Wat kost een anhydrietvloer?

anhydrietvloer

leveren van een gipsgebondenvloer

Wilt u anhydrietvloer prijs voor het storten of wilt weten of het gaat scheuren of zelf anhydrietvloer doen in Groningen kopen of aanbrengen in Friesland of Limburg?

ANHYDRIET VLOER PRIJS   (B.T.W)

-Sterkte- klasse C 25  of anders

-De prijs is gebaseerd op één apart vertrek, niet hoger dan de eerste verdieping en max. 50 meter slang.

-In een straal van 20 km rond Amsterdam  rotterdam

richt prijs nu exstra korting denk om de btw al in prijs en voorijkosten

1 m³  = €     608,00 5 cm dik 20 m2

2 m³  = €     743,00

3 m³  = €  924,00

4 m³  = €  1.112,00

5 m³  = €  1.294,00

6 m³  = €  1.482,00

7 m³  = €  1.664,00

8 m³  = €  1.950,00

9 m³  = €  2.034,00

10 m³  = €  2.4690,00

+ € 164,00 per 1 m³

ANHYDRIETVLOER

SCHUREN DOEN WIJ OOK 200 tot 100 m2 daarna rond 55 cent de m2 vraag naar de voorwaarden 

We kunnen komen schuren na enkele weken als de vloer droog is, wij kunnen dan tevens een globale vochtmeting doen.

prijs van schuren:

- tot 100 m²  € 200,00

daarna + € 0,65 per m²

anhydrietvloer storten

Anhydrietvloer scheuren

Voor het standpunt van de consument verwijzen de arbiters naar de overgelegde stukken en het verhandelde ter zitting. In de kern komt de klacht op het volgende neer.

Na oplevering van het appartement en na het aanbrengen van een anhydrietvloer (gietvloer) ontstonden er in de gietvloer scheuren. Na onderzoek door een deskundige was bij die instantie de conclusie dat de scheurvorming niet aan de leverancier van de gietvloer lag, maar mogelijk aan de door de ondernemer aangelegde dekvloer onder de ahydriet. De consument vordert dat de geschillencommissie onderzoek doet naar de oorzaak van de scheurvorming en dat de dekvloer en de gietvloer worden gerepareerd.

anhydrietvloer prijs
anhydrietvloer prijs

De consument heeft ter zitting – zakelijk weergegeven – nog het volgende naar voren gebracht.

Bij de oplevering heeft de ondernemer aan de consument meegedeeld dat de aanwezige scheuren waren gerepareerd. Het gaat hier om de scheur in de woonkamer, die door de deskundige op een bij zijn rapport gevoegde plattegrondtekening met “A” is aangeduid (hierna: scheur A) en de scheur die op die tekening naar de voordeur loopt (hierna: scheur B). Van de adertjes in de gietvloer maakt de consument geen punt. In die scheuren bevond zich volgens een medewerker van de ondernemer een soort kit.

Omdat de scheur gerepareerd was is deze bij de oplevering niet als een gebrek aangemerkt. Zo rond de oplevering heeft de ondernemer desgevraagd aan de consument meegedeeld dat de anhydrietvloer geschikt was om daarop een gietvloer aan te brengen, dat van de scheuren niets meer te zien zou zijn en dat die gietvloer kon worden aangebracht.

Daarop heeft de consument besloten de gietvloer te laten aanbrengen. Voorafgaand aan de oplevering had de ondernemer bij een derde advies gevraagd hoe eventuele scheuren in de anhydrietvloer behandeld moesten worden om de kans op scheurvorming in de PU vloer zoveel mogelijk te voorkomen.

Volgens die derde had de ondernemer de scheur volgens haar advies moeten behandelen maar dat is niet gebeurd. Tussen de oplevering en het aanbrengen van de gietvloer lagen zes weken.

De consument heeft tweemaal het stookprotocol uitgevoerd voordat de gietvloer werd gelegd. De leverancier van de gietvloer heeft voordat hij deze vloer ging leggen het vochtgehalte van de anhydrietvloer gemeten en de uitkomst daarvan was geen beletsel om de gietvloer aan te brengen. Drie weken nadat de gietvloer was aangebracht werden de gebreken zichtbaar. De consument wil herstel van de gebreken alsmede vergoeding van de kosten die met dat herstel zijn gemoeid. Zo zal de inboedel uit het appartement verwijderd moeten worden en zal de consument elders tijdelijk onderdak moeten hebben.

Anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer wordt ook wel een kalkgebonden gietvloer genoemd. Het is een dekvloer die net als een zandcementvloer op de constructievloer wordt aangebracht. De anhydrietvloer heeft een dikte van 30 tot 50 mm en ziet er wat betonachtig uit, maar is gemaakt op basis van gips: anhydriet is een gedehydrateerde gipsvariant.

Waar zandcement wordt gesmeerd, wordt anhydriet vloeibaar aangebracht. Een bulkwagen of silo pompt het vloeibare gipsmengsel, waar ook zand en water aan zijn toegevoegd, de ruimte in. Binnen wordt het mengsel op de juiste hoogte gebracht (iets wat u het best aan vakmensen overlaat). Met een drijfrei wordt de vloer waterpas. Tijdens het drogen, dat een halve tot een hele week duurt, ontstaat een gladde vloer. Deze is effen, naadloos en nagenoeg krimpvrij. Anhydriet is doorgaans minder hard dan zandcement.  Na het schuren kan de anhydrietvloer worden afgewerkt met vloerverf. Het is echter ook mogelijk om af te werken met vloerbedekking, laminaat, linoleum of vinyl.

Voordelen van anhydrietvloer

  • Een dekvloer anhydrietvloer is bij uitstek geschikt voor grote oppervlak. Dit soort dek gietvloer kan in een hoog tempo worden aangebracht. Wij doen gemakkelijk 1500 vierkante meter gietdekvloer van per dag . We leggen de vloer ook veel tegen in garages, showrooms, opslagruimtes en bedrijfspanden.
  • Anhydrietvloer is bekend vanwege hun goede warmtegeleiding met vloerverwarming. Ze worden dan ook vaak aanbevolen voor ruimtes met schuimbeton.
  • Anhydriet is duurzaam en geschikt voor talloze afwerkingen.

Nadelen van anhydrietvloeren

  • Anhydrietvloer is minder geschikt voor natte ruimtes waarin het erg vochtig wordt of waar de vloer zo sterk belast wordt dat ze snel slijt. Zandcement gietvloer is daar een betere oplossing. Het wordt dan ook vaak afgeraden om anhydriet te gebruiken in badkamers. Echter, door af te werken met een dampdoorlatende vloerverf kan wel een vloeistofdichte toplaag worden verkregen.
  • De kosten per vierkante meter zijn doorgaans wat hoger dan bij zandcement.
  • Waar zandcement ook buiten kan worden gebruikt is anhydriet uitsluitend voor binnen.
  • aternatief anhydrietvloer is woonbeton