Isopact isolatieschuim

Isopact is een isolatieschuim; een goed isolatiemateriaal dat veel wordt gebruikt voor isolatie in de kruipruimte of onder (beton) vloeren. Naast de bekende 500 kg per m3 isolatieschuim is ook licht gewicht van 350 kg per m3 schuim een isolatieschuim met een hogere isolatiewaarde. Beide isolatieschuimen worden ook gebruikt voor het herstellen van de oude houten vloer.

Alle soorten Isopact isolatieschuim zetten wij op een rij. Hoe werkt Isopact isolatieschuim? Wat zijn eigenschappen van Isopact, voordelen en nadelen van Isopact isolatieschuim? Onafhankelijk informatie, adviezen en tips.

 

Isolatie soorten

Er zijn 3 soorten erg goed isolatieschuim van Isopact:

350 isolatieschuim heet officieel ”licht gewicht isolatieschuim”. Dit schuim is isolatieschuim dat vooral gebruikt wordt om vloeren van 20 tot 50 cm te repareren.

– Isolatieschuim Isopact is geen ”polyurethaanschuim”. Dit isolatiemateriaal wordt veel gebruikt voor spouwmuurisolatie en vloerisolatie en is niet afbreekbaar.

– EPS-isolatieschuim korrels is de afkorting van ”geëxpandeerd polystyreen schuim”. EPS als isolatieschuim kan voor kruipruimte isolatie gebruikt worden en beter niet voor spouwmuurisolatie.

Isolatie sorten

Wat is Isopact isolatieschuim?

Een Isopact isolatieschuim moet men niet verwarren met PUR-schuim. Het is beide een soort schuim wat isoleert. PUR isolatie wordt gebruikt voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Alles moet je weten over PUR isolatie voor en nadelen. Isolatieschuim wordt met name gebruikt voor het dichten van oude putten en buiten. Isopact is niet geschikt als eindvloer en is niet constructief.

PUR is een kunststofschuim, een synthetisch isolatiemateriaal. Het is dat isolatieschuim dat zo lekker uitzet als het uit de spuitbus komt. Daardoor wordt het veel gebruikt voor dichtmaken van gaten. De luchtbelletjes houden de lucht in de spouwmuur vast.

Voor het maken van isopact schuim is cement, perliet en schuimstof nodig. In een schuimpistool vormt zich een vloeibaar schuim, dat meestal binnen één minuut stolt. Dit schuim vloeit soepel in hoeken en moeilijk toegankelijke holten. Purschuim tast zelf geen kunststoffen aan, zoals leidingen of kabels.

Na het isoleren met isopact isolatieschuim kan een geur blijven hangen. Meestal is dat binnen enkele dagen verdwenen. Ventileren moet om (rest) vocht en de geur van isopact weg te werken. Als de kamerzijde van de binnenmuur bestaat uit niet afgewerkt metselwerk is het verstandiger een folie achter isolatiemateriaal te doen, dan is isolatieschuim van Isopact goed beschermd .

Hoe werkt isolatieschuim?

Het isolatieschuim Isopact wordt voor direct in de kruipruimte gespoten. Isopact isolatieschuim wordt gemaakt door twee vloeistoffen samen te voegen. In een deze reactie wordt schuim gevormd. Lucht bellenblazen het Isopact schuim op tot isolatieschuim.

Het isolatieschuim wordt gemaakt terwijl het in de kruipruimte wordt gespoten. De schuimdruk zorgt dat het goed wordt verdeeld op het folie. Het isolatieschuim heeft een open structuur en zorgt ervoor dat de muren blijven “ademen”.

Schuimbeton Haarlem

Isolatiewaarde Isopact isolatieschuim

De isolatiewaarde van isolatieschuim isopact verschilt.

250 kg per m3 isolatieschuim heeft een hoge isolatiewaarde (HR++).

De isolatiewaarde van 500 kg per m3 isolatieschuim is standaard. Isopact isolatieschuim heeft een redelijk isolerend vermogen, maar heeft niet de HR+ of HR++ klasse.

Vochtige kruipruimte isoleren met Isopact is de juiste keuze. Pas na droging krijgt isolatieschuim zijn isolatiewaarde. Normaal duurt het drogen van isolatieschuim 2 tot 3 weken. Mooi weer en ventileren zorgt er voor dat schuim sneller droogt. Isopact isolatieschuim heeft een fijne cel-structuur: 1 liter schuim bevat 5 miljoen cellen!

Isolatieschuim Isopact voordelen en nadelen

Als na isolatie van de kruipruimte . Dit is het beste isolatiemateriaal voor vloer herstel.

Isopact isolatieschuim heeft een goed isolerend vermogen en een redelijke brandveiligheid en niet onbelangrijk duurzaamheid. Dit isolatieschuim behaalt een goede score op vochtgedrag. Als geluidsisolatie materiaal kun je isopact schuim ook kiezen. Het heeft een goede geluidsisolatiewaarde net als magnesiet Tijdens het isoleren van je spouw kan dit schuim wel wat geuroverlast geven. De prijs/prestatie waarde van schuim is redelijk.