Nadelen anhydrietvloer

Wat zijn de nadelen van een anhydrietvloer?

Wat zijn de nadelen van een anhydrietvloer?

Anhydriet is gips dus een anhydrietvloer is gips gebonden en gips kan niet tegen vocht. Wat als uw gips gebonden vloer toch nat wordt? Is uw gips gebonden vloer een beetje nat geworden? Dan kunt u het droog krijgen met warmte denk aan kachel met ventilatie. Is uw vloer erg nat geworden? Maak dan een afspraak met Woodstock om samen naar de vloer te komen. De kans is namelijk groot dat de vloer onder het gips nat blijven. Hierdoor wordt uw vloer slecht.

Als er onder uw vloer vocht zit, kunt u schimmel krijgen. Anhydriet heeft een onderlaag die geen water opneemt. Laat de vloer niet nat worden en door de lucht drogen.

Schuur de vloer open

Anhydrietvloer moet je schuren

Anhydrietvloer moet je schuren, bijna altijd. Anhydriet schuren is nodig om ervoor te zorgen dat een coating kan hechten en rest vocht er uit kan. Wij van Woodstock leggen uit waarom en hoe je het schuren van een anhydrietvloer aanpakt.

Na het storten van anhydriet ontstaat namelijk aan het oppervlak een olielaagje. Dit wordt zichtbaar tijdens het drogen. In dit laagje is vervelend kan de aanwezige rest vocht tegenhouden. Dit blijft op het oppervlak liggen als een dun huidje. Het zit niet geweldig hard vast, maar ook weer niet heel erg los. Dus moet eraf.

Beter is een cementgebonden dekvloer

Beter is een cementgebonden dekvloer

Wat is cement gebonden eigenlijk? Eigenlijk is het een cementdekvloer.  Een korte introductie: wat is cement gebonden eigenlijk? Onder cement vloer verstaan we een smeervloer die meestal bestaat uit zand, cement en water bestaan. Hiermee kun je mooi je (onder) vloer egaliseren of waterpas maken. Je kunt het ook gebruiken om vloerverwarming leidingen en de vloerverwarming weg te werken.

Op de cementdekvloer, komt vaak een eindvloer van PVC. Het hoeft niet: je kunt er ook voor kiezen de cement gebonden als woonvloer te gebruiken dat noemen we woonbeton. Een cement vloer komt veel voor in gebouwen. Woodstock maakt ze in woningen. Een cementdekvloer leggen is een klus wat Woodstock goed kan. Het vereist veel kennis, want we willen natuurlijk wel een mooie vloer. Cementdekvloer moet er mooi en egaal bij liggen.

Waarom kiezen voor cementdekvloer?

cementdekvloer

Je kunt kiezen voor een cementdekvloer op schuimbeton als de vloer opgehoogd moet worden, als de ondervloer niet mooi egaal is, of als je het wilt gebruiken als ondervloer voor de eindvloer. Zeker in de badkamer, waar een slaapkamer is bijgetrokken alles cement gebonden doen en geen gips. De oude badkamervloer ligt meestal hoger dan de slaapkamervloer vandaar. Om een mooi resultaat te krijgen, moet de vloer vlak zijn. Dat kan middels een rei en laser. Zo ontstaat één vloer op gelijke juiste hoogte.

Een dekvloer van cement kan ook betegeld worden, of met pvc of tapijt worden bekleed. In ruimtes als een magazijn of een garage kun je er ook voor kiezen de cementdekvloer als eindvloer te gebruiken je kunt deze af papen. Het voordeel van een cementdekvloer is dat het waterdicht en glad gemaakt kan worden. Het is de beste basis.