Tonzon

In 1980 heeft het Nederlandse bedrijf TONZON een revolutionaire isolatiemethode ontwikkeld. Je kunt ook zeggen: het bedrijf heeft de thermosfles flexibel gemaakt. Met deze techniek kan je met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde bereiken.

Waar zit het veschil

Vloer isoleren

Ben je een duurzaam en heeft jouw huis nog geen vloerisolatie? Ga dan  aan de slag en isoleer de onderkant van de vloer: je spaart veel kosten uit!

Isolatie aan de onderkant van de vloer is makkelijker én minder duur dan Schuimbeton vloerisolatie en andere vormen van vloerisolatie. En het levert warmere voeten en een lagere energierekening op. Als je handig bent, kun je het bovendien prima zelf doen. Andere manieren om je vloer te isoleren zijn lastiger om zelf te doen. kies dan voor TONZON Bijvoorbeeld de hele vloer vervangen door een nieuwe geïsoleerde vloer, of vloerisolatie aanbrengen onderkant op de bestaande betonvloer.

Bestaande vloeren worden met TONZON Thermoskussens warmer dan nieuwbouwvloeren. Bestaande zolders blijven in de zomer koeler dan in een standaard nieuwbouwhuis. Met een voorzetwand met Thermosheets tegen een koude buitenmuur krijg je met minder ruimteverlies een warmere binnenwand. Als je in een dak of onder de vloer genoeg ruimte hebt, dan kun je de warmtestroom vrijwel blokkeren. Het TONZON isolatiesysteem is het eerste systeem waarbij geen lucht meer wordt verkocht (en getransporteerd!). Alle TONZON materialen zijn volledig opvouwbaar.

TONZON Thermoskussens isoleren op een effectievere manier dan andere vloerisolaties zoals wol, pur-schuim en EPS (polystyreen) die de warmte permanent naar onderen uitstralen. Thermoskussens blokkeren deze uitstraling. De enige manier waarop de warmte door de kussens heen kan dringen, is via geleiding door de lucht. Omdat de warmte van boven komt, ontstaat in de kussens een thermische gelaagdheid zoals in een boiler, bovenin is het warm en naar onder toe wordt het langzaam kouder. De warmte wordt daardoor maar moeilijk overgebracht op de onderkant van de Thermoskussens. Die onderkant op zijn beurt draagt de warmte maar heel moeilijk over op de luchtlaag onder de kussens. Omdat de kussens zijn afgesloten kan kruipruimteventilatie de thermische gelaagdheid in de kussens niet verstoren. Wanneer ’s avonds de thermostaat wordt teruggedraaid, komt de warmte uit de kussen weer terug in de vloer. Vloeren met TONZON isolatie warmen daardoor sneller op, worden warmer en koelen veel langzamer af.

Wat zijn voordelen van tonzon?

Door de andere techniek is de comfortverbetering en de energiebesparing groter dan bij andere vloerisolaties. De techniek bestaat al sinds 1980 en heeft bewezen over een zeer lange levensduur te beschikken. De uitvoering geschiedt via een netwerk van vertrouwde installateurs. U kunt kosteloos via de fabrikant een vrijblijvende offerte opvragen. IJzersterke garantie. Materiaal heeft minimaal 10 jaar fabrieksgarantie en de installateur garandeert de bevestiging ook voor minimaal 10 jaar. Wanneer de vertrouwde installateur onverhoopt niet meer bereikbaar zou zijn, dan neemt de fabrikant de garantie op de montage over. Dat is het voordeel van een keten waarin de bedrijven elkaar kunnen vertrouwen.

TONZON Thermoskussens isoleren op een effectievere manier dan andere vloerisolaties zoals wol, pur-schuim en EPS (polystyreen) die de warmte permanent naar onderen uitstralen. Thermoskussens blokkeren deze uitstraling.

Waarom isoleren TONZON Thermoskussens effectiever?

Wat zijn mijn voordelen isoleren?

Ook voor woningen met al geïsoleerde vloeren?

Het opmerkelijke effect van de Thermoskussens wordt ook gemerkt in nieuwe woningen waarvan de vloer bij de bouw al is geïsoleerd met EPS (polystyreen ook wel ‘piepschuim’ genoemd). Vaak is men ondanks de bestaande isolatie nog niet tevreden met het wooncomfort. Soms is de woning in een echt strenge winter moeilijk te verwarmen. Omdat TONZON de uitstraling van de onderkant van de vloer wegneemt, stopt de afkoeling. Men komt beneden in een warmer huis en de woning is snel opgewarmd. Mensen met vloerverwarming merken op: “de vloer wordt nu warm op plekken waar deze voorheen helemaal niet warm werd”. Deze reactie komt van een mevrouw uit een nieuw huis met EPS vloerisolatie Rc=3,5. Vaak krijgen mensen met vloerverwarming het advies om de verwarming gewoon aan te laten, dag en nacht. Met TONZON vloerisolatie kan de vloerverwarming eindelijk goed geregeld worden. Een reactie “’s avonds om 9 uur zet ik de verwarming terug, de vloer blijft warm tot ik naar bed ga en is de volgende ochtend in een mum van tijd weer opgewarmd.

Overweeg de belangrijkste problemen in verband met de versterking van een dergelijke overlap.

Is het mogelijk om binnenwanden op een dergelijke constructie te plaatsen? Ja, de afwerkbalk van de afwerkbalk werd gemaakt met een draad met een diameter van 4 mm, op een dergelijke plaat kunt u binnenmuren plaatsen van een scheidingsblok (100 mm), baksteen (in baksteen) en een half blok dikke muren. De term "blok" moet worden opgevat als elk blok (schaalrots, geëxpandeerd kleimateriaal, schuimbeton, gasbeton, enz.).

Is het mogelijk om de dekvloer niet te versterken? Optionele wapening voor het opruwen van dekvloeren, maar de afwerkingsbalk moet worden versterkt.

Waar moet wapeningsnet worden geïnstalleerd in de afwerkingskoppeling? Maakt het uit waar het wapeningsnet wordt geïnstalleerd in de afwerkingslaag (boven, onder of midden)? Als de dekvloer is gemaakt zonder koelvloeistof, moet het gaas 3 cm vanaf de bovenkant van de laag worden geïnstalleerd (ongeveer in het midden). Als de dekvloer is gemaakt met koelvloeistof, moet het rooster bovenop de pijpen worden geplaatst plus 20-30 mm van de beschermlaag.

Stap voor stap

Geef instructies voor het uitvoeren van de overlap.

Het principe van het aanbrengen van de overlapping op de grond is, zoals eerder vermeld, het leggen van een "bladerdeeg" van de volgende materialen: zand, steenslag, waterdichtmakende laag, voorbewerkingsvloeren, isolatie, afwerkvloeren en afwerkingsvloeren. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om de volgende werkorder te observeren:

Allereerst is het noodzakelijk om de grond zorgvuldig te bereiden, d.w.z. stevig aanstampen met een speciale machine. Voordat de aarde moet worden geëgaliseerd, nadat een nulmarkering is gemaakt, vanaf welke de horizontale aflezing van het oppervlak zal worden uitgevoerd. Het nivelleren moet worden uitgevoerd met een laser- of optisch niveau.

Nadat de grond is ingeperst, moet het grof rivierzand worden bedekt. De dikte van de geramde laag moet 7-10 cm zijn, daarna wordt de grond gevuld met geëxpandeerde klei of steenslag. De dikte van het beddengoed moet ook ongeveer 7-10 cm zijn.

De volgende fase is het ontwerp van een grove stropdas, die in de eerste plaats nodig is voor het leggen van waterdichting. De voorbewerkingsvloeren worden gemaakt van de gebruikelijke cement-zandmortel met een gebroken steenfractie van 5-20 mm. De dikte van deze laag moet ongeveer 4-5 cm zijn, terwijl er geen strikte vereisten zijn voor de vlakheid van het oppervlak van de dekvloer (het is voldoende dat er geen verschillen zijn van meer dan 3 mm voor elke 2 meter van de vloer). Het overlappende apparaat op de grond vereist niet het uitvoeren van een ruwe band, als de plastic film wordt gebruikt als een waterdicht materiaal. Het kan direct op een laag gecompacteerde klei worden gelegd.

Op de tochtbetonvloeren wordt een waterdichtingslaag gelegd, waarbij het beton wordt gecoat met bitumen en de bitumenrol erop wordt gelijmd met een overlapping van ongeveer 10 cm.

Meestal wordt polystyreenschuim gebruikt als isolatie, die over het gehele oppervlak van het plafond moet worden gelegd en moet worden gevuld met een schone, 50-80 mm dikke laag versterkte dekvloer. Voor de versterking op het oppervlak van de isolatie is het noodzakelijk om het wegennet uit te breiden. Nadat de versterkte dekvloer is opgedroogd, wordt het oppervlak grondig gereinigd en geprimerd met een diepe penetratieverbinding, waarna het egaliseren wordt uitgevoerd met behulp van zelfnivellerende droge mengsels. Nadat het mengsel is opgedroogd, kan de vloer worden gelegd.

Plaats een reactie