Betonvloer nadelen
Nieuw Schuimbeton is een renovatie-vloer-concept met schuimbeton en wordt toegepast in panden/woningen waar eerst een houten constructievloer heeft gezeten. Vroeger werden vloeren vaak gemaakt van hout, waaronder vaak een ruimte van ongeveer 50 tot 70 cm zit. Als de houten vloer verrot is, is het nodig om deze te verwijderen. In dat geval is de Schuimbetonvloer een prima oplossing!
Betonvloer nadelen, hoe ontstaan ze? Bij een enkel geval laat een toplaag los van het onderliggende betonvloer. Het oppervlak van de betonvloer vertoont dan eerst kleine scheuren in de vorm wat craquelé noemen.
In dit artikel geven bij toelichting over betonvloer nadelen. Met name onthechting van de toplaag, wat de grootste boosdoener is op dit moment.
Onthechting van de toplaag
De hoofdoorzaak van onthechting van de toplaag is het niet goed storten en vlinderen.
De onthechting kan ontstaan doordat tussen toplaag en onderliggend beton een al teveel opgedroogd is door een verhoogd dan de kans op los laten of een hogere water-cementfactor. De oorzaak is niet altijd duidelijk te zien achteraf.
Het is bekend dat de kans op zwakke vloeren groter is bij:
1. betonvloeren met een groot luchtgehalte deze is niet goed verdicht;
2. betonvloeren gemaakt met een onvoldoende gemengd stabiele betonmortel; dus beter mengen.
3. betonvloer waarbij de toplaag snel is opgedroogd en/of er is met de afwerking te vroeg is begonnen.
In dit geval ontstaat te een dicht geschuurde laag die verhindert dat lucht en/of water nog naar het oppervlak kunnen komen. Dit kan dus zorgen in betonvloer nadelen die je liever niet hebt.
Voorkomen schade en betonvloer nadelen
Het beste is om dit soort schade bij voorbaat te voorkomen. Dit kan gedaan worden door de vloeren goed te vlinderen. Ook is het belangrijk dat de juiste ratio's aangehouden worden bij het mengen van beton.
Het bereiken van het juiste mengsel kunnen wij ook mee helpen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een hele kleine betonpomp leveren die dit mengsel dan netjes op locatie brengt.