Anhydriet of zandcement vloerverwarming

Wij leggen u uit waarom u beter kan kiezen voor zandcement dan voor anhydriet in stappen:

– Droogtijd
– Snelheid
– Vlakker
– Beter met vloerverwarming
– Cement gebonden
– Natte ruimtes

De anhydriet vloer (anhydrietvloer) wordt gemaakt van gips gebonden materiaal. De vloer kan dan wel snel op een bestaande vloer of vloerverwarming gestort worden maar dan begint de ellende. Zodra de anhydriet vloer droog is (na 8 weken) , dan pas kan de eindvloer eroverheen gelegd worden.

Anhydriet is een leuke goedkope dekvloer voor bedrijfshallen en bouwprojecten, maar wordt ook in woning niet gebruiken. We laten hier zien wat anhydriet onder welke omstandigheden wel gelegd kan worden.

BETER IS KIEZEN VOOR ZANDCEMENT VAN WOODSTOCK VLOEREN

Als u op zoek bent naar de beste kwaliteit zandcement voor uw project, dan is Woodstock uw ideale partner. Onze producten zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid, waardoor u verzekerd bent van een uitstekend resultaat dat lang meegaat.

Wat is een anhydrietvloer eigenlijk?

Problemen met anhydrietvloer

Een anhydriet vloer is eigenlijk een vloer die gebruikt wordt om vloeren te egaliseren (vlak te maken). Het is gips gebonden vloer die niet gesmeerd maar gevloeid wordt. Het resultaat kan zijn is een egale, krimpvrije vloer met een wit, betonachtig uiterlijk. Je kunt hierop na lang wachten de vloerbedekking laten leggen.

Zandcement

Problemen met anhydrietvloer

Hoewel anhydriet vloeren populair zijn vanwege hun vlakheid en krimpvrije eigenschappen, zijn er ook problemen die ermee gepaard kunnen gaan. Een van de meest voorkomende problemen is dat deze vloeren gevoelig zijn voor vocht. Als er te veel vocht in de ondervloer zit, kan dit leiden tot scheuren en loslatende vloerdelen. Daarnaast kan een verkeerde samenstelling van het mengsel resulteren in een minder sterke en duurzame vloer.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondervloer droog genoeg is voordat u een anhydrietvloer laat leggen. Ook moet u ervoor zorgen dat het mengsel op de juiste manier wordt samengesteld en aangebracht om eventuele problemen te vermijden.