Een isolerende betonvloer

Een betonvloer wordt overal toegepast; in panden, winkels en woningen. Maar het kan soms wat koud aanvoelen. Zeker wanneer er zich onder de vloer een kruipruimte bevindt, kan kou en vocht uit de kruipruimte naar boven trekken. Door middel van een goede isolerende schuimbeton vloer dit te verhelpen. Onze Verkoopafdeling helpt u graag uw pand voordelig te isoleren, zodat u kunt genieten van meer comfort en warmte.

Kan schuimbeton als isolatie materiaal?

Een degelijke schuimbeton isolatie is een zeer goed alternatief voor onder andere meer EPS 100-isolatiemateriaal. Ons schuimbeton is verkrijgbaar in verschillende diktes. Het is zeer geschikt voor gebruik onder betonvloeren en kan ook toegepast worden voor het isoleren van de kruipruimte tegen optrekkend vocht. Onze woonbetonvloer zijn eveneens geschikt voor eindvloer op de goede schuimbetonvloer isolatie. Indien u Woonbeton op een nieuw te storten schuimbetonvloer gaat gebruiken, dient u randisolatie aan te brengen in de dekvloer een hoop nadelen. Hierdoor kan de vloer vrij bewegen en ontstaan er geen scheuren door krimp of uitzetting.

Voor een goede betonvloer bieden wij de uitkomst. Dankzij de toplaag van beton hebben deze vloeren een hogere isolatiewaarde dan gewone PIR-isolatieplaten. Met een relatief dunne plaat kan een hoge isolatiewaarde bereikt worden. Mocht u liever met steenwol isoleren, dan bieden wij u deze vloer!

Is een schuimbetonvloer een lichtgewicht constructie?

Een schuimbetonvloer fundering heeft als eigenschap dat het een lichtgewicht constructie betreft. Vooral voor weinig draagkrachtige ondergronden is schuimbeton een perfect ophoog- en funderingsmateriaal.

Eigenschappen van schuimbetonvloer

Eén van de eigenschappen van schuimbeton is dat het een isolerend materiaal betreft. Schuimbeton wordt samengesteld uit cement, water, toeslagmaterialen en een schuimvormende hulpstof. Het is licht van gewicht en werkt vochtwerend.

Voordelen van een fundering met schuimbetonvloer

Het gebruik van een schuimbetonvloer fundering heeft als voordeel dat het beton middels de toepassing met een slang op moeilijk bereikbare plekken kan worden aangebracht. Daarnaast blijft het materiaalgebruik tot een minimum beperkt en wordt de samenstelling van het schuimbeton bepaald naar aanleiding van het gewenste draagvermogen.

Ervaringen met schuimbetonvloer

Sinds eind jaren ’70 wordt schuimbeton met succes toegepast in zowel woning- als wegenbouw. Als lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal, maar ook als isolerende dakafschotlaag, vullingsmateriaal voor oude leidingen of isolerende vloerrenovatie.

Plaats een reactie