Bij de werkvoorbereiding voor schuimbeton komt veel kijken, en het is essentieel om dit proces zorgvuldig aan te pakken om een succesvol project te garanderen. Schuimbeton staat bekend om zijn veelzijdigheid en uitstekende isolerende eigenschappen, en een goede voorbereiding kan de vele voordelen van dit materiaal maximaliseren.
Onderstaande punten zijn heel belangrijk. Neem het doordrukformulier met de klant goed door, omdat alle punten hierin genoemd worden.
De werkvoorbereiding in schuimbeton moet van tevoren heel goed gebeuren.
Beoordeling van de vloerhoogte
Het begint bij een beoordeling van de vloerhoogte, zodat we weten op welke hoogte de vloer gestort moet worden. Dit gebeurt met behulp van een meterpeil en een hoogtesticker die op de muur wordt geplakt.
Vervolgens is het belangrijk om in te schatten hoeveel kubieke meter schuimbeton nodig is.
Gaten geboord
Er moeten gaten geboord worden. Vier gaten in elke hoek, ook in de keuken en zeker in de aanbouw zodat we de diepte weten. Dit doen we door een rolmaat naar binnen te steken en dan kijken hoe diep is het. We proberen dan meteen te achterhalen wat er onder de vloer zit, bijvoorbeeld puin of isolatie. Dit moet goed beoordeeld worden.
We hebben 2 waterpunten nodig
We hebben 2 waterpunten nodig. Eén bij de buren en eentje bij de woning zelf.
Ook kijken we of de watermeter goed bereikbaar is. Een beoordeling waar de watermeter zit.
Zit deze bij de voordeur of moet er nog een kistje gemaakt worden rondom de watermeter. Als de waterput met de watermeter in de tuin zit, dan moet de deksel opengemaakt worden en moet er gekeken worden of de meter zichtbaar is. Zit er grond en troep in, dan moet dat doorgegeven worden aan de klant, zodat deze het schoon kan maken zodat we er goed bij kunnen.
We hebben ook 2 stroompunten nodig
Bij werkvoorbereiding schuimbeton hebben we ook 2 stroompunten nodig, liefst krachtstroom en eventueel ook een stroompunt bij de buren in geval van nood.
Ruimtes moeten uit zoveel mogelijk ruimtes bestaan dus muurtjes moeten zoveel mogelijk blijven zitten.
Het folie moet altijd zeer goed geplakt zijn
Als de mensen zelf folie plakken, moeten ze zorgen dat er verschillende ruimtes zijn, zodat we die ruimtes apart kunnen opvullen tot de juiste hoogte.
Het folie moet altijd zeer goed geplakt zijn. Als de kruipruimte vochtig is, dan moet die vrij van water zijn en het folie moet goed dichtgeplakt worden als een dichte bak.
Er zijn 3 parkeerplaatsen nodig
Er zijn 3 parkeerplaatsen nodig zodat we de auto goed kunnen parkeren. Ook is het belangrijk dat de buren op de hoogte zijn van onze activiteiten. Ook moet de gemeente op de hoogte zijn van de activiteiten die we gaan doen in de straat. We gaan dus isolerende maatregelen toepassen in de kruipruimte.
Bij een NeHoBovloer gaat eerst een werkvloer gestort worden. De bestaande vloer wordt kapotgemaakt, dan storten we een werkvloer en dan gaan we folie plakken, randfoam aanbrengen en vervolgens schuimbeton storten.
We beginnen altijd om 7.30
Starttijd van de kleine pomp is altijd tussen 7.30 en 8.00 uur. De grote pomp gaat altijd in overleg. Houd er rekening mee dat wij rond 7.30 uur op het werk zijn. Als dat verandert, dan worden de klanten gebeld en op de hoogte gesteld.
De plek van de verdeler van de vloerverwarming moet aangewezen worden
De plek van de verdeler van de vloerverwarming moet aangewezen worden. De werkvoorbereider controleert of de verdeler daar past. Ook moet er op die plek een werkend en geaard stopcontact zitten en een aanvoer en retour vanaf de warmtebron moet aanwezig zijn. Dit kan zijn een warmtepomp of een cv-ketel. Het is ook belangrijk te weten of de cv-ketel werkt en of die aangesloten kan worden op het vloerverwarmingssysteem.
Alle gaten in de muur moeten altijd gedicht zijn
Gaten in de muur moeten altijd gedicht zijn. Kleine gaten kunnen wij dichtmaken. Grote gaten kunnen eventueel dichtgemetseld worden. Zijn er gaten, dan moet dit gemeld worden, zodat wij extra materiaal mee kunnen nemen om een gat dicht te maken.