhogen?

Voor onderzoek zullen we drie varianten vergelijken: In variant 1 cm EPS zijn de RC-waarde gelijk aan de minimale eisen van het bouwbesluit, variant 2 3 cm. EPC en 5 cm EPS is algemeen geaccepteerd als zijnde de beste kwaliteit en variant 5 zijn de “uitgangspunten” van goed isoleren met EPS-platen op schuimbeton.

  • – Tempex EPS platen type 100 SE drukvat
  • – Dikte isolatiewaarde van EPS platen
  • – 20 mm EPS-plaat heeft een Rc 0,55
  • – 40 mm EPS-plaat heeft een Rc 1,10
  • – 50 mm EPS-plaat heeft een Rc 1,35
  • – 60 mm EPS-plaat heeft Rc van 1,65
  • – 80 mm EPS-plaat heeft Rc 2,20
  • – 100 mm EPS-plaat heeft Rc 2,75

 

Nu komt het verhaal welke EPS-platen kan u het beste gebruiken op schuimbeton. De dikte van schuimbeton is meestal tus de 20 en 50 cm als de dikte 50 cm of meer is dan hoeft u zich geen zorgen te maken over subsidie en de isolatiewaarde. Als de dikte minder wordt wel. Door de reken module te gebruiken kan u heel makkelijk de berekening maken.

RS waarden met EPS

Wat erg belangrijk is voor subsidieaanvraag bodemisolatie en vloerisolatie is?

Bent u eigenaar van een koopwoning en wilt u investeren in vloer- of bodemisolatie? Dan is het goed om te weten dat er een subsidieprogramma bestaat voor woningeigenaren: de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Met deze subsidie kunt u investeringen in energiebesparende maatregelen, zoals vloer- en bodemisolatie, financieel ondersteunen.

Op volgende link te klikken leest u wat er belangrijk is bij het aanvragen van de ISDE subsidie.

Subsidieaanvraag voor isolatie