Sneldrogende zandcement dekvloer

Sneldrogend zandcement

Sneldrogend zandcement

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Cementdekvloer is nog steeds de meest gebruikte dekvloer in de bouw. Zonder cement kan wel, maar niet als de vloer snel droog moet zijn. Cement dient bij Woodstock als snel hardend bindmiddel en wordt gebruikt als een onmisbare grondstof wanneer specie van zand en cement gemaakt wordt.

Hoe lang moet de sneldrogende cement dek vloerdrogen is afhankelijk van een aantal factoren.

Wat is cement?

Cement is een fijngemalen materiaal dat voornamelijk bestaat uit calciumwaterstofsilicaat.

Cement is een fijngemalen materiaal dat voornamelijk bestaat uit calciumwaterstofsilicaat. Door zand samen kalksteen te smelten bij een bij temperatuur die wel kan oplopen tot maar liefst 1500 graden, ontstaan de zogenaamde cement. Dit kan dan nog niet gebruikt worden, maar moeten eerst gemalen worden tot fijn poeder. Dit poeder is het cement.

Als dit poeder cement gemengd wordt met water ontstaat een elastische sterke massa die gebruikt wordt als een soort lijm. Door versnelling aan de lucht en water ontstaat een stevige verbinding die ervoor zorgt dat delen (in dit geval zand en cement) met elkaar verbonden worden. In veel gevallen wordt cementdekvloer gemengd met andere stoffen, zodat in de betonvloer (cement met toeslagmateriaal zoals zand of grind) of specie met kalk of zelf met gips mogelijk is.

De dikte van een dekvloer met vloerverwarming niet dikker dan 7 cm.

Hoe lang moet cementdekvloer drogen?

Hoe lang moet cementdekvloer drogen?

Cement reageert dus pas als het in aanraking komt met water. Voor een optimale binding is het belangrijk rekening te houden met de watercementfactor. Deze gaat uit van het feit dat cement tot 40% water op kan nemen. Dit komt overeen met 400 milliliter water per 1000 gram (1 kilo) cement.

Hoe lang dekvloer moet en. Kan drogen is daarbij afhankelijk van de verhouding water en cement en de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgevingstemperatuur is, hoe sneller het cement zal drogen. Hierbij dient rekening gehouden te worden met het feit dat cement absoluut niet mag uitdrogen. Dit kan leiden tot scheuren en een zacht oppervlak.

De droogtijd van uw cementdekvloer reduceren naar 21, 14 of zelfs 7 dagen.

De voordelen van droogtijdversnellers

De voordelen van droogtijdversnellers

Chemsta is vloeibaar dus gemakkelijk reduceert naar 3 verschillende droogtijden.

De droogtijdversneller voor cementdekvloeren die zelfs tot 2-5 dagen droog zijn. De droogtijdversnellers voor cementdekvloeren is speciaal ontwikkeld voor een sneldrogende dekvloer van Woodstock de toepassing voor zand cementdekvloeren waar een droogtijd van 2-5 dagen gerealiseerd moet worden.

Met Woodstock zandcement ken je snel een cementdekvloer aanbrengen die snel droog is dus. Na het aanbrengen van de Zandcement snel is de vloer 4x sneller af te werken dan anders. De cementdekvloer is na het aanbrengen na 24 uur beloop- en betegel baar. Na 4 dagen is de Zandcement snel af te werken. Aan te brengen in laagdiktes vanaf 3 cm.

Kies voor sneldrogend zandcement en bespaar tijd bij het leggen van vloeren. Met droogtijdversnellers zorgen ervoor dat uw vloer snel droog is, zelfs zonder cement. Ontdek nu hoe u moeiteloos en efficiënt kunt werken met sneldrogende oplossingen. Met droogtijdversnellers bereik je snel en efficiënt het gewenste resultaat.

Bespaar tijd en gedoe met droogtijdversnellers. Met ons cement kun je snel aan de slag zonder concessies te doen aan kwaliteit. Ervaar nu het gemak en efficiëntie van onze sneldrogende oplossingen!
Lees over Droogtijd van schuimbeton