Verzakking in Almere

Verzakking van de straat? Verzakking in de tuin? Zo lossen wij de verzakking in almere op.
Heeft u last van een verzakking in de tuin of verzakking van de straat? Wij hebben de oplossing in huis: Straatwerk van beton op schuimbeton. Deze combinatie zorgt ervoor dat plaatselijke verzakkingen en funderingsproblemen tot het verleden behoren. Schuimbeton is namelijk een lichte vloer van gewicht en zorgt ervoor dat er veel minder druk op de ondergrond wordt uitgeoefend. Daarnaast hebben schuimbeton en printbeton nog meer voordelen. Welke? U leest het hier.

Bent u op zoek naar een magnesietvloer?

Vraag een advies of offerte aan voor een vloer of straatwerk wat niet te zwaar is of straat werk wat niet verzakt
Verzakking en slappe grond
Veel Nederlanders hebben last van een bodem verzakking in de tuin. Onder meer in de regio Almere zorgt slappe bodem voor een bodemdaling variërend tussen 0,5 en 2 cm per jaar. Als de bodem te slap is, kan bestrating met een te hoog gewicht hierdoor gemakkelijk wegzakken. En als op die bodem zand ligt is er bovendien een grote kans dat dit zand wegspoelt. Daardoor kan de grond nog meer gaan verzakken. En ligt er dan toevallig een mooi terras of een oprit op dat zand, dan kunt u daarnaar fluiten. Met printbeton op schuimbeton heeft u nooit meer last van verzakkingen, en kunt u jarenlang genieten van een prachtig onderhoudsarm terras.verzakking in almere

Schuimbeton in plaats van zand
Zand is vaak de grote boosdoener als het om verzakkingen gaat. Graaft u de zandlaag in uw tuin af en laat u die vervangen door schuimbeton heeft u een veel beter fundament voor een tuin of terras. Dit fundament is bovendien een stuk beter bestand tegen te veel (of te weinig) grondwater. Wij raden een schuimbetonlaag van een centimeter of 30 à 40 aan. Hier bovenop storten we vervolgens een betonplaat van ongeveer 10 centimeter.

Printbeton
Deze betonlaag kunnen we vervolgens gaan 'printen'. Onder printen verstaan we het aanbrengen van een sierpatroon in de betonlaag. Sierbestrating komt in allerlei vormen. Zo kunt u bijvoorbeeld een patroon van klinkertjes of hout in het beton laten printen. Het beton heeft dan de uitstraling van een natuurproduct, maar de duurzaamheid van beton.

Printbeton bestaat uit één stuk; dit heeft twee hele belangrijke voordelen. In de eerste plaats kunnen er hierdoor geen plaatselijke verzakkingen meer plaatsvinden. En daarnaast is uw nieuwe terras of oprit hierdoor ongevoelig voor onkruid. Omdat er geen voegen en kieren in het beton zitten, krijgt het geen kans meer. U hoeft dus nooit meer op uw knieën om dat vervelende onkruid te wieden.

Prijs en informatie
U kunt uitgaan van een prijs per m² vanaf 60 euro. Deze prijs is echter wel afhankelijk van diverse factoren, bijvoorbeeld de oppervlakte van de tuin en de bereikbaarheid van de stortplek. Wilt u een exacte prijs weten, neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Heeft u andere vragen, dan kunt u die ook stellen via ons contactformulier.

Vraag een offerte aan in almere

verzakking in almere

Slimme oplossingen bij tuinaanleg en bestrating

Onder de (polder)grond in Almere bevindt zich – onder de klei – een veenlaag. Het kenmerk van een veenlaag is dat deze kan krimpen waardoor in een tuin straat verzakkingen kunnen optreden. Dit is bij tuinaanleg in Almere en omgeving een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zo bevestigen wij schuttingen – en andere niet gefundeerde bouwwerken zoals bijvoorbeeld pergola’s – niet aan de gevel. Bij een eventuele verzakking is er dan namelijk het gevaar dat de gehele constructie scheeftrekt.

In almere moet je zorgen dus dat het niet te zwaar is alles moet licht van gewicht zijn  dan zakt het veel mider snel.

verzakking in almere? verzakking van de straat? Verzakking in de tuin? Zo lost u de verzakking in almere op. Zorg dat het gewicht van het gebouw niet zwaar.

De voordelen van printbeton

Dit product heeft dus heel veel voordelen ten opzichte van natuursteen. We gaan hier even wat uitgebreider op in. Ten eerste: verzakkingen. Verzakt straatwerk in een oprit of terras zijn mensen vaak een doorn in het oog. Maar met printbeton hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken. Doordat het materiaal uit één stuk bestaat kan het nooit op bepaalde plekken gaan verzakken, zoals dat bij natuursteen wel het geval is. Nog een doorn in het oog: onkruid! Elke keer maar weer op uw knieën om onkruid te verwijderen is geen pretje. Maar ook onkruid heeft bij een terras of oprit van printbeton geen kans, doordat dit product naadloos is. Ten slotte gaat het ook nog eens een stuk langer mee. Het blijft langer mooi, en het onderhoud is gemakkelijker.

Plaats een reactie