Vloer egaliseren

Heel belangrijk is om de vloer egaliseren of anders de vloer voldoende vlak te maken met egaline. Wij van Woodstock Vloeren gebruiken schuimbeton ook wel om te de vloer te egaliseren met schuimbeton omdat dit bijzondere voordelen heeft zoals veel goedkoper en isolerend.

Eigenlijk is schuimbeton best wel een mooi egalisatiemortel om werkvloeren van te maken, wij gebruiken ook wel veel magnesiet om houten vloeren te egaliseren. Dan noemen wij het weer een magnesietvloer. Een magnesietvloer bestaat uit het merendeel uit houtvezel. En heeft een ander bindmiddel dan cement.

Vloer egaliseren met schuimbeton

Vloer egaliseren

Egaliseren met o.a. schuimbeton is een proces waarbij een oppervlak vlak en gelijkmatig wordt gemaakt door het op vullen van oneffenheden, bulten of kuilen.

Dit proces wordt toegepast op verschillende gebieden.

(Werk) vloeren. Voordat bijvoorbeeld een nieuwe vloerbedekking wordt gelegd, wordt de ondergrond geëgaliseerd om een glad oppervlak te creëren. Dit voorkomt problemen later zoals ongelijke vloeren of onregelmatige in de eindvloer.

Na het storten van schuimbeton kan je ook schuren en gladmaken van het oppervlak.

Grondwerk. In de bouwsector wordt egaliseren ook gebruikt bij het voorbereiden van de werkvloer om bijvoorbeeld funderingen of het aanleggen van wegen te bevorderen. Door egaliseren zorgen we voor een stabiele ondergrond.

Het proces van egaliseren kunnen we doen door vullen, nivelleren, of zelfs het gebruik van speciale egaliseermiddel natuurlijk afhankelijk van het type ondergrond dat wordt behandeld. Egaliseren is cruciaal om een glad en gelijkmatig oppervlak te verkrijgen voordat verdere werkzaamheden worden uitgevoerd.

Egaliseren van een houten vloer op een verdieping vloer

Egaliseren van een houten vloer op een verdieping vloer

Het is mogelijk om een houten vloer te egaliseren door gebruik te maken van schuimbeton. Eerst storten we een schuimbeton laag. Daar overheen komt anhydriet of egaline.

Zo maak je een houten vloer vlak en hoef je deze niet te verwijderen. Een probleem is wel dat deze kan gaan scheuren of breken, dus liever kiest u niet voor een gietvloer. U kan ook voor een pvc-vloerbedekking kiezen. Op schuimbeton in de kruipruimte kan wel een gietvloer of woonbeton aangebracht worden.