Anhydrietgebonden dekvloer

Een Anhydrietgebonden Dekvloervloer wordt ook wel hoog rendementvloer genoemd. Het is een gipsgebonden dekvloer die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegenstelling tot een zandcement dekvloer niet gesmeerd, maar gevloeid. Door optimaal materiaalgebruik en gunstige sterkte-eigenschappen wordt er met een dekvloer van anhydriet een dunne dekvloer gemaakt (3-6 cm i.p.v. 5-8 cm zoals bij een zand/cementvloer), met minder materiaal, minder transport en minder arbeid tot gevolg. Bovendien omsluit een dekvloer van anhydriet de vloerverwarmingsleidingen geheel, met als voordeel energiebesparing en een verhoging van wooncomfort. Daarnaast is de kleur van de vloer meestal niet grijs maar heeft eerder een melkkleur.

Een dekvloer van anhydriet is geen afgewerkte topvloer, maar een ondervloer die zeer goed geschikt is voor afwerking met traditionele vormen van vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, PVC, parket of vloertegels. Indien u een eindvloer op de anhydriet dekvloer verlijmd, maak dan uitsluitend gebruik van gipsgebonden producten en geen cementgebonden producten

Anhydrietgebonden Dekvloer


Anhydrietgebonden Dekvloer

Een anhydrietvloer is een makkelijke dekvloer die goedkoop is om te storten. Het lijkt op egaline.

Meer informatie

anhydrietvloer met vloerverwarming


Vloerverwarming

Als u een nieuwe dekvloer stort, kunt u nieuwe vloerverwarming meteen mooi meenemen.

Meer informatie


De eindvloer

Op een dekvloer van anhydriet kunt u vloerbedekking leggen, zoals laminaat, parket of woonbeton.

Meer informatie

Anhydriet op schuimbetonvloer

We gieten anhydriet bij voorkeur op een fundatielaag van schuimbeton. Anhydriet en schuimbeton vormen namelijk een uitstekende combinatie. Met schuimbeton, een lichtgewicht isolatiemiddel, zijn vocht- en tochtproblemen voorgoed verleden tijd. Meer informatie over schuimbeton? Op onze kennisbank geven we antwoord op de vraag: wat is schuimbeton? Ook vindt u er informatie over andere toepassingen van schuimbeton.

Vloerbedekking en anhydriet

Een anhydrietvloer is een dekvloer. Dit betekent dat u er altijd nog een eindvloer op moet (laten) leggen. Dit kan bijvoorbeeld een vloerkleed zijn, PVC, laminaat, parket of tegels. Bij het leggen van de eindvloer dient u er altijd rekening mee te houden dat de anhydrietvloer voorbewerkt moet worden. Bijvoorbeeld door hem te schuren of te impregneren. Zo versterkt en egaliseert u de toplaag van het anhydriet, zodat u de eindvloer er perfect op kunt leggen.Als we een kunststofvloer op anhydriet aanbrengen is het belangrijk dat de anhydriet goed geseald is. Een extra laag primer is dan ook zeker aan te raden. Bij het aanbrengen van de eerste hechtlaag (primer) kan deze wegslaan in de ondergrond. Daarom is het verstandig om twee lagen aan te brengen. De aflaklaag brengt u weer op de normale methode aan; gewoon één keer dus.

Tip: bescherm uw vloer tijdens de verbouwing met de stucloper.

Vloerverwarming en Anhydrietgebonden dekvloer

Doordat anhydriet vloeibaar is, is het uitermate geschikt om met vloerverwarming te combineren. De anhydriet gieten we om de verwarmingsbuizen heen, zodat de buizen helemaal omsloten zijn. Op die manier wordt de warmte van de vloerverwarming optimaal geleid. De opbouw van de vloer is nu als volgt: schuimbeton als isolatie, folie, vloerverwarmingsbuizen met vlechtmatten, anhydriet. Hier bovenop komt ten slotte de eindvloer.


Voordelen van anhydrietgebonden dekvloer

  • Zelf-nivellerend
  • Productieproces is niet arbeidsintensief, en dus goedkoop
  • Geschikt voor afwerking met alle soorten eindvloeren
  • Heel erg vlak
  • Al beloopbaar na 24 uur
  • Weinig kans op scheurvorming

Offerte of meer informatie?

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op voor meer info over anhydriet en schuimbeton, of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij laten zo snel mogelijk wat van ons horen! U kunt ook altijd een bezoekje brengen aan onze showroom in Obdam. Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen.